D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno | tunel Považský Chlmec

Ja by som iba v tejto diskusii pridal aj malu poznamku, ze napr ČR kvoli krize prechadza na niektorych usekoch z parametrov D na R (bola o tom reportaz tento tyzden na Markize) … to by sa kludne mohlo urobit aj na D3…

no nemohlo pretoze sa to uz urobilo,dialnicne parametre budu len po KNM

Ale obchvat CA je robený s parametrami pre D, či?

Len pripomeniem, ze D3 sa projektuje na navrhovu rychlost 80 km/h…

Ano - D 24,5

a aka bude mpr ?

suhlasim s dusansom a chcm len dodat e ekby sa to malo potiahnut ako stvorprudova komunikacia tak by sa urcite musel i robit dalsie dve MKU pri oskerde a za dalsie  mku v radoli by si vyziadala vela yvvlasnovanaia a burania rodinnych domov + nehovoriac ze na tomto celom useku by sa museli postavit protihlukove bariery  a  dalsim a hlavnym dovodom je ze chyba paralerna cesta !takze je len otazkou penazi a priorit co sa bude stavat !a vzisla s toho dialnica ako europsky koridor!

Medzi Radolou a riekou Kysuca ma byt hlbeny tunel : highways.sk/highways/Brodno-KNM.html “Hlbeny tunel” znamena, ze vsetko nad nim sa najprv zbura a vykope a az potom sa to zakryje… len to bude drahsie, ako stavba jednej MUK na I/11. Inac v Oskerde som sice este nebol, ale asi to nie je take vyznamne sidlo, aby potrebovalo 2 MUK.

Obchvat Čadce má 80 km/h ako polprofil, D3 HP-Strážov 130, na RC je tiež 130, takže pravdepodobne stotridsiatka.

co myslis ze vsetko nad tym sa zbura???pokial ja viem burat sa bude len benzinova punpa a sidlo udrzbi ciest!cos pri MKU by toho muselo byt omnoho viac!

telecom.gov.sk/index/index.php?ids=54422 : Diaľnica D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno - oznámenie o začatí stavebného konania (.pdf) (30.6.2009)

hm, ze vraj nie su peniaze, ale tento usek sa seriozne pripravuje na vystavbu?

na tomto úseku by polprofil stačil na 10 rokov po vybudovaní. Sú aj iné úseky čo súrne potrebujú riešenie a to nehovorím o PPPčkach.
Žilina ešte zaplače ako nebude PPP3 :exclamation:

bude realne , zacatie stavby na koniec roka ako to uvadza NDS ??

Možno áno, možno nie, tie termíny beriem s rezervou. Stačí, že trebárs nevyjdú zvyšné PPP projekty a stavba sa môže oddialiť. Ale keby to vyšlo, budem rád, hlavne aby sa začal stavať aj úsek ZA Brodno - KNM

Na úsek D3 Žilina, Strážov –Žilina, Brodno vydalo Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR dňa 30.07.2009 stavebné povolenie s termínom ukončenia stavby do 11/2013
telecom.gov.sk/index/open_fi … dno_sp.pdf (.pdf)

Výborne, len tak ďalej. :sunglasses:

Takze sa rozhodli ze to idu predsa stavat? Neviem ci tie peniaze nebudu chybat niekde inde… Predsa len je to kratky a drahy usek a prioritou mali byt ine useky na D1 a nie D3

A ktoré úseky na D1 mimo obchvatu PO by mali mať prioritu a prečo ?

A preco by mala byt priritou D3?

Preco zrovna D1 obchvat PO by mal mat prioritu?