Ja by som iba v tejto diskusii pridal aj malu poznamku, ze napr ČR kvoli krize prechadza na niektorych usekoch z parametrov D na R (bola o tom reportaz tento tyzden na Markize) … to by sa kludne mohlo urobit aj na D3…
suhlasim s dusansom a chcm len dodat e ekby sa to malo potiahnut ako stvorprudova komunikacia tak by sa urcite musel i robit dalsie dve MKU pri oskerde a za dalsie mku v radoli by si vyziadala vela yvvlasnovanaia a burania rodinnych domov + nehovoriac ze na tomto celom useku by sa museli postavit protihlukove bariery a dalsim a hlavnym dovodom je ze chyba paralerna cesta !takze je len otazkou penazi a priorit co sa bude stavat !a vzisla s toho dialnica ako europsky koridor!
Medzi Radolou a riekou Kysuca ma byt hlbeny tunel : highways.sk/highways/Brodno-KNM.html “Hlbeny tunel” znamena, ze vsetko nad nim sa najprv zbura a vykope a az potom sa to zakryje… len to bude drahsie, ako stavba jednej MUK na I/11. Inac v Oskerde som sice este nebol, ale asi to nie je take vyznamne sidlo, aby potrebovalo 2 MUK.
co myslis ze vsetko nad tym sa zbura???pokial ja viem burat sa bude len benzinova punpa a sidlo udrzbi ciest!cos pri MKU by toho muselo byt omnoho viac!
na tomto úseku by polprofil stačil na 10 rokov po vybudovaní. Sú aj iné úseky čo súrne potrebujú riešenie a to nehovorím o PPPčkach.
Žilina ešte zaplače ako nebude PPP3
Možno áno, možno nie, tie termíny beriem s rezervou. Stačí, že trebárs nevyjdú zvyšné PPP projekty a stavba sa môže oddialiť. Ale keby to vyšlo, budem rád, hlavne aby sa začal stavať aj úsek ZA Brodno - KNM
Na úsek D3 Žilina, Strážov –Žilina, Brodno vydalo Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR dňa 30.07.2009 stavebné povolenie s termínom ukončenia stavby do 11/2013 telecom.gov.sk/index/open_fi … dno_sp.pdf (.pdf)
Takze sa rozhodli ze to idu predsa stavat? Neviem ci tie peniaze nebudu chybat niekde inde… Predsa len je to kratky a drahy usek a prioritou mali byt ine useky na D1 a nie D3