D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Podľa mňa majú byť v dnešnej modernej a rozumnej dobe všetky diaľničné križovatky plnohodnotné, t.z. vstup a výstup z každej strany na každú stranu.

Nevieš? Ja viem. Lebo úprave pomerov na cestných komunikáciách vládnu tupci, ktorí zabudli používať značku “vedľajšia cesta” spoločne s oranžovou blikačkou. Veď to odbočenie tam má, preboha, samostantný jazdný pruh, nepotrebuje ani zelenú šípku na odbáčanie doprava a už vôbec žiadny semafór.

Diaľničná križovatka bude na druhej strane rieky. Toto je len križovatka cesty s privádzačom k diaľnici.

PS: zrušenie ľavého odbočenia od CA na privádzač. Kľudne. Len by museli upraviť a opraviť prejazd cez koľaje pri bývalých uhoľných skladoch. Ale to sa mestu nechce, keďže doteraz neurobilo nič preto, aby sa upravila križovatka Dubská cesta x Neslušská cesta a ani nič s opravou samotnej Dubskej cesty, ktorá je rozfrckaná na pardť. Táto križovatka a cesta sú druhým napojením na privádzač. Nielen Radoľská cesta, ktorú im teraz opravuje NDS. Ďalšia vec je, že mesto po postavení privádzača vôbec nechce kamióny v meste.

Priecestie na Vajanského je úplne v poriadku, pred niekoľkými rokmi bolo rekonštruované, kamióny tade jazdia bez problémov.

Nezabudli. Pri pravom odbočení z privádzača smerom na Čadcu to tak je. O to nepochopiteľnejšie je, prečo v smere od Žiliny je semafor.

Už na tých semaforoch bliká oranžové svetlo :unamused:

Dnes maľovali čiary.

Demontáž stavebného mostu ponad rieku Kysuca
Montáž dopravných značiek
Ešte chýba pár čiar domaľovať
Čistiace práce
Detailné práce pred odovzadním

Dá sa povedať, že 99% hotovo.

Otvorenie privádzača 17.7.2024.

Niektorí tade vraj už jazdia :unamused:

Zajtra sa bude otvárať privádzač

Som zvedavy, kto tam bude prestrihavat pasky a ako bude realna situacia pri radoli

Ja som tiež zvedavý. Podľa mňa sa križovatka v Radoli odľahčí o vozidlá (najmä kamióny), idúce do KNM zo Žiliny, lebo tie odbočia na privádzač. V smere od Čadce bude stále lepšie odbočiť v Povine.
Pribudne ďalšia bodová závada v podobe napojenia privádzača na cestu I/11 križovatkou so semaformi. Celkovo sa premávka na ceste I/11 nezlepší.

Už som to tu písal, ja osobne by som do spustenia diaľnice D3 zakázal ľavé odbočenie na privádzač v smere z Čadce, to je tam úplne zbytočné, a možno aj ľavé odbočenie na križovatke v Radoli v smere zo Žiliny. Obidve križovatky by sa tým zjednodušili a mali by lepšiu priepustnosť.

Fakt ideme oslavovať otváranie kratučkého privádzača? Ako hlboko sme klesli…

Ja nie, ale NDS a papaláši sa snažia urobiť dojem, ako keby sa tým vyriešili celé Kysuce:
facebook.com/pomoc.na.dialn … 2817659522

strasne. nemam slov..to je mozne len v bananistane ako sme my.. toto by sa malo otvarat uplne potichu bez akehokolvek humbuku kedze uz davno sa malo jazdit aj na samotnom useku brodno KNM s ktorym sa mal tento privadzac spolocne otvarat.. takto to nema absolutne ziadny vyznam ,neporiesi to absolutne nic akurat to mierne odlahci od nakladov samotny usek..

Odľahčí to od nákladnej dopravy centrum Kysuckého Nového Mesta. To je všetko. Ale prezentujú to tak, ako keby bola hotová celá D3.

Tu je aj trosku skoda,ze sa neurobila aj priama vetva od Cadce na privadzac, a uplne idealne aj z privadzaca smer zilina… miesta aj moznosti tam bolo

Potom by v Radoli mohlo byt bez pardonu zakazane lave odbocenie

Ale tak tu sme v krajine, kde mozeme byt radi, ze privadzac potiahli az k fabrike a mimourovnovo so zeleznicou, lebo prapovodne to nebolo v plane…

Môžeme byť radi, že bol privádzač vyňatý z úseku Brodno-KNM ako samostatná stavba. Ako dlho sme počúvali, že sa to nedá?

A čo sa týka tých zákazov odbočení, tak by som zakázal aj odbočenie z KNM doľava na Čadcu na križovatke v Radoli. Tým by sa skrátila kolóna pred semaforom a dalo by sa ľahšie odbočiť doprava na Žilinu.

Skrátka, keby sme brali križovatku v Radoli spolu s napojením privádzača na I/11 ako jeden komplex (a nebál by som sa do toho zahrnúť aj križovatku v Povine), dalo by sa vymyslieť všeličo.

Ozaj, kto si ešte pamätá nápad dočasne premostiť križovatku v Radoli dočasným mostom? Urobili sa pekné vizualizácie a tým to skončilo.

kto by chcel tu je aj ofiko video Raza z otvorenia privadzaca kde slubuje este tento rok rozbehnutie aj dalsich usekov youtube.com/watch?v=OqTo0YxlxcE

Zaujímalo by ma, či má tu niekto z vás reálnu skúsenosť ohľadom zmeny v doprave po spustení privádzača do KNM.. z ktorých smerov jazdy je to zmena k lepšiemu, kde naopak k horšiemu, alebo či je to v podstate jedno že sa to otvorilo.

Ja som išiel zatiaľ trikrát do Žiliny a späť cez privádzač. Je to v pohode, z mesta sa dostanem rýchlejšie a na konci privádzača je svetelne riadená križovatka, ktorá reaguje na hustotu premávky, takže nijako výrazne nezdržuje. V smere do Žiliny je pre mňa situácia oveľa lepšia, než predtým, pretože odbočujem doprava na privádzač a nemusím na križovatke v Radoli dávať prednosť protiidúcim pri odbočovaní doľava.

Ale bolo to vždy mimo špičky, tiež by ma zaujímalo, ako stíha nová križovatka, keď sa striedajú smeny u Schäfflera.