Janko, sice som si povedal, ze tu uz nikdy nic nenapisem, ale vsetko je to pekne, ,ale medzi KNM a ochodnicou, a este kus za nou nieje subezna cesta, ktora by mohla sluzit ako alternativa pre auta mimo dialnicu.. a pustil by si vsetky tieto auta do centra Krasna, je to zaujimave riesenie, ,ale moc by sa nim nevyriesli veci.. dalej by si medzi Brodnom a povinou pustil auta cez dedinu Rudina a cez centrum KNM, stale sa ti to pozdava ako riesenie?
Ak môže viesť jedno napr. cez PB tak prečo nie cez KNM? detto cez obce? Kusučania sú akísi bezcharakterní, aby sa najbližších 10 rokov investovalo len na Kysuciach… inde ľudia netrpia, inde ľudia nezomierajú.
Pre centrum Krásna navrhuje súbežný obchvat s diaľnicou, to je ok. Ale potom chce spraviť cesty prvej triedy z cesty cez Blažkov, kde je podla CDB 6,5m široká cesta bez chodníkov. A to rozhodne nie je dobrý nápad… Keby sa dala rekonštruovať (čo je samozrejmosť) a rozšíriť na 9,5 + chodníky, tak by to bolo o inom. A ako plus sú tam 2 historické kamenné mosty z 20. rokov 19. storočia.
Čo sa týka preložky cez Brodno, tam akú redukciu navrhuješ?
no rozdiel je v tom, ze cez PB isla predtym 4 prudovka ako jediny hlavny tah ked nebola D1, to cez KNM s tymi uzkymi ulickami nieje mozne, a po druhe je tu INA Shaeffler, ktora uz teraz pri zmene zmien zahlti cele mesto jednou suvislou kolonou, proste KNM je proti PB ako keby si nastal do mora, male mesto, uzke ulice, splet ulic, kde nieje ako v PB ani jedna suvisla cesta bez odbocenia cez centrum.. cize to je utopia.. ja nehovorim, ze sa musi zastavit zivot na SR len preto aby sa kysuce riesili, ale pochopte aj vy, ze takto sa to riesit neda..
4 prúdovka nie je cez celú PB, keď sa nepáči tak to porovnajme s Kútmi či iným mestom. Ak má inak problém tak nech to rieši s ŽSK.
Žiaľ na D3/Kysuce ide miliarda a už na viac nemáme. Mali ste kričať skôr, alebo my všetci voliť menších zlodejov.
presne, ja neviem ze co si proste myslite, ze treba aj obchvat aj dialnicu aj siroke mestske cesty…
ked sa postabila dialnica na povazi robil sa obchvat trencina? robil sa obchvat sverepca? robil sa obchvat noveho mesta? alebo taka sered, ma okrem mizernej R1 obchvat?
cize chce to byt realista a ked niekto nechce platit za dialnice, bude jazdit po dedinach.
Neviem, ci vies kde je usek D3 KNM - Oscadnica?
Je to priblizne toto:
https://www.google.sk/maps/dir/49.3349255,18.8080383/49.4166688,18.8378709/@49.3737637,18.8169592,13.01z/data=!4m2!4m1!3e0
Nevyjadril som sa uplne presne, pretoze pre mna je to az prilis samozrejme riesenie a tak som detaily nepisal. Tak doplnim:
Pouzit ako lavy pas D3 som myslel tuto cast:
https://www.google.sk/maps/dir/49.344384,18.8101052/49.4166688,18.8378709/@49.3733091,18.8158194,13z/data=!4m2!4m1!3e0
Tak ako bolo navrhovane uz neviem kolko rokov dozadu.
Samozrejme tam treba prelozku v dlzke cca 1 km C9,5:
https://www.google.sk/maps/dir/49.344384,18.8101052/49.3526395,18.8098991/@49.3488762,18.8059392,14.75z/data=!4m2!4m1!3e0
Cize pre lavy pas D3 treba len toto - cca 1,2 km (zapadne od cesty I/11 je trasa D3):
https://www.google.sk/maps/dir/49.3335014,18.808092/49.344507,18.8100904/@49.3420002,18.8113643,14.25z/data=!4m2!4m1!3e0
a k tomu prelozka cca 1 km(K.Lieskovec-Blazkov) + 1,8 km (Krasno) C9,5 ako cesta nizsej kategorie. Cez Blazkov iba doplnit chodniky, s cestou netreba mimo mostov robit nic alebo obmedzit tonaz a mosty mozu zostat. Chodniky by stali nie viac ako par stotisic Eur.
Inak povedane a podla mna lepsie, predlzit usek Brodno-KNM o 1,2 km a chodniky a 2 prelozky zaradit do stavby Brodno - KNM a D3 ciastocne v plnom a ciastocne v polprofile je hotova. Dostavba praveho pasu tak, aby pri dosiahnuti intenzity 20 000 sa otvaral pravy pas, teda plny profil.
Cesta III/2017 je bývalá cesta I/11, kým sa nepostavil polovičný profil budúcej D3 ako preložka I/11.
ja som toto napisal ako reakciu na to, ze pustit auta co nechcu ist po dialnici do mesta, a to uz teraz nestiha riesit auta z mesta, nieto este auta, autobusy, nakladne co by isli mimo dialnice, pouzil si ako priklad trencin, sverepec, nove mesto, ,ale tieto miesta uz predtym boli pouzivane ako jediny tah, cize na to bola usposobena sirka, a hlavne cez vsetky ides priamo, nechcem teraz trepat, lebo davno som nesiel cez trencin, v KNM su to cesty uzke, lokalne, vsetky idu okolo sidlisk, vies o kolko by stupla prasnost, hluk, cize mame z KNM urobit prechodnu cestu kvoli tomu, ze sa tebe a ostatnym nepaci ze to tu proste takto nejde urobit? nepacia sa vam riesenia na SR? odstahujte sa, nikto vas tu nedrzi…
jano1 nejdem ta citovat, je to dlhe:
chyba ti prelozka z poviny do lieskovca, tam nieje nic mimo tej cesty co je teraz, dalej treba vyriesit samotne brodno, to je v plane, ale ako to realne urobia to som zvedavy, dalej chyba kus prelozky z konca stvorprudovky brodna do oskerdy, z konca oskerdy do radole, z radole do poviny, ak to bolo planonovane ako polprofil D3 tak neviem preco to kreslia odnova, ale budis, pokym nepride niekto iny a nezrusi to to tak ostane..
Nie je problém jazda po dedine, problém je 6,5m široká cesta s 200 ročnými mostami. Povedz mi kde v mestách, ktoré si vymenoval sú takéto podmienky ![]()
Keby tá cesta bola vyhovujúca tak sa ten polprofil dole nepostaví, viď napr. Svrčinovec - Čadca.
^^ cesty popri R1 Trnava - Nitra, R1 Nová Baňa - Zvolen…
najlepší je koniec I/65 pri Novej Bani
google.sk/maps/@48.4304038, … 312!8i6656
alternatívna cesta 3.triedy: google.sk/maps/@48.4377057, … 312!8i6656
domáci určite poznajú aj lepšie príklady
Na D3 sa momentálne stavajú 3 úseky. Napriek tomu sa vedie mediálna masáž na tému zrušenia dlhovej brzdy. Čiastočne aj za prispenia nespokojných Kysučanov. Sľubov majú dosť. Asi majú aj pravdu. Len si treba uvedomiť, že v podobnej (ak nie v horšej situácii) je cesta na Gemeri , okolo Prešova, v Turci, na Orave,…
Úsek Čadca - Bukov - Svrčinovec môže výrazne pomôcť, aj keď (podľa mojich skúseností ) zostane tam ako lievik Horelica a tým pádom kolóny smerom na sever sa síce zmenšia, ale nevymiznú až do vybudovania druhej rúry.
Tak podľa mojich skúseností ten tunel (aj keď len jedna rúra) až taký problém nebol, resp. nie je. To že ho často zatvárali a zatvárajú nie je chyba tunela. Najväčší problém sú tie dve úžasné svetelné križovatky, najmä tá pred Kauflandom. Tak ale zase keby tam neboli svetlá tak autá od Turzovky by stáli asi až na Staškove. (Teraz v špičke stoja, resp. sa pomaly pohýnajú tak niekde od Rakovej) Takže aj sa podarí dokončiť CA Bukov-Svrčinovec, vyrieši sa veľmi veľa vecí. Aj keď za tú cenu pri normálnej súťaži by ostalo asi aj na druhú rúru Horelice.
vidiet ze ked sa chce riesenia sa najdu…ale s tou prieskumnou stolnou je to divne, spomina aj v sprave SSC 2003 aj 2004 a stale nebola dokoncena. ten udaj z 2002 je asi povodny udaj. dalsie udaje o cene som nenasiel len tie clanky. niekde sa spomina miliarda a niekde 2 mld. ten udaj kt. uvadzas ale urcite nie konceny a teda nie je spravny. a teda cena ll-ds sa splha k 30 mil/km.
ty tiez pochop ze bez niektorej z 3 MUK by bola cena R2 pstrusa-krivan tiez lacnejsia. a sme tam kde sme boli. tunelove useky su principe vzdy 2-3-4 nasobne drahsie ako bezne.
to je mozne, ale zase HP-LL super deal urcite nie je. a bez HP-LL nebude 18.000 aut na LL-DS to je snad jasne. takze ja by som tieto useky posudzoval dokopy. a co sa tyka D3 potom kedze ide o suvislu dialnicu a nie riesenie bodovych zavad:
- D3 brodno-KM by mala byt intenzita aj pri nakladoch 33 mil/km nieco pod 20.000 aut o com osobne pochybujem
- D3 CA-svrcinovec pri nakladoch vyse 40 mil/km by mala byt intenzita vyse 20.000 co pokladam za nemozne
- a samozrejme strazov - brodno a svrcinovec skalite tiez okolo 20.000 aut ale o tom sa nemusime ani bavit lebo tomu snad okrem misuru zo SOPK neveri nikto.
potom sa tu par ludi moze rozculovat ale R2 po tomasovce resp. ruskovce za 15-20 mil/km pre 10.000 aut denne je super deal oproti zlodejskej D3.
naklady k tuneli horelica su pekne rozpisane v clanku z dnesnej tlace ..
o to hrozivejsie zneje sumarizacia nakladov na D3, kde sa vyplieskavaju miliardy, ktore vlastne nic neriesia …
najma ked si zoberieme ze skoro stvrtina z tej dlzky je polprofil .. tak su to sialene cisla .. najma ked vyriesenie zostavajucej R3 na orave by stalo menej ako 400 mio euro a je suvisli tah od DK po hranicu s polskom ..
Zasa zlodejska D3. Co mozeme za to za sa stavaju useky v opacnej priorite? A tym padom nebudeme spokojny, kym sa nepostavi ako posledny usek, ktory trebalo vybudovat najskor? Chodte vsetci tou R2 do… Tu sa prebera D3. ![]()
len tu piseme, ze kde boli ti protestujuci ked sa tendroval najzbytocnejsi usek strazov brodno ? kde boli protestujuci ked sa tendroval dalsi zbytocny a predrazeny usek svrcinovec - skalite ?
teraz nie su peniaze a nemoze ist 1,5 miliardy len a kysuce, ked za tie peniaze sa da radovo viac poriesit ako superdrahe polprofily s neadekvatnou intenzitou a IRR ..
Protestujuci vtedy neboli, lebo ked tendrovanie prebiehalo mali sa najvytazenejsie useky stavat v roku 2016. A o vybudovanie privadzaca KNM sa chodilo na vladu minimalne uz od roku 2004. Vzdy sa to odhodilo do stratena, ze sa bude budovat subezne privadzac a dialnica.
ty si ako pokazene radio, vsetko je zbytocne, aj to ze kamiony jazdili cez dediny cierne a skalite, ale sak tebe to nevadi, nebyvas tam, a psotavila sa snat cela 4 prudovka tade? nie, postavil sa polprofil, a este cez ake uzemie to islo, ze sa stavia usek strazov brodno? ale ved odzaciatku bol v plane, a ked sa rozhodovalo o tom kde stavat, tak bol pripraveny, za to mozeme my ze bol pripraveny a nie ine useky? uz zhod tie klapky z oci a z mozgu, proste bol prirpaveny, staval sa, ako vidis nevytahujem dovod kamiony a doprava cez ZA, ale realitu, pripravenost useku - stavba.. zmier sa stym.. ak ti to vadi, tak tam chod, priviaz sa o pilier a kric, ze je to zbytocny usek, ze sa nemal stavat,