D3 všeobecne

máš pravdu, peniaze boli… ficove vlády dostali štedrý dar z rôznych fondov na cesty vo výške aká tu doteraz nebola a (pravdepodobne) už ani nebude. keď pôjdeš do BA nech ťa hreje aspoň úsek pre Žiline :wink:

Mal som už starý zdroj. :slight_smile: Dokonca to bolo 3000 aj s agentúrnymi. Teraz podľa finstatu zamestnávajú cca 100 ľudí. Nemyslel som, že v dobrých časoch zamestnávali až toľko ľudí.
Pokým bude záujem po ložiskách, tak tipujem že Schaeffler nebude mať problémy. Ale sú aj iné okolnosti. Kedysi na Kysuciach boli závody na spracovanie dreva, záujem po výrobkoch z dreva je stále, ale pochybujem, že niečo z toho na Kysuciach funguje.
Tak závisí čo by mohli urobiť. Ale ten privádzač by fakt mohli vylobovať, NDS-ka dala postaviť oveľa väčšie nezmyselnosti a nemyslím si, že by to stálo nejaké prehnané peniaze.

Peniaze budú. Ale už sotva ich bude 1,2 + 1,34 miliardy (nerátam 90 miliónov z CEF-u). Za dve operačné obdobia sa preinvestovalo cca 2,5 miliardy do ciest a niekedy je na diskusiu ich využitie. A ešte chýba na Brodno - KNM, Turany - Hubová, SO PO, Kriváň - Lovinobaňa, Soroška…

Ešte si mohol pripočítať PPP2 a PPP4. Preinvestované budú len ich bude potrebné splácať a tých peňazí čo budú.

tak o kable a klimatizacie z Delphi je stale zaujem, ale tak z nicoho nic to presunuli do rumunska .. a v podstate jedine co to trosku zbrzdilo, ze rumunska kvalita bola ze vraj na zaciatku katastrofalna .. ale aj tak to presunuli.. cize preto som narazal na to, ze tieto plechove haly sa mozu presunut zo dna na den ..

ad privadzac, mozu ho postavit, napriklad ho moze postavit kraj .. preco to neurobi ? ano nema peniaze, ale tym som zase narazal, ze keby sa zrusili kraje, tak sa paradoxne uvolnia doslova desiatky milionov euro na investicie .. u nas je sialene vela ludi v statnej sprave a samosprave ..

detto, preco samospravy a kraj nekricali, ze nechcu D3 strazov - brodno, ale radsej sa chcu dohodnut na vyrieseni brodno - KNM ? nepocul som ani jeden jediny oficialny narek. tak nech sa ludia typy mawerick teraz chodia utesovat na usek strazov - brodno, ked sa otvori … jednoducha matematika

btw. ohladne privadzaca sa zacina rokovat az teraz, ked si uvedomili ze ten superdrahy usek okolo KNM najblizsich 10-20 rokov nepojde do vystavby ..

ako som napisal, keby od zaciatku nechceli megalomania, uz by to davno mali aspon privadzac.. to je tak ked niekto chce vela, a potom je prekvapeny ze nedostane to co chce . ano aj stat tu samozrejme silno zlyhava v planovani a sudruh choma si pri ziline nechal zabetonovat svoj pomnik ..

presne, teraz ked navyse aj po vystupeni UK z EU sa budu sekat od 2020 eurofondy, je vecna grecka kriza … bude aj EU viac dbat na minanie penazi a nie ako doteraz ze odobrili temer cokolvek ..

v tomto ma D3 obrovske stastie vlastne, lebo keby sa ci uz brodno alebo nebodaj svrcinovec skalite mal robit teraz, tak to neprejde cez schvalovanie. lebo su drahe a su lacnejsie moznosti. a dovolim si tvrdit, ze by mozno v EU konecne niekto zobral na vedomie, ze od cadce na polsko je nezmysel tahat cokolvek a radsej nech sa to taha na cechy .. tam su hned dve dialnicne pripojenia na polsko.. naco par km na vychod dalsie ?

no to ze sa stavia usek brodno strazov rozhodlo to, ze ten tranzit ide cez zilinu, cize myslim, ze vyssi zaujem sa presadil, neviem, nesedim nikde na riadiacich organoch.. ja neviem stale ci ste tak chori na mozok alebo to le ntak hrate, useky ktore idu cez kopce, alebo treba vela mostov sa nedaju stavat za 1€.. a skor ci neskor ich postavit treba.. keby poliaci a rumuni jazdili cez CZ, tak by tu nebola taka potreba dialnice.. a este jedna poznamka, keby ste trochu porozmyslali skor ako tresknete to co vam ini nakazali pisat a zaco ste aj plateni, tak by vam doslo, ze od svrcinovca na PL hlanicu ide len polovicna dialnica, cize sa to urobilo tak aby sa obisli obce, a pritom to nestalo tolko ako cela dialnica.. ale to nepriznate, lebo to by odporovalo matovicovmu a šulinovmu zmyslaniu..

nakoniec nam obhajujes uplne celu D3 len my “chori na mozok” nechapeme ze treba aj take useky ktore netreba…tam hore bola predtym cesta II. tr. aj tam mala ostat so zakazom pre ND, ked citam tieto adolescentne vyplody tak mozno naozaj mali este za dzurindu uplne zastavit vystavbu dialnic na 10 rokov lebo evidentne vela planovacov rozmysla podobne…teraz bude problem tak ci tak ak skoncia fondy a aj ked neskocia ale bude ich menej. kazigraf po kauze presov z rozpoctu stamiliony neda. takze sa modlite aby sa uvolnila dlhova brzda ale to budu pytat nielen na kysuciach.

Mňa skôr udivuje že človek ktorý je na fóre sotva dva roky sa navaza do ľudí čo stáli pri jeho zrode vraj ich platí matovic… Však toto je na smiech.. okrem toho používa výrazy ako R2 na Orave, polovičná dialnica.

Chlapče ty sa buď viacej vzdelaj predtým ako sem nabudúce pôjdeš trepať kraviny alebo sa daj liečiť…

S tým Matovičom je to vtipné. Najmä keď OĽANO teraz akosi podporuje OZ Triblavina a drvivá väčšina tunajších diskutérov argumentuje proti tvrdeniam tohto združenia.

S PPP projektmi…
Tak to ešte pripočítajme cca 125,3 milióna ročne. Za 30 rokov 3,3 miliardy eur, ak by niekto zistil že to nevychádza, vyjednali sa nejaké úspory.
Pri D4R7 by som si počkal, kým to nebude hotové. Zatiaľ ponuka bola 56,72 milióna ročne, čo je 1,9 miliardy za 30 rokov.
2,5 + 3,3 + 1,9 = 7,7 miliardy eur.

Netrep nezmysly.

január 2017
MIERA EVIDOVANEJ nezamestnanosti (v %)
Rimavská Sobota
24,97

http://www.upsvar.sk/statistiky/nezamestnanost-mesacne-statistiky/kopia-2016.html?page_id=671750

Napis konkretne kde tam mas na 2-pruhovej ceste cez 5 tisic NA/24h?

Vo Svidniku podla posledneho scitania bolo na I/77 a I/73 od 550 NA/24h do 864 NA/24h. Ak je niekde 5-10 nasobne viac NA tak to asi bude trochu rozdiel.

Uz vymysleli tlacitko, ktorym chodci mozu zapnut pre vozidla krizujuce priechod pre chodcov cervenu, zvysok casu maju vozidla zelenu.

Vo ZV na V-Z trase podla posledneho scitania bolo od 1995 NA/24h po 3908 NA/24h. Okres KNM 3529 az 5126 NA /24h. Vo ZV su MUK, v okrese KNM na I/11 nie su.

Vyssia celkova intenzita je vo ZV len na cca 0,3 km medzi dvomi MUK, kde nie je ziadna urovnova krizovatka.
https://www.google.sk/maps/dir/48.5675767,19.1327735/48.5684803,19.1289695/@48.5684141,19.1304614,399m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

Naozaj si myslis, ze toto
https://www.google.sk/maps/@48.5678235,19.1313672,3a,75y,89.04h,71.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sib-LVQrBHoGqqjnDLLsVlg!2e0!7i13312!8i6656
a toto
https://www.google.sk/maps/@49.2972468,18.7885289,3a,75y,183.78h,71.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAhyUTxOlz9UyFJ9O7VbO7g!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
ma tu istu kapacitu?

nie su MUK po celej dlzke prietahu, ja som porovnaval tieto useky

google.sk/maps/dir/48.56159 … m2!4m1!3e0

google.sk/maps/dir/49.30409 … 6496,12.5z

cez ZV mas aj urovnove krizovatky, odbocky a pred ZVS bude spusteny kruhak ako najazd na R2.

jano1: co sa furt ohanate tou krizovatkou v radoli ? to sa da velmi jednoducho poriesit. postavanim privadzaca k buducej D3, na KNM juh, dalej aj druhy most na severe pri povine sa bude nanovo budovat a ked by sa vyboval tak isto ako juzny, teda ako MUK, nie je problem zrusit krizovatku s radolou, cim by problematicke miesto uplne zmizlo, lebo doprava z vadicovskej doliny je zopar aut , ktor eaj tak budu jazdit do KNM..

vsak aj teraz je tam miesta na rozdavanie, je tam miesto na dialnicu, cestu prvej triedy a este aj ukludnujucu cesticku popri domoch .. cize kludne sa to da urobit, ze nebude ani priame odbocenie priam na krizovatke do vadicovej doliny ..

a keby mali dva nove mosty, tak smerom do KNM by isli severnym a domov by sa vracali juznym, ci by ani nemuseli krizovat I/11 …

detto urovnovy variant D3 a rozsirenie I/11 .. netreba vsade aj dialnicu, aj cestu prvej triedy aj cestu nizsej triedy , ktora cez KNM ide ..

cize krizovatka radola nie je problem .. nema byt preco .. to uz povina je problematickejsia, ale tu je miesta na mraky

na luceneckej je intenzita 20.000.

google.sk/maps/@48.5672702, … 56!6m1!1e1

ako si si dovolil napísať, že na budúcej R2 je viac vozidiel ako dnes potrebnej D3? :laughing:

Inak týmto by som si nebol až taký skalopevne istý, keďže križovanie privádzača a I/11 v smere od Čadce nemá nájazdovú rampu, teda všetky vozidlá smerujúce do KNM cez privádzač musia vľavo križovať I/11. No a toto je generálny nezmysel, lebo bez D3 ostáva vysoká intenzita dopravy na starej ceste, teda by automaticky vznikli kilometrové kolóny. Takže namiesto vyriešenia dopravy vznikne ďalší kolízny bod, ktorý sa bude musieť poriešiť semaforom, kým nebude diaľnica.

Ach tieto uštipačné poznámky. Pokiaľ si myslíš, že xkrát dokázaný fakt o množstve nákladnej dopravy a OA je blud, tak sa daj liečiť. Hypotetická diaľnica bude mať určite vačšie intenzity ako to čo tu je reálne odmerané, bez toho aby spájala vysoko priemyselné regióny.

To je fajn povedat ludom: Teraz to mate par stoviek metrov, ale kvoli tranzitu to tu odrezeme a budete to mat 4-5 km.
Niekto pojde zo ZA do lyziarskych stredisk a rekreacnych stredisk, tam sa dostane a spat pojde 6-7 km navyse a pritom cez cele KNM.
https://www.google.sk/maps/dir/49.2962032,18.790764/49.2878998,18.7665001/@49.3006903,18.7797797,4305m/data=!3m1!1e3!4m9!4m8!1m5!3m4!1m2!1d18.7971428!2d49.3114266!3s0x47144345832f755d:0xc5d4d613a4ab0640!1m0!3e0

Ale obchvat sa pripravuje, vsak?
A na nasledujucom useku je uz iba 12,8 tisic v./24h, teda lokalna vnutromestska doprava na sidlisko vo ZV.
Cize kvoli 20 tisicovej vnutromestkej doprave treba tento usek
https://www.google.sk/maps/dir/48.5668941,19.1499957/48.5670856,19.1368505/@48.5689014,19.1421076,16z/data=!4m2!4m1!3e0
v dlzke 1,0 km rozsirit na stvorpruh. A ked sa postavi ZV,vychod - ZV,zapad, tak intenzita poklesne zhruba na polovicu.

Oblubene vyberanie hrozienok z kolaca? To mozem porovnavat 1200 NA cez Sorosku s 5000 NA pri KNM.

Docasny, kym sa nevybuduje ZV, zapad, - ZV, vychod

Ty si primitiv.

Ano, tento problem tam je, ani smerom do ZA nie je priamy zjazd. Postavit privadzac s plnohodnotou MUK na I/11 by velmi pomohlo krizovatke v Radoli a zrejme by na nejake roky boli minimalne zdrzania v Radoli.

Tak sa spýtam primitívne: Jedna križovatka nestíha a preto musíme postaviť 25km plnoprofilovej D3?