D3 všeobecne

Neviete niekto ako to včerajšie prerokovanie EIA prebiehalo?

tak Smeraci to s tou D3 myslia “vazne” … seriozne toto je cisty potemkin .. nemaju pravoplatne stanoviska EIA a ide vlastne aj tak stavat ako prvy najnepotrebnejsi usek, ktory vlastne vobec nepali ..

Jarino prosim ťa napíš nám tu reálny stav pripravenosti jednotlivých úsekov t.j. tvoj pohľad stav EIA uzemko stavebko,je jasne že to bude cez žltý Fidic a projekty a stavebko hodia na zhotoviteľov.Je jasne že stavať sa skoro nezačne ale to miestným hlupim ovečkám nejde vysvetliť.Tvoj reálny odhad.Ďakujem za odpoveď

Diaľnica D3 Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto → zverejnená správa o hodnotení, pred mesiacom bolo verejné prerokovanie. Teraz by sa mal vypracovať odborný posudok (lehota 60 dní) a potom vydať záverečné stanovisko (lehota 30 dní).
D3 Kysucké Nové Mesto – Oščadnica → čaká sa na dodanie a zverejnenie Správy o hodnotení.
Diaľnice D3 Oščadnica – Čadca, Bukov II. profil → čaká sa na dodanie a zverejnenie Správy o hodnotení.

Všetky tri projekty meškajú čoraz viac.
V posledných dvoch prípadoch musí byť Správa dodaná do 19.7.2024. Vtedy by mala končiť platnosť Rozsahu hodnotenia navrhovanej činnosti. Spracovateľ Správy o hodnotení mešká a vydodatkovalo sa to tak, aby to do 19.7.2024 dodal.
Ťažko povedať, kedy vyhlásia VO. Projekty nie sú pripravené. A ani tak skoro nebudú. Ak by sa pristupovalo k tomu ako sa má, tak VO by som videl reálne najskôr o rok až dva.
Môže sa stať, že vyhlásia VO tento rok a potom niekoľko mesiacov budú aktualizovať súťažné podklady (a VO sa bude neúmerne naťahovať) alebo to budú neskôr dodatkovať. Neprekvapilo by to…
Žltý FIDIC by bol prekvapko. DSP v podrobnosti DRS myslím je už vypracované. Len chýba EIA… a potom na základe Záverečného stanoviska EIA aktualizovať projektovú dokumentáciu.

Pan minister slubil, ze verejne obstaravanie na prvy usek vyhlasia do konca maja, takze som zvedavy. Na dalsie dva useky to ma byt jul a september.

Mozno tak do konca Maja, ale 2027

vyhlasit VO mozu .. ale peniaze nemaju ..co peniaze, ani povolenia :slight_smile:

Tak nejak podobne to svojho času urobil telocvikár so Soroškou. Nič nebolo, ale VO sa vyhlásilo…

…až sa potom zrušilo :smiley:

pride mi to ako zalepenie oci aby to vyzeralo ze sa nieco deje, a vacsine ludi, ktori sa tomu nerozumeju to bude stacit

Aquila a na co realne NDS ma peniaze co do vystavby resp najrealnejsia vystavba a k vyhlaseniu VO ?

Vo štvrtok 30.5. pozrieme Krížom krážom, čo nám greenhorn povie…

Dnes pribudol clanok v monitore tlace, kde je povedane okrem ineho aj toto

Ja som na enviroportale nasiel usek Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto a tam na mna svietil stav Verejné prerokovanie a datum poslednej zmeny 1.marca 2024
enviroportal.sk/eia/detail/ … ove-mesto-

Nie som stavbar, ani sa nerozumiem procesu EIA, ale ked je nieco v stave verejné prerokovanie tak asi to nemoze mat uzavretu EIA, kedze ta sa najskor oznacuje stavom Akcia je ukončená v procese EIA.
Takze som z toho mierne zmeteny. Je mozne, ze ten clovek s kym bol rozhovor ma cerstvejsie informacie, lebo to je clovek z nejakej projekcnej firmy.

EIA to nemá. Nikde nie je zverejnené Záverečné stanovisko. A aj potom plynie lehota na podanie rozkladu.
Áno, územká aspoň na diaľnicu majú, pretože sa predĺžila platnosť tých pôvodných do 12/2028.
minv.sk/swift_data/source/m … 1_21_7.pdf

Zvyšná príprava napriek tomu, že ju má NDS objednanú, zaplatenú a niečo aj prebrala, sa pravdepodobne hodí na Zhotoviteľov, keďže sa to plánuje tendrovať cez žltý FIDIC (rozumej zaplatí sa to najmenej druhý krát).
To už je prejav zúfalstva, lebo NDS by to nemala pripravené ani o 2 roky a sú si toho vedomí…
Takto dúfajú, že kým prebehne VO na Zhotoviteľa, tak aspoň budú mať platnú EIA, čo je reálne.

Do konca roka 2025 sa začne výstavba na všetkých troch chýbajúcich úsekoch kysuckej časti diaľnice D3. Po utorkovom rokovaní pracovnej skupiny k dostavbe diaľnice D3 na pôde Ministerstva dopravy SR o tom na sociálnej sieti informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová. Zaujímavé, že to zahlásila sama Erika Jurinová, žilinská županka za OĽANO či moderne za Slovensko Výstavba troch chýbajúcich úsekov D3 sa začne do konca roka . Nášmu aquilovi zadržali tým palce na klávesnici. Že je na D3 zhoda naprieč celou NRSR je chválitebné, ale kto prefacká firmy aby sa zbytočne neodvolávali. Keď tourobí Fico, bude to okaté a PS vyvolajú povstanie v uliciach.

Pre nu je to win-win. Ak to vyde staci sa jej prismodlit na klopanie kamena. Zadarmo politicke body. Ak to Raz poserie, moze na neho ukazovat prstom lebo objektivne ona s tym nic nema. Plus moze cely cas kopat do Smeru, lebo obchvat dialnice sa otvaral pocas vlady Olana

Kvoli dialniciam ludia do ulic nikdaa nesli :wink:

Tazko mozes zastavit firmam odvolavanie, ked NDSka zmrvi tender.

Dalsi problem je, ze vyhlasia tri velke tendre naraz.. kartel jak vysity nas caka, v lepsom pripade.

Ale ono je to aj tak jedno, kedze ked aj vyhlasia tender a nebodaj by ho do jari 2025 aj vyhodnotili, tak stale nemaju ani zaverecnd stanoviska EIA, nieto uzemka ci nebodaj stavebka. Cize v tom “optimistickom” variante si kolejeme o podobny priekak ako pri zeleznici na zahori. Cista Smeracka potemkinova dedina
.

Inak povedane, tendre mozno vyhlasia tento/buduci rok, ale ak sa co i len jeden tender uspesne uzavrie do konca 2025 , tak to bude maly zazrak…

Do 2030 tiez pochybujem, ze bude dokonceny co i len jeden z vymenovanych usekov

Nicmenej ako spravne pise 110mat110, exorcistke to moze byt jedno, ona nema co stratit :wink:

..no prosim, dalo sa cakat.. ako inak hnonline.sk/finweb/ekonomika/96 … kysucka-d3 :laughing:

už mala byť podľa jeho plánov vypísaná aj druhá D3 a nestalo sa tak…
nie som si ale istý, či NDS vie, že má vypísať súťaž, alebo to vie len Ráž (nepríde mi, že spolu koordinujú činnosť - každý ide svoje)

evidentne je NDS stat v state.. ona nekomunikuje evidentne so ziadnym ministrom.. a ti neboraci potom strielaju datumy od pasa.. nevediac ci NDS ma vobec podklady k vypisaniu VO..

Ak si dobre pamatam tak VO datum na 2R2KE ohlasuje uz 3 minister a stale nic

Možno na NDS masu v spame “Krížom krážom s Jožom Rážom”, preto nevedia, že to už mali vypísať