D3 všeobecne

Devil to bude asi preto, lebo si uvedomujú, že technické riešenie treba pripomienkovať keď máš na to kvalifikáciu a nie hrať odborníka na všetko od klávesnice ako si ty.

sk.wikipedia.org/wiki/Jozef_Grapa
tato meciaristicka kreatura vystudovala VSDS, bol uz kadeco a ked to nestaci tak nech na samosprave (mesta, VUC) zamestnaju niekoho kto ma kvalifikaciou s peciatkou.

Devil zjavne nedokazes pochopit, ze starostovia nemaju pripomienkovat technicke riesenie a to a aj preto, ze v drvivej vacsine na to nemaju prislusne vzdelanie. Maju pripomienkovat trasovanie, ktore by prilis zasahovalo do intravilanu/blizkosti intravilanu a pritom nemusi, pripadne ine objekty, ktore maju vplyv najma na pohyb obyvatelov obce, resp. navstevnikov, ci uz chodcov, cyklistov, motoristov.

a ty zjavne nedokazes pochopit ze mestske urady a vyssie uzemne celky zamestnavaju niekolto tuctov zamestnancov pochybnej potreby takze by mohli mat niekoho kto take vzdelanie ma. alebo niekomu doplnit vzdelanie. ale chapem ze je lepsie sa alibisticky vyhovarat a vykrikovat do kamery. ked chcu nieco urychlovat tak by mali pomoct. to je minimum.

Realita je taká, že takýchto zamestnancov samosprávy nemajú, tak nechápem o čo ti ide. Sám priznáš, že oborníci niesú, ale hrdo vyhlasuješ, že je to chyba samosprávy, že nepripomienkuje. Takýto obrat dokáže vymyslieť len niekto kto si potrebuje dokázať len on má pravdu.

Pozor na to, devil pise o chybach starostov vylucne v pripade D1 a D3. Na R1 a R2 maju vsetky obce odbornikov, ktori vecne a odborne pripomienkuju technicku stranku vystavby dialnic a mozeme sa o tom denne presviedcat, len nejako mi usli tie odborne pripomienky tych starostov na R1 a R2, neviem ich ani za nic najst.

Jano1, tu je jeden žiarivý príklad zlatemoravce.eu/download_fi … ?id=683423 :slight_smile:

^^^Ano to bol exemplarny priklad.

“Hladovku drzala na ukor svojej dovolenky”
Mala si nasetrit dlhsiu dovolenku a vydrzat do zaciatku vystavby. Vydrzala az 3 dni. Asi si niekde precitala, ze je to zdrave obcas 3 dni nejest alebo jej to rovno odporucil lekar.

Ani si to poriadne nečítal:

Gašparovičista. A Mikiho temer konškolák z tej istej Alma Mater. [size=77]1163[/size]

z hzds odisiel az v 2002. v “najslavnejsich casoch” bol clen hzds a to je viac nez dost.

Pri stavbe D3 na SK a S1 v PL sú jasné disproporcie. My staviame plnohodnotnú D3 Čadca-Bukov-Svrčinovec, ktorá pri jazde z PL (i CZ) sa skončí v jednorúrovom tuneli Horelica. Poliaci práve začínajú stavať pol profilový obchvat Wegierskej Górki, ale na ňom budú mať 2 x 2 tunely s oddelenými smermi. Nie je mi jasné, ako odstránime súčasné bežné hodinové zápchy v smere S->J, kým nezačneme prípravu dostavby 2 tunelovej rúry Horelice. Neviem, koľko dopravy pribudne po dostavaní nášho, či poľského úseku, ale určite jej bude viac. Ak už dnes je situácia v tomto mieste kritická, čo bude potom ?

O tunel by som sa až tak nebál. Skôr o križovatku v KNM - kolóny sa ešte predĺžia keďže špunt v CA bude už preč.

Horelica ako taka ma kapacitnu rezervu, aj ked pravidelnym neuzatvaranim Horelice, pojde intenzita skokovo hore . Tak ako napisal IceFox, problem v Radoli sa zvyrazni, kolony od CA sa vyrazne predlzia.

a zase toto :unamused: ked nebude vyjazd z horelice koncit na semaforoch (cize po dokonceni useku po svrcinovec) bude tam jedna rura tazko v pohode tak ako je v pohode 16 rokov na branisku :bulb:

Terajsi problem v Kyusuckom Novom Meste sa da vyriesit za smiesne peniaze rekonfiguraciou krizovatky. Ale asi podstatne su tie miliony na ine riesenia.
Sucasny stav tejto krizovatky ma priepustnost okolo 400-700 aut/h, co je asi 4800-8400 aut/24h v priebeznom smere Sever -Juh. To je uplne smiesna hodnota, dostacujuca akurat s na lokalnu premavku mesta.
Pre kamiony tieto cisla mozeme vydelit kludne troma.
Jednoduchou prestavbou krizovatky by sa dali tieto cisla zdvojnasobit.

Fabšík sa nechal počuť, že v konzervatívnom odhade má narásť tranzitná doprava na 55 až 60 tisíc vozidiel. Toto určite jednorúrová Horelica nezvládne :laughing:

mozno sa pamatam zle ale pred casom si obhajoval plny profil. a tiez som za plny profil ale nemalo sa pustit predrazenie o 40mega voci expertize.

v tom pripade by som chcel vidiet ten pesimisticky odhad :laughing: a panko by mohol posunut kontakt na dilera :mrgreen:

A nezda sa Ti, ze zdvojnasobenie zo 4800-8400 aut/24h je trochu malo, ked by ani to nestacilo pre sucasnu potrebu, ked sa mnohi vyhybaju tomu miestu ci uz prejazdom inou trasou ci pouzitim vlaku, aj ked im to nevyhovuje.

Netvrdim, ze sa neda krizovatka rozsirit, ale to je riesenie pre miestnu dopravu v nejakom meste. Ked ide o vyznamny tranzitny tah, tak treba dopravu dostat mimo kontaktu s miestnou dopravou, chodcami a cyklistami.

Uz sa opat opakujem, ze postavit 2-pruh v pravom (vychodnom) pase D3 v dlzke stoviek metrov v Radoli a Budatinskej Lehote s docasnymi napojeniami ma I/11 na koncoch, by riesil problem urovnovej krizovatky, dalo by sa to postavit za 18 mesiacov, na koncoch T-krizovatky pri lacnom rieseni alebo 1 pruh sprava a druhy pruh zlava v mieste spajania/rozpajania s dvojpruhom D3, ktora je navrhnuta v celej dlzke (podla mna zbytocne) v tej oblasti ako most.

To by som chcel vidiet, kde som take nieco napisal. D3 Cadca - Svrcinovec by zvladol polovicny profil. Ja v plnom profile vidim ucel zdovodnit preco to ma byt spoplatnene pre OA, zvlast preto ze D3 Svrcinovec - Skalite je ako jediny polprofil na Slovensku bez napojenia na plny profil spoplatneny pre OA.

Ten kto pozná miestne pomery, tak sa na tvojom príspevku zasmeje.