D3 tunel Svrčinovec

Tento tunel sa bude nachádzať na trase Svrčinovec-Skalité. Jeho dĺžka je 456m.

Viac info najdete tu: ndsas.sk/index/index.php?ids … 03&lang=sk

Údaj o dĺžke tunela som čerpal z JGho stránky. NDS však uvádza údaj 464m…

Národná diaľničná spoločnosť vo štvrtok, 30.10.2014 oficiálne začne s razením tunela Svrčinovec, ktorý je súčasťou úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica SK/PL. :arrow_right:

vyrazenych 110 m +/-

foto postimg.org/image/nlxivsn3l/
a video youtu.be/oim3ikQSpS0?list=PLhEdQ … 7jOYv-m93-
z minulého týdna

info stará týždeň: vyrazených 150 -160 m

v tuneli sa prepadol strop, 20 metrov od konca, uz iba tolko chyba prerazit

V hlavnom tuneli, alebo v unikovej stolni?

je to informacia od znameho, co tam pracuje … usudzujem, ze v hlavnom tuneli

To prislo celkom vhod. Kolko tipujete, ze bude zdrzanie tohto useku? Pol roka, rok, 2 roky?

kdo to razi pro vahostav?

neviem prečo by to mal byť dôvod na predĺženie lehoty výstavby ktorá je dostatočne dlhá …
inak zaujímavé že k tomu došlo iba mesiac pred míľnikom

pravdepodobne MTS s pomocou DPS. Začem bukvy, nádo čitáť, hlavne vlákno Sv-Sk na D3. Vyzerá to, že MTS sa na SVK špecializuje na “dlubané” tunely.

Pod Vahostavom je ako subdodavatel STI. Ale ani oni to nerazia, pretoze pre nich to robi nejaka handlovska firma s trojpismenovym nazvom, jedna sa o inicialy troch mien, pravdepodobne majitelov. Ale ten nazov som si nezapamatal.
Strop sa prepadol v hlavnej tunelovej rure, 20m od konca, vyska nadlozia 5 - 6 m.

Firma STI: sti.sk/references.php

:wink:
Nemate presne info kolko je virazenych metrov ???

Skoro cely tunel. Uz chyba iba tych 20 m z druhej strany, od vychodneho portalu, presne tam, kde sa tunel prepadol. Teraz niekedy to ma/malo byt prerazene.

gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=28058
pozrite lepsie na tu fotku - vlavo hore uz je prerazeny - zostava teda vyburat tu zostavajucu priecku :slight_smile:

Viem mi niekto odpovedať na otázku: Prečo sa tunel nerazí na plný profil, keď jeho dĺžka je v podstate, krátka, tunel je prerazený a do otvorenia by stihli s veľkou pohodou preraziť aj druhú rúru. Z druhej strany tunela je most na plný profil, čomu tiež nerozumiem, pretože pochybujem, že by bolo zbiehanie pruhov tesne pred tunelom. Mne osobne by to prišlo logickejšie zbiehať sa až za tunelom.

Jednoducha odpoved. Poznas porekadlo, co mozes urobit dnes, neurob ani zajtra a mas dva dni volna… V Slovakistane sa to trochu preformulovalo; Naco robit len jednu zakazku, ked mozes mat dve zakazky…