D3 Svrčinovec - Skalité

Ani to co pises celkom nesedi. Skusim spresnit - keby sa na tej trase chceli vozit vlastnymi drezinami zadarmo :slight_smile:

opat absolutne nerozumiem o com tocis, R1 nema na niektorych usekoch ZIADNU paralelnu cestu, druhej ani tretej triedy a jednicka co tam bola povodne sa prestavala na R, maximalne mas trojuholniky z dvojek/trojek po ktorych sa vies dostat z bodu A do bodu B ale s dvojnasobnou vzdialenostou…vam postavili separatnu dialnicu za pol miliardy, so zachovanou povodnou paralelnou cestou a je lautr jedno ci je to I alebo II a tebe sa nepaci ze je spoplatnena?? aj ked nesuhlasim uplne s tym stalym kydanim na kysucanov co sa tu praktizuje tak toto je uz fakt na diagnozu a teraz si to plne zasluzite :bulb:

Nerozumies, lebo asi necitas. Ale nevadi, zopakujem. Tocim o tom, ze ta tzv. dialnica ma alternativnu trasu len vdaka formalnemu prenalepkovaniu cesty 2. triedy v otrasnom stave. Je to to iste, akoby prenalepkovali trnavsky obchvat na R1 v polprofile a subeznu okresnu cestu na cestu 1. triedy - nie je v horsom stave, ako I/12. R1 na usekoch, o ktorych pises, je aspon naozajstna 4 prudova Rka. A Kysucan rozhodne nie som, tento usek by som z cisto egoistickeho pohladu mohol mat na salame, kedze sa tam dostanem 1 za rok.

Ale mala by, pretože Ďurkovský bol z rovnakej bandy ako bola vtedajšia vláda. (tvoja paralela, že keď 70% ľudí volilo Smer, SNS a Kotlebu, tak za odmenu dostali cestu v hodnote pol miliardy)

Tento thread vacsinou nesledujem, lebo sa tu standardne vyskytuje vykvet hejslovackej gumenej logiky. Ked som si dobre vsimol, teraz tu kysucki pajaci pozaduju, aby sa neplatilo za tento megadrahy usek D3. To je teda fakt vrchol. Staci pripomenut, ze v normalnej hornatej krajine (napr Rakusko), ak je tam spoplatnenie dialnic a vela tunelov, tak nie len, ze samozrejme za dialnicne useky sa plati, ale este za prejazd tunelmi sa priplaca. Ich vystavba a prevadzka je totiz nasobne drahsia, takze nie je dovod aby ludia, co jazdia po 5-milEUR/km rovinatej dialnici dotovali svojimi nalepkami nezmyselne megalomanske predrazene naokolo-blizsie. Dufam, ze sa to iste zavedie aj tu, a teda nie len na D3, ale pekne krasne aj na celej D1 od PO az po ZA. Potom sa pozrieme ake intenzity budu na severe a na juhu, ked si severania za tie predrazene tunely budu platit. No ale, v krajine Janosikov, Pachov, Slotov a Meciarov asi takato normalna spravodliva delba nakladov nehrozi…

To, že bol z rovnakej bandy nezabezpečilo, že dostal nejaké lóve. SDKÚ šetrilo kde sa dalo, zverilo samospráve kompetencie bez príjmov a v príde BA to bol najhorší pomer voči akejkoľvek obci na SK. (To že by dokázal pre…ť či skôr rozhradnúť pol miliardu sa sporiť nemusíme, ale nedostal ju, ani jej zlomok.)

na jednej strane taketo kratke useky poloprofilov by som nespoplatnil bez ohladu kolko stali alebo aku alternativu maju, dovod stavania takychto preloziek je bezne aby sa co najmenej jazdilo po tych “alternativach”. zase na druhej strane pokracuje v polsku ako RC cize mozno aj ano (a je mi jedno v akom profile to stavaju oni)…kazdopadne spoplatnit ked sa dokonci obchvat CA, to uz bude dlhsi usek ciastocne ako 2x2.

R1 je tiez na zamyslenie ci spoplatnit aj tam kde je alternativa nieze trojka ale trojka na urovni miestnej komunikacie. kym je znamka za 50 eur nie je to problem ale ak by sa malo platit myto tak by bola tazka debata co ano a co nie.

NDS(MD) to mala spoplatnit hned pri otvoreni !!! A nerobit bordel s 9 mesiacami bez uhrady. Google maps to maju este stale bez uhrady a ktovie kde vsade je tato nespravna informacia…
Ak chcu na ten usek v dohladnej dobe zarobit mali by vyberat za kazdy prejazd aspon tych 10e :unamused:

Vie niekto povedať či je spoplatnených aj prvých 100-150m od hraníc?

Schváľne som sa tam bol po spoplatnení previesť a kamery sú umiestnené hneď na prvých portáloch po výjazde z tunelov Svrčinovec a Poľana smer štátna hranica,na samotnej hranici nič okrem monitorovacích kamier nie je alebo som si to nevšimol

Podľa mňa by mali spoplatniť aj súčasný polprofil CA,Bukov - Oščadnica. Však je to polprofil D3 a je tam tunel Horelica.
/irónia

Ja sa hlavne čudujem, že ten úsek nie je označený aspoň ako rýchlostná cesta, bárs aj bez poplatku, podobne ako je napr. obchvat Hornej Štubne… aj keď rýchlostná cesta s obmedzením na 60 km/h, to by bol gól!

Lebo bol stavaný v čase keď sa plánované D/RC tak neoznačovali, podobne tak bol neoznačený napr. obchvat Žarnovice. V tomto čase neexistovala ani NDS takže úsek dostal číslo 11A.

Ale až bude hotový úsek CA - Svr, tak ju už označia ako D3, alebo stále zostane 11A?

Počkať, že by už aj Horelicu brali ako D3? To snáď nie. Dúfam ,že to bude vyriešené štýlom ako pri Ružomberku - značka diaľnica je až od MUK Ivachnová)

Miro, malo by to byť tak. Na Slovensku je všetko možné, aj bezplatná diaľnica do Jaroviec. Uvidíme kto bude o tom rozhodvať a aké bude mať “gule”.
IceFox, áno. Nemôžeš to porovnávať s Ivachnovou. Jednotka cez obec je dočasne jednosmerná, aby bolo bezkolízne pripojenie D1 na I/16.

Vlados, a obmedzenie na 60 km/h zostane? To bude rarita, diaľnica s takým obmedzením.

Obmedzenie je tam len ako dôsledok, že sa upáva napojenie do Čadce. Ak bude postavený nasledujuci úsek tak (a nebude väčšina stále schádzať do Čadce) tak by sa situácia mala stabilizovať a vráti sa na úsek 80/90.
(Tá 60tka tam nemá čo trvalo hľadať. Mala svietiť len keď sa upchá tunel…)

Mňa by zaujímalo či tam po dostavbe CA,Bukov - Svrčinovec ihneď zahrnú okrem tunela aj ten kúsok do Oščadnice alebo len tunel.

Vždy je to od križovatky po križovatku… aj keď človek nikdy dopredu nevie od kedy začnú autá lietať.