niesom si uplne isty, ale mam pocit, ze sa takto niekedy pustaju useky do predcasneho uzivania, mozno sa tym odhalia nedostatky, ktore potom na odovzdanie doriesia..
Áno napríklad diaľnica cez Einsteinovu v Bratislave. Ale treba si zahysteričiť a vypisovať o plači veď sme na Slovensku a tu sa nadáva a hejtuje ináč nie si in
Iste, že je. Ale to nezabránilo vytvoriť úžasné značenie, na ktorom nie je obchádzková trasa smer PL pre nákladnú dopravu. Pretože žltá časť IS9 pred križovatkou I/11x12 uvádza smer Katowice iba cez Skalité s príslušným obmedzením do 7,5t a následná žltá IS19 pre istotu posiela všetkých smer “diaľnica na Katowice” rovno do toho obmedzenia.
na einstenovej som bol na otvoreni, zrovna mi chlap povedal ze treba natiahnut vrchnu vrstvu asfaltu a to je vsetko. bezny postup pri stavbach je ze skusobna prevadzka prechadza do trvalej PLYNULE.
Zas bljakanie… Aj Branisko ked otvorili, tak bolo “v udrzbe” kazdu chvilu. Ale hejtovat treba.
Sú známe aspoň predbežné čísla, koľko áut (a z toho nákladných nad 7,5 t) využíva tento úsek D3?
par stranok do zadu okrem statneho sviatku v CR ,tam bolo 2160 za 24 hodin .. a 897 nakladnych a bus ..
maximum bolo ked bol v cechach statny sviatok a bolo nameranych celkovo uzasnych 2960.. teda skoro 50% skok
odpoved na to, ze ci sa jedna o dobre “investovanych” pol miliardy euro na taketo mizerne intensity je myslim jednoznacna ..
Niekto sa tu furt ztazuje ze niesu cyklotrasy, asi by trebalo jeden pruh premalovat a hned by sa zlepsila hodnota za peniaze. Aj cyklisti by sa potesili.
prečo siahaš kapitánovi na business? 10% je 10%
No tak usek uz je plne prejazdny bez obmedzeni. Uzivajte krásne..
Mne sa zdá to hodnotenie predčasné.
Neviem, koľko poľských (a iných) dopravcov a automobilistov používa maps.google.com, ale asi značné percento a tento vyhľadávač vás pošle z Bielska-Biala do Viedne cez Oščadnicu, lebo tento úsek nepozná, ďalej protesty v Poľsku kvôli zvýšenej premávke kamiónov asi nepomáhajú zvýšeniu prevádzky. Denno-denné zdržanie pred Čadcou okolo 15-30 minút… Poliaci sa pripravujú na dokončenie úseku, u nás sa tiež pokračuje na CA-Bukov-Svrčinovec.
Asi treba pripomenúť, že určite máme väčšinu úsekov, kde by hodnota za peniaze vyšla lepšie, ale tento ešte určite neukázal svoje možnosti. Premávka do PL cez ZA-CA je veľká a porastie.
No a pre financov - EU časť financií preplatí.
Ešte aspoň pár názorov na otvorenie D3-Svrčinovec-Skalité spoza hraníc:
youtube.com/watch?v=GgM2Gdnpz88
youtube.com/watch?v=O5n3jkv65PY
Ja som isiel z Bratislavy cez Varsavu a potom na balt. Aj moja navigacia aj google maps aj mapy.cz mi davali ako najlepsiu cestu cez Brno, Olomouc a Ostravu. Myslim si ze pokial nebude cela D3 na SK a aspon ten chybajuci usek byvalej S69 tak osobnym autam sa oplati ist z BA a teda aj z Viedne cez CR. Zrejme pre nakladnych aut sa mozno oplati ist cez SK, kedze nizsie myto a menej km. Ak sa nemylim, od Bielsko Bialej po Katovic je tam 4 prdovka so semaformi, co je celkom slusna cesta.
Ak Poliaci splnia svoj plan pre S1, tak v roku 2022, bude trasa BA - Varsava o 40 km kratsia cez Skalite oproti sucasnej google trase cez CR a tiez to bude casovo kratsie cez Skalite oproti trase cez CR. A to vsetko bez toho, aby sa nieco rozostavalo na D3.
http://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-budowa-autostrad/budowa-autostrad/news-rzad-zbuduje-wiecej-drog-mamy-nowy-plan-budowy,nId,2418602
https://www.google.sk/maps/dir/Bratislava/Varšava,+Poľsko/@50.1585027,16.5790898,7z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x476c89360aca6197:0x631f9b82fd884368!2m2!1d17.1077478!2d48.1485965!1m5!1m1!1s0x471ecc669a869f01:0x72f0be2a88ead3fc!2m2!1d21.0122287!2d52.2296756
Chapem, ale radsej by som bol keby bola aj cela D3 hotova, casto chodim aj do Ostravy z vychodu. Momentalne sa mi oplati ist do Ostravy cez Makov, pripadne cez Turzovku.
ale uz trasa z polska do W kratsia nebude. inac pekny dvojaky meter opat - nevidim porovnavanie tras ako sa to s oblubou robi inde. cize povazsku s moravskou.
No ja som sa pozrel na google maps aku trasu dava. Samozrejme ze dava cez CZ a vychadza to na 673km do Varsavy. Pridal som medzi ciel hranicu SK/PL na Kysuciach a dalo mi 641km do Varsavy. Uz teraz je trasa cez Kysuc kilometrovo kratsia, no casovo vyhodna momentalne vychadza trasa cez CZ. Uvidime co spravy ked sa dokonci obchvat Censtochovy, co by malo skratit trasu o niekolko km, lebo teraz ked konci A1 pri letisku Pyrzowice tak sa robi mala obchadza nez sa napojis na staru cestu 1.
Úsek konečne máme aj na Google maps
Dokonca je to jediný slovenský diaľničný úsek, kde je vidieť číslo aj na nižších úrovniach zoomu To asi preto, že po ňom nevedie žiadna E-cesta (inak sa prioritne zobrazuje Eniečo).
Zapisal som to ako D3. Teraz su uz vsetky useky kompletne. Najprv R2 Ruskovce - Pravotice, potom R2 Zvolen, vychod - Pstrusa, vybavil som aj novy obchvat Presova a tento tiez by cakal rok, keby nesla odo mna urgencia.