Žiaĺ obchvat Wegierskej Górki a jeho napojenie u Milówki (cca 9 km) je ešte len v plánoch.A to tam plánujú stavať aj dva tunely.
Prerážka tunela Svrčinovec
Západný a východný portál tunela Svrčinovec bude slávnostne spojený v utorok 23. júna 2015.
Viac: http://ndsas.sk/aktuality-prerazka-tunela-svrcinovec/44372s48971c
nestiahne nic, pretoze vsetko co ide na BA a je zapadne od Krakowa uz ide cez svrcinovec, a ti co nejdu do BA a podobne tadial nepojdu pretoze je to “naokolo blizsie”.
Málo to nie je vzhľadom v akom marase sa razí. Posledné čo by sme si priali by bol ďalší zával - na Horelici bol, na Svrčinovci bol…
Višňové ma prieskumnu štvôlňu v celej dĺžke takže presne vedia kde je aká porucha tak sa razí dobre..Poľana má len v časti štvôlňu.
Na Svrčinovci bol tiež zával? Čo mám vedomosti tak bol na Horelici a na Žiline. O Svrčinovci som nevedel.
Áno tesne pred koncom bol zával, bolo to tu pár strán dozadu ![]()
A všetko v poriadku? Už ten zával opravili, vyriešili? ![]()
Tak vzhľadom na to, že sa bude konať slávnostná prerážka tak asi áno ![]()
Poľana má už únikovú (prieskumnú) štvôlňu prerazenú
http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27477
Tá takzvaná slávnostná prerážka, možno sa hlúpo pýtam, znamená, že je už rúra skrz-naskrz masívom hotová, len pre nejakých činovníkov ju niekde “murári” pro forma zamurujú, aby tú istú rúru mohli opäť preraziť, ale teraz slávnostne a mediálne i so širokými úsmevmi?
Presne tak ako hovoríš, už tam bola diera spravená, a kvôli , návšteve" ju zastriekali torkrétom, aby ju potom prerazili v pravý čas ![]()
Podľa správy na portáli NDS as, sa hovorí, že dnes 23.6. je slávnostná prerážka tunela Svrčinovec ndsas.sk/aktuality-prerazka-tune … 372s48971c . Tak, ako to bolo na tomto vlákne, či vlákne D3 Sv-Sk avizované zainteresovaným spoludiskutujúcim.
Vie niekto, koľko je už vyrazených z Poľany? Vďaka
Stiahne, pretoze sa bude dat ist po slusnej ceste aj do Krakowa a z BA to bude do Krakowa o vyse 50 km kratsie cez Kysuce (373 km)
google.sk/maps/dir/Krakov,+ … 458923!3e0
oproti trase cez Donovaly a Oravu (426 km)
google.sk/maps/dir/Krakov,+ … 458923!3e0
Inak povedane, aj vychodne od Krakowa sa bude dat ist cez Kysuce.
BA-Tarnow cez Kysuce 442 km, cez Donovaly 496 km.
Z toho, že sa vôbec nehovorí o prieskumnej štôlni, mám dojem, že ju zakryli tak, aby ju pán Počiatek nevidel a pre tempo na slávnosti ani nespomenul https://infrastruktura.sk/t/stavbari-prerazili-tunel-svrcinovec/19811/1 . Z toho súdim, že štôlňa dokončená ešte nie je. Veď prvé fotky o nej /úpravy pred jej Z-portálom/ dodal Holbra, toť nedávno
.
Jasne Janko, lebo vsetci jazdia z Oravy len do Bratislavy…
Pokial si si nevsimol, tak som reagoval na vyrok: "vsetko co ide na BA… ".
jano, ja som hovoril, ze vsetko na BA uz cez svrcinovec ide, ja viem ze je to kratsie, ale ked pojdes zo ZV do Krakova tak budes robit obchadzku? asi tazko…
Pred hodinou som šiel so psom kolo mostu Vršok a od Svrčinovca už montujú vozík
Momentálne vymieňajú tie klzné vecičky za normálne podložné platne. Bolo už celkom tma a nemal som foťák tak nabudúce cvaknem.
Cesta zo Zywca cez Suchu Beskidzku do Krakowa ma mizerne parametre, neda sa vobec porovnat s polskou sedmickou smerom na Oravu a nie je vhodna pre nakladnu dopravu. To uz skor cez Bialsko-Bialu a po 52ke alebo dalej cez Katowice. A v porovnani s tym cesta z BA do Krakowa cez Oravu je asi uz zaujimavejsia. Podla mna pre tuto destinaciu otvorenie tohto useku D3 nebude mat zasadny vyznam.