D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

a máš dialničnú známku? :smiley:

Aj ked je to všetko neuveriteľne drahé v porovnani s podobnými objektmi v Európe;
Tie mosty su fakt pekné, krásna príroda … Bude to zaujímavé tade cestovať

Viem síce ako to myslíš, ale reálne sa to podľa mňa nespoplatní, teda do otvorenia full profilu to bude asi vedené len ako I/12A .. ako je teraz Čadca

Vysuvali dnes mostovku na MUK Svrčinovec ???

tradičná otázka na piatok? :slight_smile:

MisoD3: ty to máš nastavené že každý piatok to tu automaticky položí tú otázku ? :smiley:

Príroda je tu fakt nádherná… len tá diaľnica tu všetko naruší. Ja sa teraz pozriem z okna a vidím most Markov.

Možno si časom na to zvykneš. :wink:

Ono treba dodržiavať tradicie:D To viere ja robim niekde inde tak spitať sa môžem,aj keď som stym niekedy trapny :smiley:

Dajte si ho pomalovat, mozno by to preslo na obecnom urade :smiley:..

Ďakujeme za fotky z druhej strany Poľany a 250-tky: gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=28465
Na 250-tke sú už na poslednom poli? Viem, že je to rýchla technológia ale donedávna tam ešte neboli úplne hotové piliere. V takom prípade žeriav zachvíľku ide na ďalší most.
Ešte som si všimol, že im tam chýbajú asi 2 nosníky položiť. Vyzerá to tak, že to tam vozia priamo z Hričova.

chýbajú tam ešte tie 2 nosníky,potom pôjde žeriav na most 247 kde už je ľavá opora hotová a prvý par pilierov s úložným prahom,fotku som včera už nestihol

Nevie niekto, koľko metrov je už k dnešnému dňu vyrazených v tuneli Svrčinovec? Čaká sa už v najbližších dňoch, maximálne týždňoch slávnostné prerazenie?

Tunel Svrčinovec je už vyrazený cca 2 týždne, tento týžden by malo pravdepodobne byť slávnostné prerazenie

Zaujímavá, hoci menej by bola otázka, ako je to s vyrazenými metrami v únikovej štôlni. Totiž, začala sa raziť neskôr ako po obligátnych 100 m vo vedľajšej rúre. Nakoľko však vyrúbaného materiálu /menší prierez/ je menej, vyrúbané metre by mali pribudnúť rýchlejšie.
Sekundárne ostenie v hlavnej rúre sa už realizuje?

Sekundárné ostenie sa ešte nerobí, štôlna je tak vyrazená cca 200 m

D3SS, a čo sa týka tunela Poľana, tam je vyrazených koľko metrov, resp. kedy sa očakáva prerazenie? Dik

ndsas.sk/aktuality-prerazka- … 372s48971c

No 420 metrov za 9 mesiacov…neni to nejako malo? Ked tak budu razit visnove tak neviem neviem.

pochybujem ze D3 stiahne co i len jeden kamion z Oravy. ale dobre… neboli na svrcinovci nejake problemy s geologiou??? Viem, ze je tam flys a to nie je sranda razit v pieskovcoch a ilovcoch.

Stiahne aj z Oravy… Tu bude v podstate od hraníc až po Svrčinovec diaľnica ďalej od Svrčinovca po Čadcu sa súťaží… od Čadce po Oščadnicu je D3 v polprofile. Do ZA to už taký veľký problém neni, tá cesta je v dobrom stave a k tomu sa stavia aj úsek od Brodna do Hričova. Od ZA je už súvislá D1 až do Bratislavy tak že kým nebude vybudovaná R3 tak to tadeto budú mať určite lepšie a rýchlejšie. No a od hraníc je už rýchlostná cesta vybudovaná až do Bielsko Biala s tým, že chýbajúce úseky sa tam stavajú. A hranice na Orave… tam sa pokiaľ viem žiadna diaľnica alebo rýchlostná cesta z poľskej strany zatiaľ neplánuje.