Dialnica, trochu som pogúlil po Krásne:
PROMONT sro Krásno nad Kysucou. V adrese realizácie majú uvedené výroba a montáž mosta pre Doprastav na úseku D3 Sv-Sk … asi to bude Vŕšok
Komárňanskú lodenicu a Moget Čadca pre Čadečku pre STG som na weboch v referenciách nenašiel /čo má Moget referencie na výrobu a montáž, len som kukal…, referencií majú neúrekom, mostovka pre STG na Čadečku je pre nich malina/
No a najväčší gól sú Vaše Žilinské dialnice facebook.com/zilisnkedialnice /D1 4 úseky HP až Iv, D3 2 úseky/ bolo na čo pozerať!! ![]()
SLK (Slovenské lodenice Komárno) už sú vo večných loviskách, na dvakrát (prvý pokus v r. 2001 a druhý-likvidačný v r. 2011/12) ich vycucali (vytunelovali), čo-to čo zostalo “odkúpila” ich dcéra, ktorá sa oddelila-osamostatnila, SaM (pôvodne to bola skratka pre Stroje a (M)mechanizmy [tento názov lepšie vystihuje výrobnú náplň], a teraz modernejšie: SAM - SHIPBUILDING AND MACHINERY, ale lode nestavajú, len člny a plávajúce zariadenia občas; majú len manažérov a robotníkov, a zopár technikov - ale projekčno-konštrukčnú dokumentáciu získavajú z externých zdrojov = od bývalých zamestnacov, čo odišli alebo vyhodili); samstroje.sk/sk/prevadzka-komarno. A netreba veriť všetkému, čo je v referenciách a v histórii, občas je to len pýšenie sa cudzím perím.
Ale tam sa vyrábajú/vyrábali zvárence mostoviek pre D3.
Dialnica, veľmi zaujímavá fotka zo stavby mosta Markov gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=22030 . Hore má byť bet. mostovka s nosnou komôrkou premenlivého prierezu, ako to bude, zatiaľ detektívka.
Že pod stlpom je auto STG, evokuje mi to stavebný systém Eurovie s presuvnou skružou Berd ako na JaJa2 Spišskom Hrhove /mostné ložiská iba na krajných oporách/.
To, že pásnice sú extrémne ďaleko, navádza to systém DPS ako na FrSv most nad cestou na Hermanovce, čo sa urýchlene dokončuje /pylón tvaru barovej stoličky, mostné ložiská na všetkých oporách/ gallery/image_page.php?album_id=160&image_id=24442 .
Vyzerá to, že na Slovensku po stavebnom mostárskom boome tejto doby od Počiatka v Ba na východ a sever ostane spústa mostov rôznych konštrukcií, podľa hesla “do každej doliny iný most”. Nie ako po vojne, kedy sa spokojili s menším počtom riešení a z tej doby ostali /celkom zaujímavé a vo veľkom množstve asi prefabrikované/ mosty s bet. oblúkami po stranách, na ktoré bola zavesená bet. mostovka.
Kedy bude na Vŕšku potiahnutý/nasunutý oceľový dvojtrám na protiľahlú krajnú oporu? 18. okt. 2014 na krajnej opore bol len nos gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=22562 . Dvojtrám v súčasnosti má dva rozostupy pilierov vyložené, cca 1/2 rozostupu je na kr. opore. Chlapci zvárači robia tempom 1 rozostup/mesiac. Okolo 1. mája DPS začne šalovať a betónovať bet. dosku mostovky. Koncom roka bude most zhruba hotový. Tak-tak, ako kačka povedala, sa podarí most dokončiť do termínu jeseň 2016 úplne.
A čo ostatní spoločníci v konzorciu na ostatných stav. objektoch?
Plš: Vysúvanie má byť dokončené už v máji? Ja som zase počul že v júni
. Ale skôr je pravdepodobnejšie tvoje konštatovanie. Nos je momentálne presne medzi druhým a tretím pilierom. No musíme čakať ako to bude pokračovať. K ostatným objektom, stále rozmýšľam hlavne o Valoch, ako to chce VHS stihnúť. Ale ak majú taký harmonogram a neni sú po zadu tak sa to nejako dať musí.
Dialnica, tým som chcel povedať, že DPS je na Vŕšku nejaký mesiac dopredu, resp. tak-tak. A to je ten jednoduchší veľký most. Kedy budú ostatné náročnejšie? Ako sa vyrovnajú tí, čo stihnú a tí, čo nestihnú /VHS/? Máj-jún, to je taká nevýznamná tolerancia. A že by plnili harmonogram. Ten je dobre
a hlboko schovaný!!
MUK Svrcinovec a prelozka I/11 k 17.01.2015
Plš: Myslím že na ten harmonogram kašľu úplne.
Tak mimo: Cez víkend plánujem pracovať na videu. Chcel by som doň zakomponovať hlavne MUK Svrčinovec, most Markov, Vŕšok (vysúvanie mostovky), Valy a ak bude čas tak aj Čadečku. Potom cez týždeň by som pracoval na zostrihaní a podobne. Len musí počasie hrať do kariet. Kvalita bude samozrejme Full HD
Nie ako to prvé video…
Dakujem ti popredu, s tým harmonogramom s tebou súhlasím,neverím že to bude hotové do konca budúceho roka, na MUK Svrčinovec je to bieda ale ved NDS zase prižmúri oči ako sa to stále deje ved sa nájde objektívna príčina :mrgreen:
Rempo, DPS je na úseku, podľa foto, nevyhlásený štréber. Pozri si poslednú Budowniczyho schému mostov skyscrapercity.com/showpost. … count=1789 . Vizerá to, akoby u niektorej inej firmy, u niektorých mostov ešte stavbári si ani terén neboli obzrieť.
Mohla by NDS byt konecne prisna a udelit za omeskanie pokutu tak, ako je to dohodnute v zmluve, az do vysky 10% z ceny zakazky. A keby sa k tomu pridala aj nevycerpana rezerva, tak usek by nas nevysiel 329 ale okolo 265 mil. e. Ale setrenie u tejto vlady zjavne nie je na programe dna…
Na stránke ministerstva je zmena stavby pred ukončením na tuto stavbu konkretne zaistenie stability na preložke poľnej cesty,zmena nosnej konštrukcie mosta 237-30 t.j. most na vetve B1 B2 na tyčove prefabrykati ale predovšetkým predlženie doby výstavby do 12/2018 ešte raz 12/2018 t.j. o 2 roky a 2 mesiace ale možno to je celkove ukončenie a bude to sprejazdnené skôr.
Ou, tak to mi padla teda sánka…predĺženie o 2 roky?? Nepoviem nejaký ten rok navyše (2017), takto je to doba výstavby 4 roky - pre polprofil a za takú cenu (aj keď ide o výstavbu v náročnom teréne). Ak bude treba postaviť v budúcnosti druhý profil, čo asi bude - otázka je len za ako dlho, tiež to bude trvať tak dlho a za taký peniaz? Uvidíme čo všetko bude predpripravené na druhý profil, zárezy ap. terénne úpravy.
Edit: Podľa zmluvného začiatku výstavby (10/2013) by tak doba výstavby narástla na 5 rokov
.
2018 ?
Myslím že to ale není pravda… Veď to tempo čo tu dávajú je šialené. Keď si to zoberieme takým tempom stíhajú všetko v poriadku stihnúť.
Obvykle sa termin dokoncenia pre stavebne povolenie predlzuje o nejaku dobu oproti zmluvnemu terminu pre rekultivaciu znicenych ciest a dokoncovacie prace. V tomto pripade je zhotovitel povinny zrekonstruovat cele useky pristupovych ciest, co je aj sucastou stavebneho povolenia a urcite to nie je mozne dokoncit za par mesiacov od odovzdania useku. Kadzopadne termin 12/2018 mi pride absolutne prestreleny a smrdi to vyraznym oneskorenim. A silne pochybujem, ze by sa NDS uchylila konecne ku pokute za omeskanie, hoci cenova vata to na tomto useku bez problemov umoznuje. A nase “objektivne” media to tiez trapit nebude.
..dalsie problemy a je to tu zas:( system of Slovakia sa potvrdzuje.. este si priratajme bliziace sa volby a ak nebudu mat vacsinu, tak je koniec.
Zbytočne tu niečo rozprávať. NDS a MD len zreálnili stav termínu dokončenia, aký odpovedá reálnemu štádiu stavby. Jano a Milan pozreli na Budovniczyho schému štádii výstavby mostov z konca r. 2014 skyscrapercity.com/showpost. … count=1789 a mali jasno. Nemuseli na Kysuce ani vycestovať.
Netreba zoširoka opakovať, že DPS a STG sa pre ukončenie v roku 2016 zariadili /rozdelili úseky schopným subdodávateľom/. Že MTS na tuneloch koniec 2016 by pravdepodobne nestihol, lebo nezačal ešte na Svrčinovskom tuneli.
Nový termín 12/2018 zachraňuje predovšetkým VHS a zároveň zvyšuje riziko, že VHS pretiahne práce ďaleko za rok 2018. Bo z úbočí Svrčinovských Beskydov nezídu stavbári, čo pre VHS postavia diaľnicu “opäť zadarmo”.
Predĺžila sa iba platnosť stavebného povolenia o standardnu lehotu, tak ako sa to robí pri väčšine stavieb, kde konci 5 rocna základná lehota. Lehota výstavby je daná zmluvou o dielo, nie platnosťou stavebného povolenia.
Prosim vás nestrašte tu s roznymi konspiracnymi teóriami.
Expwy, to nie sú konšpirácie. To sú len “roky driny” na Fotogalérii Dialnice.info. Zázračná “forsáž” pri výstavbe managementu VHS vo forme subiek je tiež diskutabilná.
expwy, ja sa nedivim tolkemu pesimizmu. Kazda jedna stavba sa v poslednych rokoch odovzdava s oneskorenim oproti zmluvnej lehote a bez sankcii zhotovitelovi.