To že bola uzávera znamenalo že iné vhodné úzeemia sú už zastavané alebo už sa s nimi nepočíta - na postavenie RC ala R1 Žarnovica bo bolo treba viac penazí - paradoxne ako postaviť to v terajších parametroch - tie sú v podstate teraz R-kové .. nakoľko vtedajšie parametre D24,5/120 sú terajšie R 24,5/120 teoreticky stačí iba zmeniť písmeno
Na stránke NDS ma prekvapilo, že príprava D3 Svrčinovec - Skalité je vo finále. Dokonca ďalej ako úseku Brodno-KNM, ktorá sa mala pôvodne začať stavať už tento rok … ale tam sú údajte problémy s výkupom pozemkov. Znamená to, že by si teoreticky mohol tento úsek s dvoma tunelmi začať stavať pomerne skoro?
tak tak presne ako si napisal asi neni zdejsi lebo by som ho chcel vidiet ako by prechadzal s tym 16m navesom dole alebo hore tym uzkym stupanim ktore je vo vrani a daleko presahuje 16% a mozno aj 18% a dalej by pokracoval po tej ceste co je siroka na jedno osobne auto to by som sa len zasmial
absolutne nevhodna komunikacia!!! a vies preco? lebo cela obec je na geologicky nestabilnom podlozi a to konkretne takom ze sa cela obec vhladom na to ze je postavena v kopci zosuva postupne do rieky kysuca teda hlavne niektore jej casti kadial teraz prechadza ciastocny tranzit do KNM a dalej, kvoli kruhovemu objazdu co postavili nedavno na hranici KNM a Radole.
no ked to tam dobre nepoznas tak ja ti to objasnim lebo ja to tam velmi dobre poznam a poviem ti rovno ze ake upravy chces tam robit??? vo vrani? srandujes? a kto ti da na to povolenie? vsak len spomen ludom z vrania ze chces tadial urobit paralelnu cestu popri D alebo R a ta ukamenuju!!! to ti garantujem a este mi povedz ktory normalny a zdravy clovek by ti upustil zo svojho pozemku aby si mu tam potiahol vyssiu intenzitu dopravy??? a este jedna vec ze v niektorych usekoch vrania naozaj nemas kde rozsirit tu cestu vzhladom na to ze je ta obec postavena v strmom kopci
ano ako pises v tej dobe prechadzal tranzit brodnom a oskerdou lebo viem ze za brodnom ako je teraz vlakova stanica bolo zeleznicne priecestie ktore bolo zrusene ked sa vybudoval most ponad tuto zeleznicu.
Pekná vizualizácia, tých vysokých mostov by tam malo skutočne viacero, no most Valy, tak ten bude asi “kráľom” na Slovensku. Ale je to tam riadna “divočina”, ten terén, na samotnú výstavbu som teda zvedavý, ak tam nejaká v najbližších rokoch začne, možno z finančného alebo “tendrového” dôvodu. A ak áno, uvidíme, či to bude hneď plný profil alebo nie, pomer finančnej náročnosti a intenzít tohto úseku asi nie je zrovna vyvážený, na druhú stranu dobudovať takto náročnú stavbu na plný profil by asi tiež netrvalo rok, rok a pol ako niekde pri Jánovciach či Jabloňovom na D1.
Ked si pozriem mapku intenzit a niektore videa z prihranicnych usekov S69, tak je uplne sialnestvo stavat tu plny profil. V pripade usekov ako R4 na Madarsko sa da prizmurit oko, lebo rozdiel v cene nie je az taky velky, ale tu urcite bude.
Kolko % intenzit tu tvori NK ? Dumam nad tym, ako velmi by prospel aj polprofil. Je mnoho usekov, kde aj polprofil hodne pomoze uz len tym, ze odkloni NK.
Tou NK som myslel nakladnu dopravu, i ked to sa moze po dostavani useku zmenit, napriek tomu, ze cez nas Poliaci radi nechodia, ale mozno by mohli obist Cechy smerom na sever prave cez tento usek, takze by prebral aj nove dopravne prudy ?
joe1024: tranzit na cestách pribúda v celej EU, je to hlavný problém cestnej infr. v EU … po dostavbe D3 bude kominikácia patrične využitá bez ohľadu na to, že v ČR pôjde paralelne komunikácia až po Viedeň … keď sa D3 nepostaví, trpieť budú celé Kysuce, lebo D1 hold je … kamióny pretrpia 50 km, ale potom pôjdu plynule