Som velmi zvedavy, ci do konca roka dokazu vybrat firmu. Absolutne neverim, ze buduci rok by kopli do ktorehokolvek useku D3
RudolfLM to si zaklincoval “Ministar Ráž”, hahaha. Smer D3 je v takých sračkách, že ani hubu nemožno otvoriť. Ráž bude musieť získať podporu zo všetkých strán, Fica pustiť maximálne k mape D a RC na ministerstve. Celé Slovensko bude musieť Fica a Ráža nepustiť činiť nerozum.
Čo ste napísali tu dnes predo mnou a Aguila, nemôžem nesúhlasiť.
Zneisťuje ma optimizmus Ráž-Fico v halde veľkých peňazí. Optimizmus Vážny-Fico u veľkých peňazí sme už zažili u troch PPP a nebolo to ono, čo sme chceli.
sutaz vyhlasena na usek, ktory by sa mal tendrovat ako posledny, ale ocividne mame uz vsade inde problem vyrieseny
odhadovane naklady 306 mio euro, co je skoro 60 mio euro za polprofil !!
pritom na UHP islo ze stavebne naklady budu 150 mio euro .. a aj to bolo zle
kazdopadne pekne v tradicii D3, do vystavby ide dalsi usek, ktory nielenze nehori, ale vlastne odprace aj ostatne useky z realistickeho financovania
by ma zaujimalo, ze ci vobec maju zabezpecne financovanie, lebo nie je tam nic spominane a toto nema sancu mat patricne B/C pri tej sume
ked uz chceli na D3 nieco stavat, tak usek zilina brodno - krasno
nicmenej, ze by to bol zlty FIDIC ?
https://infrastruktura.sk/t/kysuce-su-o-dalsi-krok-blizsie-k-dobudovaniu-d3/25220/1
Šanca 1/3 že vyberú ten najmenej potrebný na D3 a im sa to podarilo. Obyvatelia KNM, Povinej a Oškerdy musia byť priam nadšení.
a zase oscadnica vyhrala, to uz je neskutocne.. to nas..rie aj neviem koho este co je vela to je moc.. ne dost ze sposobili slovensku obrovske skody ze zablokovali vystavbu zel.tunela kycera
Keďže všetky 3 úseky plánujú ohlasovať do VO v 2 mesačných intervaloch, tak je viac-menej jedno, ktorý úsek ohlásia do súťaže ako prvý. Bordel to bude tak, či onak pre chýbajúce právoplatné EIA.
Inak, čo sa týka tej potrebnosti, povedzme, že je na 2. mieste. Až Lieskovec - Oščadnica je najmenej potrebný.
A tie hausnumerá… neviem aký iný dôkaz potrebuje jeden z bývalých moderátorov tohto fóra k tomu, že za smerákov sa s tými číslami narába vyslovene od brucha. Alebo aj inak: Stavebné náklady + vatička 100%.
musím sa zastať MD, ktoré presne zdôvodnilo, prečo prvý pôjde práve tento úsek. Trocha treba sledovať, a nie strieľať od pása.
Nechcem nikomu nič vyčítať. Krížom krážom má na mysli prax v súťažiach na Slovensku, že tu normálna logika neplatí. Ak bolo doteraz naraz viac súbežných súťaží, prvé sa dosúťažili tie lacnejšie menšie úseky. Môže sa Aquila aj na hlavu postaviť. Spravidla vyhrali menšie firmy bez poriadneho technologického vybavenia. Keď sa okruh záujemov vyčistil, následne ostali len drahšie náročnejšie úseky, vhodné pre stavebne silné firmy alebo konzorciá. Tam sa drobní ani neodvážili priblížiť.
tu sa dá pozrieť celkom pekná animacia k tomuto úseku
https://cloud.fastshare.cz/share/get/T75KFxJwJSzKnRub6ucTzdXnP9FvsQV4Bv4NGJ6Wdkio6fmjzl6xkR6UiHaF7FnL?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2sT6iny9WEMVPDc1SCT3vv8uHwJQQudBJ3iQNw–t2DlauVOCF5qfIqA8_aem_AYWQiJreKgCGeFQO_B3xuOQkrnoU7mAznCD8lLdW9RQF1pujhzIJJoWDpPRlPzB1GaSz-LdoewmCT9M1H9gQD2d5
tu je komplet vizualizacia aj spolu s dalsim usekom.. mojekysuce.sk/spravodajstvo … ovec-cadca
Ved I/11 je tam postavena ako polprofil. Uz ma prakticky vsetky mimourovnove krizovatky. Len si treba predstavit 2 pruhy vedla
takto pri sebe nie sú cesty ani v BA mojekysuce.sk/images/storie … zacia7.jpg
ak bude problémy spôsobovať počasie tak nič nezískali. škoda, že na Slovensku nie sú jednotky popri D prevádzané na kraje. už vidím ako by plakali že by nemali ani na zimnú údržbu.
Ja by som navrhoval jednotky popri D preklasifikovať na dvojky, tak ako to robia v ČR.
hlavne by to vyriesolo aj nas vecny problem, ze vedla dialnice musi ist nova jednotka .. co je uplne mimo
nemaju to ani cechachm , nieto v taktom rakusku . .
Ono je to pomerne blizko seba už teraz. Prakticky sa len dostavia ľavý pás:
google.com/maps/@49.423352, … &entry=ttu
Pri Motely Duo to dokonca oddeľuje len betonová zábrana:
google.com/maps/@49.4146883 … &entry=ttu
ved to ze niekde netreba viac len jeden pruh dobudovat a maju plnohodnotnu 4prudovku
Uplne suhlasim. 1ka vedla dialnice je len vyhadzovanie penazi.
Plánujú postaviť vedľa plného profilu luxusný polprofil a čudujú sa, že im nebudú vychádzať intenzity na plnom profile, tak nespoplatnia plný profil. A tak bude vedľa seba nespoplatnených 6 pruhov. Logika par excellence.
o to viac, ze chcu ich v parametroch C11,5 .. kazda prelozka dialnice by mala byt max C9,5 .. ak vobec samozrejme
do kelu ked pri viedni v superbohatom rakusku sa “neunuvaju” robit jednicky, lebo je tam dialnica a to dokonca ani smerom na letisko, kde staru 2+2 cestu postupne degradovali, ze je tam dokonca 70tka aj ked je to extravilan a totalna rovina .. len u nas sa musi robit nieco specialne ..
ved to ze niekde netreba viac len jeden pruh dobudovat a maju plnohodnotnu 4prudovku
Plánujú postaviť vedľa plného profilu luxusný polprofil a čudujú sa, že im nebudú vychádzať intenzity na plnom profile, tak nespoplatnia plný profil. A tak bude vedľa seba nespoplatnených 6 pruhov. Logika par excellence.
No ja tam na starej ceste vidím akurát prekopanie križovatky s cestou do Oščadnice. Mimochodom, autobusové zastávky zostane v súčasnej, úplne retardovanej polohe, ak nie ešte horšej.