D2 - všeobecne

D2 – OBMEDZENIE: oprava mosta

Termín čiastočnej uzávierky: od 16.07.2007 (pondelok) do 31.10.2007 (streda)

Miesto uzávierky: D2 - estakáda Sekule, ľavý most, km 8, 957 až km 10, 557

Popis: čiastočná uzávierka ľavého mosta z dôvodu jeho opravy

Informácia pre vodičov: zúženie profilu štvorpruhovej diaľnice o jeden jazdný pás, presmerovanie dopravy bude vyznačené dopravným značením

A čo je s tým mosto, hádam neide spadúť :slight_smile:

Takze snad postupne zacnu s opravou D2

ndsas.sk/index/index.php?ids=1840&prm3=8221

Potrebujem odpoveď do dvoch hodín:

Kedysi, ešte minulý rok v lete keď sa vstupuje do Blavy od Malaciek po D2, tak tam bola po pravej strane plne vybavená pumpa OMV, s umyvárkou atď. … a ja sa chcem opýtať, či aj po dostavbe Sitín tam táto pumpa ostala, teda či tam je spravený vjazd, lebo niekde som tu čítal, že ktorási pumpa sa mala presunúť. Kde je pumpa na D2 potom ešte od Sitín ?

Tu mas odpoved do dvoch hodin :wink: , pumpa OMV tam nadalej je presne ako pises, vyjazd vjazd vsetko ako treba.
Dalsia na D2 za Sitinou nie som si celkom isty, v opacnom smere pri Jarovciach je 100% v smere na A/HU by som nedaval ruku do ohna :arrow_right:

No smer A/HU este nie je pumpa, bude az ked rakusania otvoria dialnicu A6.

Konecne sa nieco robi s tym “tankodromom” od krizovatky Lozorno smerom na Malacky. Hadam najhorsi usek siroko-daleko sa konecne opravuje. Aspon ze prevazani pacienti v sanitkach uz nebudu trpiet ako predtym. :wink:

Ohladom pumpy Slovnaft pri odjazde z Bratislavy smerom na MA - musim si nedat servitku pred usta, ale tuto pumpu si maximalne odsrali. Kedysi tam stalo vela kamionov a pumpa “fungovala”, teraz su tam radi, ak tam zastavi nejaky slovensky kamion a pride niekto natankovat. Nerozumiem, preco, ked vedeli, ze sa tam od D2ky nebude dat dostat, tam dali velke odstavne plochy. Opat lava ruka nevedela co robi prava…

Taktiez isty “expert” nastriekal ciary na opacnej strane tak blbo (vid nacrt). Spravny vyjazd z OMV-ky je nakresleny cervenou ciarou, ale niektory miestnych pomerov neznaly si to beru cez modru (ja by som si to zobral tiez, aby som nezabludil). Keby instalovali pri vyjazde z pumpy znacky (vid nacrt2), tak, ako v inych vyspelych krajinach, bolo by vsetko v poriadku. Potom by pri odboceni naspat na D2 dali opacne smery, a to D2 vlavo a Bratislava vpravo.

nacrt:
files.slovaktrains.sk/NACRT.jpg

nacrt2:
files.slovaktrains.sk/ZNACKY.jpg

Z D2 sa tam da dostat, len je tam dost kratka odbocka … aj znacka na dialnici informuje o zjazde k pumpe. Akurat je to tam matuce kvoli odbocke na staru Lamacsku cestu a do Dubravky … treba vediet, v ktorom pruhu sa treba drzat a kedy odbocit na pumpu …

Podla mna to casom dorobia … ta info tam chyba, aby clovek neznaly pomerov nekluckoval spat na dialnicu.

Na celej dialnici D2 od ceskych hranic v smere do H je myslim iba jedna cerpacia stanica, v BA lamaci - OMV. Nie je to malo? V petrzalke na D2 sa nechysta stavba dalsej pumpy?

Tak som sa pomylil, su este sekule. Ale aj tak, ak presvihne sofer, iduc do Madarska, OMV v Lamaci, moze tankovat potom az madarsku…

ndsas.sk/index/index.php?ids=48

Dialniciar: To by bolo ok, ale Zavod a Malacky a Stupava nie su pumpy, ale len odpocivadla (a mam pocit, ze niektore z nich aj nefunkcne).

Myslim, ze moze tankovat este v Jarovciach.

od sitiny po hranicu s HU ziadna pumpa nie je, len 1 odpocivadlo…v HU je pumpa kusok za krizovatkou M15xM1

K tomu mojmu navrhu - “prenosna” znacka tam bola umiestnena. Ak to mozno citali kompetentni, tak dakujem, verim, ze tam ochvilu pribudne normalna znacka.

Na diaľnici D2 sa stavajú cez zalesnené územia oplotenia. Oplotenie po ochrannom pásme v smere na ČR už je hotové, na druhej strane sa realizuje osádzanie betónových stĺpov, nastavovanie pletiva.

Ostatné časti plota sa kompletne opravila. Je to príprava na 150 km/h.

a nebude treba aj vymeniť vozovku na niektorích úsekoch aby bola 150 ?

Neveril by si, ale systematicky sa robia opravy už dlhodobo, každým rokom v oboch smeroch 2-4 km. A tie najhoršie úseky sú opravené, respektíve Kúty-BA je OK, BA-Kúty je na tom ešte horšie.

Ale nie - nevadí to. Nie je to nutná podmienka, vzhľadom na stav napr. v Nemecku. To, čo vadí je chýbajúce oplotenie min. v častiach lesov. :bulb:

oplotenie je potrebne - akurat vcera zomreli 2 ludia na R1 pri zrazke so zvieratom :frowning: