Nevíte někdo, kdy přesně byly otevřeny tyto stavby na D2:
- Stavba 024A řeka Morava - Kúty
- Stavba Kúty - Malacký
- Stavba Malacký - Bratislava
- Stavba Most Lafranconi
- Stavba D2/D61 Bratislava, Viedenská - st.hr. SR/Maďarsko, SR/Rakousko
Díky moc
Nevíte někdo, kdy přesně byly otevřeny tyto stavby na D2:
Díky moc
BA-MA bola otvorena tusim 1973 ako prvy dialnicny usek v SR.
BA-Madarsko - 1998 1/2 profil, D4 SR - Rakusko 1999.
Roky vím, ale nevím přesně na dny.
Zajimalo by me co se dela s takouvou dalnici po konci zivotnosti…musi se zrusit cely povrch do hloubky a udelat novy? Co se stane po r. 2015?
Co to muze stat na useku hranice CR-BA?
Nemusí sa robiť aj nič, len sa urýchlia procesy, ktoré donútia k opravám vozovky každé 3-4 roky a kvalita bude stále horšia.
Diaľnicu treba opraviť už od horného podložia a tam sa aj zistí stav ďalších základných vrstiev.
Stáť by to stálo na úseku BA-MA-Kúty cca. 25 mld. SKK, keby sa to spravilo hneď v r. 2015 v cenách z r. 2005.
ok79:Dialniciar:
- rok 2009, definitívne po životnosti vozovky
- rok 2015, po životnosti celej diaľnice
Zajimalo by me co se dela s takouvou dalnici po konci zivotnosti…musi se zrusit cely povrch do hloubky a udelat novy? Co se stane po r. 2015?
Co to muze stat na useku hranice CR-BA?Nemusí sa robiť aj nič, len sa urýchlia procesy, ktoré donútia k opravám vozovky každé 3-4 roky a kvalita bude stále horšia.
Diaľnicu treba opraviť už od horného podložia a tam sa aj zistí stav ďalších základných vrstiev.
Stáť by to stálo na úseku BA-MA-Kúty cca. 25 mld. SKK, keby sa to spravilo hneď v r. 2015 v cenách z r. 2005.
ty koxo, to je dobra palka, ja by som tipoval 10 x menej
Dialniciar:
ok79:Dialniciar:
- rok 2009, definitívne po životnosti vozovky
- rok 2015, po životnosti celej diaľnice
Co to muze stat na useku hranice CR-BA?Nemusí sa robiť aj nič, len sa urýchlia procesy, ktoré donútia k opravám vozovky každé 3-4 roky a kvalita bude stále horšia.
ty koxo, to je dobra palka, ja by som tipoval 10 x menej
Keby si menil len vozovku, tak to bude 3-4 mld. SKK, ale my sa nebavíme len o vozovke.
A kedy sa začne opravovať ??
A bude doprava odklonená z diaľnice? Alebo sa bude jazdiť na polprofil? Dik za info.
A kedy sa začne opravovať ??
Priebežne sa opravujú 1-2-3 km ročne.
A bude doprava odklonená z diaľnice? Alebo sa bude jazdiť na polprofil? Dik za info.
Nebude odklonená.
Bude zúžená do jedného pruhu alebo do 1/2 profilu v závislosti od opráv. Jurislav, veď takéto opravy už sa na D2 robili …
Pre prehľad pridávam zoznam všetkých tém o úsekoch diaľnice D2 v sekciách Diaľnice a Tunely.
Česká republika- Malacky
Malacky- Bratislava Lamačská cesta
Diaľničná križovatka Stupava juh
Bratislava Lamačská cesta- Staré Grunty
Bratislava Staré Grunty- Maďarsko
Diaľničná križovatka D2-D4
Diaľničná križovatka Čunovo
Prepojenie D2 a D1 (hlasovanie)
A čoskoro otváraný tunel Sitina
ako tak rozmyslam tak o 3 tyzdne bude D2 nasa prva dialnica postavena po celej svojej dlzke
ako tak rozmyslam tak o 3 tyzdne bude D2 nasa prva dialnica postavena po celej svojej dlzke
Ano, to je pravda. Mimochodom, kedysi za federacie sme tu mali dialnicu D61 Bratislava - Trencin. Keby ju neboli v roku 1999 (logicky) precislovali na D1, bola by v case dokoncenia useku Viedenska cesta - Pristavny most D61 prva nasa dialnica postavena v celej svojej dlzke
cosi sa mi mari, ze D61 mala byt povodne len spojkou k povodnej D1, ktora mala ist z Brna na Trencin a nie na BA?
cosi sa mi mari, ze D61 mala byt povodne len spojkou k povodnej D1, ktora mala ist z Brna na Trencin a nie na BA?
Áno, presne ako vravíš. Pôvodne mala napájať BA a juhozápadné Slovensko na D1.
Len skoda, ze jej najvytazenejsi usek sa stavia ako uplne posledny
teraz nam to moze byt uz akurat tak jedno
teraz nam to moze byt uz akurat tak jedno
Ani nie, este 3 tyzdne mi bude cesta do roboty trvat dlhsie