D2 - všeobecne

Nevíte někdo, kdy přesně byly otevřeny tyto stavby na D2:

• Stavba 024A řeka Morava - Kúty
  • Stavba Kúty - Malacký
  • Stavba Malacký - Bratislava
  • Stavba Most Lafranconi
  • Stavba D2/D61 Bratislava, Viedenská - st.hr. SR/Maďarsko, SR/Rakousko

Díky moc

Presne? Ak staci rok tak:

• 1981
  • 1978
  • ?
  • 1992
  • 2000

zdroj: www.doprastav.sk

BA-MA bola otvorena tusim 1973 ako prvy dialnicny usek v SR.
BA-Madarsko - 1998 1/2 profil, D4 SR - Rakusko 1999.

Roky vím, ale nevím přesně na dny.

Zajimalo by me co se dela s takouvou dalnici po konci zivotnosti…musi se zrusit cely povrch do hloubky a udelat novy? Co se stane po r. 2015?
Co to muze stat na useku hranice CR-BA?

Nemusí sa robiť aj nič, len sa urýchlia procesy, ktoré donútia k opravám vozovky každé 3-4 roky a kvalita bude stále horšia.

Diaľnicu treba opraviť už od horného podložia a tam sa aj zistí stav ďalších základných vrstiev.

Stáť by to stálo na úseku BA-MA-Kúty cca. 25 mld. SKK, keby sa to spravilo hneď v r. 2015 v cenách z r. 2005.

ty koxo, to je dobra palka, ja by som tipoval 10 x menej

Keby si menil len vozovku, tak to bude 3-4 mld. SKK, ale my sa nebavíme len o vozovke.

A kedy sa začne opravovať ??

A bude doprava odklonená z diaľnice? Alebo sa bude jazdiť na polprofil? Dik za info.

Priebežne sa opravujú 1-2-3 km ročne. :wink:

Nebude odklonená.

Bude zúžená do jedného pruhu alebo do 1/2 profilu v závislosti od opráv. Jurislav, veď takéto opravy už sa na D2 robili … :wink:

Pre prehľad pridávam zoznam všetkých tém o úsekoch diaľnice D2 v sekciách Diaľnice a Tunely.

Česká republika- Malacky
Malacky- Bratislava Lamačská cesta
Diaľničná križovatka Stupava juh
Bratislava Lamačská cesta- Staré Grunty
Bratislava Staré Grunty- Maďarsko
Diaľničná križovatka D2-D4
Diaľničná križovatka Čunovo

Prepojenie D2 a D1 (hlasovanie)

A čoskoro otváraný tunel Sitina

ako tak rozmyslam tak o 3 tyzdne bude D2 nasa prva dialnica postavena po celej svojej dlzke :sunglasses:

Ano, to je pravda. Mimochodom, kedysi za federacie sme tu mali dialnicu D61 Bratislava - Trencin. Keby ju neboli v roku 1999 (logicky) precislovali na D1, bola by v case dokoncenia useku Viedenska cesta - Pristavny most D61 prva nasa dialnica postavena v celej svojej dlzke :wink:

cosi sa mi mari, ze D61 mala byt povodne len spojkou k povodnej D1, ktora mala ist z Brna na Trencin a nie na BA?

Áno, presne ako vravíš. Pôvodne mala napájať BA a juhozápadné Slovensko na D1.

Len skoda, ze jej najvytazenejsi usek sa stavia ako uplne posledny :unamused:

teraz nam to moze byt uz akurat tak jedno :sunglasses:

Ani nie, este 3 tyzdne mi bude cesta do roboty trvat dlhsie :laughing: