D2 tunel Sitina

Až sa dobuduje tunel Sitina, tak sa oplatí jazdiť aj cez BA, pretože v tom období bude na tom lepšie už celá BA a celkovo sa zlepší prepojenie BA na všetky strany a zrýchli sa prejazd mestom. :laughing:

ono je to vec zvyku a pohodlia. ako spravne povedal AV, ked bude sitina a A6 (co bude zhruba rovnako dostavane) tak nie je o com

Cesta na Záhorie z Viedne bude najlepšia, keď sa dobuduje diaľničné prepojenie s Rakúskom aj cez Stupavu a následne ešte aj s lepším mostom v Záhorskej Vsi, to už nebude vôbec potreba ísť cez BA a “nejakú Sitinu”. :laughing:

ja som skromny :wink: sitina zatial staci :laughing:

aquila,

netreba byť skromný. Sitina to je už uzavretá vec v podstate, rok 2006/08 podľa problémov a kritických scenárov, čo ďalej?

O 10 rokov bude prepojenie s Rakúskom na takej úrovni, že si nebudeš vedieť ani vybrať, kadiaľ na to Záhorie a tunel Sitina budeš považovať za “nič”. :laughing:

AV: vsak jasne, ale aj tak sitina & A6 je zatial okey. k dokonalosti uz by to chcelo uz len RC kuty - SE - nove mesto :laughing: a potom by som faaakt nemal problem :laughing:

K dokonalosti netreba teraz RK, tam stačí opraviť povrch a bude to ok, pretože tam sú dosť dlhé “rovinaté” úseky bez výraznejších zákrut. Myslím trasu SE-Kúty.

Potom od SE v smere na Kunov (cez novú cestu) každý šofér spozná na tom krátkom úseku od SE po Kunov, aký hlavný ťah ho čaká ďalej na MY a NM. :laughing:

AV, ja som len nechcel byt skromny :laughing:

inak ja radsej ako som hovoril chodim cez malacky ako kuty …

inak ta posledna veta bola dobraaa :wink:

Prečo nie? Aspoň Prievidza a spol. s presadzovaním ďalšej RC /na hornú Nitru/ v tom nebude sama.:laughing:

Záhorie nepotrebuje RK, ale obchvaty a opravy ciest a … toto všetko sa deje.

Až bude treba niečo viac, reálne, tak sa to postaví. :laughing:

do fotogalérie som pridal niekoľko aktuálnych záberov na severný portál

dialnice.info/album_cat.php?cat_id=41

Ďakujem za všetkých, Jonathan, prispel si hodnotne do obrazovej prílohy tejto stránky. Zábery zo stavby vždy potešia (moje srdce). :sunglasses:

Taktiez vdaka za fotky, uz som si tolkokrat povedal, ze ked pojdem okolo, prejdem poza ten nasyp ktory oddeluje vyhlad zo starej cesty do Dubravky a urobim zopar zaberov, ale ono je to tak, bud mas cas a nemas fotak alebo naopak :wink:

Ďalšie aktuálne zábery tunela nájdete na stránkach SME

[Tunel Sitiny - foto SME)

Na stránke SSC je uvedený tiež privádzač do Dúbravky. Má sa stavať neďaleko križovatky DNV-Lamač. Má ísť premostením cez železnicu a napájať na mestský štvorpruh z Dúbravky do DNV (pri športovom areáli). Podľa mapy má byť súčasťou stavby Lamačská cesta-Staré Grunty.

Ano, ide o stavbu pod pracovnym nazvom Krizovatka Saratovska. Ale pokial viem, este sa na nej ani nezacalo pracovat. Zrejme pride na rad po dokonceni hlavnych stavebnych objektov na Sitine.

Dúbravka má takmer 40tisíc obyvateľov, verím, že sa na stavbu nezabudlo.

Nuž, nebola by Dúbravka ani 1. ani posledná časť samosprávy, čo by nedostala “luxus” naviac. :sunglasses:

Toto podľa mňa žiadny luxus naviac nie je, toto je úplne zbytočné šetrenie. :wink:

Doplňujúce informácie.

Ako je známe, tak NDS má peniaze, 10-15 mld. SKK.

Tunel Sitina je prestavaný z pohľadu peňazí na viac ako 90%, z pohľadu času a ďalších stavebných prác je jasné, že bude potreba dofinancovať stavbu, pretože sa ušetrilo na geologickej štúdií - …

Je viac ako isté, že peniaze budú buď cez tieto úvery NDS, alebo sa zvýši úver z japonskej banky, ale stavba bude pokračovať bez problémov aj ďalej. :sunglasses: