D2 tunel Sitina

sitina aj kosicka, aj einsteinova budu otvorene. BA je basta SDKU, keby zdrozovali stavby v BA (dokonca tri), tak to niekto skaredo schyta :slight_smile:

vsak niekde som cital ze sitinu chcu aspon v jednej rure otvorit uz skorej ako rok 2007 => volby & prestrihavanie su popularne :slight_smile:

“Bez peněz do hospody nelez” … je pred voľbami, ale p. IM z MF SR je tvrdý a neuvoľní ani 1 SKK extra, budeme ho musieť (za most, za tunel nemôžme nič) dotlačiť alebo mesto. Most bude otvorený, ja stále pevne verím, že ano.

Ja tiež verím, že BA je baštou SDKÚ a ANO, tak hospodárstvo a doprava tu majú prioritu, ale financie nie. :sunglasses:

A vieš, čo som ja všetko už čítal? :smiling_imp: BA-ZA, D1 na 100% v r. 2002. A kde je tá D1?

to je fakt, ze u nas sa toho naslubuje bars kolko :slight_smile: to je tusim nas narodny sport :slight_smile:

Most a Einsteinova, to este verim, ale ten tunel (je sice prerazeny, ale este vela suvisiacich stavieb vyzera byt ani nezacatych) sa mi velmi nechce verit, teda ze do volieb nieco bude. Skor az v tom roku 2007 ako stale pripominaju (slubuju). :open_mouth:

TUNEL SITINA - ENVINRONMENTÁLNE SÚVISLOSTI NÁVRHU DIAĽNIČNÉHO TUNELA V BRATISLAVE

http://www.ita-aites.cz/cz/tunel1_99/5.html

Ak nenastanú žiadne finančné problémy, keďže rozpočet bude vyšší než sa pôvodne plánovalo pre problémy s nedostatočnou geologickou štúdiou, tak sa tunel otvorí podľa plánu v r. 2006, pretože ja mám informácie, že práce napredujú tak, že sú +19 dní dopredu. :sunglasses:

Tunel Sitina, aj keď som písal už v iných témach, tak ešte raz:

Dúfam, že bude dostavaný načas a bez väčších problémov. Veľmi pomôže doprave v BA a je správne, že sa hneď stavia ako 2-rúrový. :laughing:

Tunel Sitina nielenže pomôže doprave v BA, tunel Sitina má medzinárodný význam, pretože po jeho dostavbe sa spojí celý obchvat BA a okrem toho sa urýchli prejazd mestom ako aj priame spojenie na D2, t.j. do ČR, … :sunglasses:

tak kedze je nutne viac betronu na vystuze a su tam zlozite geologicke podmienky. moj odhad => aspon 500 milionov navyse :slight_smile:

[Rúry tunela pod Sitinou sú na 70 % vybetónované)

Ja som to ale pochopil tak, že NDS prezentuje, že 500 mil. SKK ušetrila na geologickej štúdii s tým, že ak by boli problémy v tejto oblasti, tak sa tieto peniaze použijú a teda sa to nebude prezentovať ako predraženie stavby ani nič podobné. :sunglasses:

Inak takéto dôvody sú úplne nepodložiteľné.

Ak NDS vyhlási, že ušetrila na geologickej štúdii 500 mil. Sk, tak to je tak, že keby chýbalo na Sitinu len 100 mil. Sk, tak NDS vyhlási, že ušetrila 100 mil. Sk.

Ušetrilo sa, to je pravda, ale nebolo cieľom šetriť v tomto prípade, pretože proste tá geologická štúdia bola nedostatočne spravená, to je len “zamaskovanie” neschopnosti NDS a ešte ako “čerešnička na torte” sa to bude prezntovať štýlom: “Vidíte, a ešte sme aj ušetrili 500 mil. SK”, … :laughing:

tiez si myslim, a podla mna neviem ci by vobec sa niekde robila na slovensku geologicka studia za pol miliardy. to pochybujem ci sa robilo aj pri takom vysnovom…

Razenie prieskumnej stolne je sucastou geologickeho prieskumu. Jedine jej vystavba by mohla pohltit 500 mil. SK. Ale pri tak malom nadlozi nie je problem trasu preskumat vrtmi z povrchu, takze pochybujem, ze s robenim stolne sa vobec uvazovalo.

mmaros: aha, to je fakt. ale presne ako si povedal, tiez pochybujem ze sa s nou vobec uvazovalo.

Tak ok, ale geologická štúdia predsa len neznamená, že prieskumná štôlňa, pretože tá sa nerobí len kvôli geológii pohoria. :sunglasses:

Zase je to jednanie NDS, … vyhlásenia “od nezodpovedných ľudí”, ktorí Sitinu ani nevideli a tak potom aj to vyhlásenie vyzerá, “nezodpovedne”.

Ale pravdou zostáva, že 99% obyvateľov SR to pochopí tak, že vlastne tento štát ušetril a teraz to “len patrí” tej Sitine. :sunglasses:

No nech je to ako chce, ja som a budem len veľmi rád, ak tunel Sitina otvoria načas, pretože už to citeľne chýba. O jeho význame sa baviť nemusíme, od významu BA cez tranzit až po prechod vlastne plynule do ostatných štátov, keďze práve BA má v tomto ešte medzery. :laughing:

ja sa tak trosku egoisticky tiez tesim, hlavne ked bude dostavana aj A6 ze sa clovek pohodlne dostane z W na zahorie :laughing:

aquila,

kadiaľ tam chodíš? Presnejšie, veď z Viedne idú dobré cesty smerom na Záhorie, nemusíš ísť ani cez BA, môžeš ísť v smere na Poysdorf a odtiaľ na Moravský Sv. Ján, … potom už je dobrá cesta až na Záhorie.

Na druhú stranu, ak by si išiel do BA, tak “prejdeš BA so zdržaním”, ale potom je zase D2 po Kúty a odtiaľ je dobrá cesta do Senice.

No a na záver existuje aj 3. možnosť, že by si išiel po D2, ale v Malackách by si odbočil a išiel by si cez pásmo vojenských lesov, kde sú opravené dlhé úseky ciest a teda je tam tiež dobrá cesta až na Záhorie. :sunglasses:

Cee je spravne :wink: chodim temer vyhradne cez malacky. ta cesta medzi malackami, smerom na zahorie je vo viac nez dobrom stave, useky sa navyse priebezne opravuju a presne ako si povedal su tam dlhe rovne useky malo aut .. mno je to o cca 10 minut rychlejsie ako cez kuty :wink:

jedine take problemovejsie miesto je laksarska nova ves (40kmh) a a mozno borsky mikulas, ale ten sa da :wink:

a z W sa lepsie chodi po A4 pri parndorfe sa odboci a ide sa na kitsee a potom po D2 ..

ale to sme uz OT

Parkrat som uz isiel Malacky - Wien a rychlejsie som to spravil cez Angern ako cez BA
Just my 2¢.