D2 Bratislava, Lamačská cesta - Staré grunty

to sa tu uz tusim preberalo, stavia sa tam kanalizacia. pripojka na saratovsku sa stavat nebude, lebo mesto na nej netrvalo…

Vsak prave to ma zarazilo, nakolko som vedel ze pripojka Saratovska sa nebude stavat (z predchadzajucej diskusie), ale ked tam ides okolo, ze by sa len kvoli kanalizacii “odkusol” taky kus pola? Je to urcite na sirku minimalne dvoch jazdnych pruhov, plus nehovorim o tom ze cast kopca tiez “padla” za obet stavby kanalizacie :question:
Skoda ze som to neodfotil ked som isiel okolo. :arrow_right:

na druhej strane mas pravdu. navyse ak si spominam, tak tu kanalizaciu tam stopli, lebo vykonavatel nemal povolenie v takom rozsahu aby robil zasahy do toho kopca.

cize bohvie co to je. mozno len rozsirili posobnost toho povolenia pre kanalizaciu.

Neviem ako sa to vyriesilo, ale uz nejaky cas tam je info tabula s velkym textom STAVBA POVOLENA plus maly text na ktory som z auta nedovidel :smiley:

V sucasnosti je kanalizacia pravdepodobne hotova a prebieha postupne zasypavanie. Vyzera to dokonca tak, ze ten svah daju do povodneho stavu.

Nejake foto su tu vo fotogalerii: dialnice.info/album_cat.php?cat_id=79

dostat sa poobede od Patronky smerom na D2 je celkom dobra “zabava”. su k dispozicii len 2 pruhy.
aky problem je s pristupnenim 1 pruhu z protismeru v tomto case? pomohol by aj od krizovatky na zeleznu studienku…

Ako by sa ten pruh oddelil od ostatných z protismeru? Nechcem si predstaviť tie čelné zrážky.

Napr. by sa to dalo tak, že po celej dĺžke by bol oddelený plnou čiarou z oboch strán a na každom konci by bol vjazd do neho riadený svetelnou signalizáciou.

Presne jak vravi Saget… je tam taka (hoci pofiderna) tabulka ze STAVBA POVOLENA a dnes (bolo tam dopravne obmedzenie - bus isiel pomaly) som si vsimol ze tam hlinu zasuvaju naspat… :smiley: :smiley: :smiley: inak z celej tej stavby mam pocit ze je to zase jedna zo stavieb, ktoru ja (ako laik) nazyvam ze “hladaju zlato”.. proste roky je nieco rozkopane a nic sa nedeje… Dufam ze aspon tu kanalizaciu prisposobili moznosti ze by tam v buducnosti mala byt spojka

myslim, ze toto je typicke slovenske riesenie. t.j. tato cast krizovatky samozrejme pocitala s vybodvanim MUK saratovskej a teda v tejto casti sa nepocitalo s takym napojenim dubravky :frowning:

ten kto to projektoval to mal dobre vymyslene, ale horsia je uz realizacia :frowning:

kazdopadne by sa zrejme dal aj tento zjazd D2/centrum patricne upravit aby sa dalo dostat do dubravky, kedze priestor tam teoreticky je. aj ked je tam tusim gorenje ci nieco v tom zmysel ala kuchyna/nabytok/elektro. a povrch na poliankach nie je zrovna najlepsi a by sa to muselo zrekonstuovat ako patricna vetva z dialnice.

Podla farieb na fasade to vyzera, ze ta nova benzinka na Lamackej v smere do Brna bude Slovnaft. :unamused:

to sa myslim dalo cakat :wink: mam taky dojem, ze to bola posledna benzinka vo farbach benzinolu :smiley:

www.natankuj.sk ma v zozname jednu v Nitre, ci je to pravda neviem.

Aj tak je uvedena ako benziMOL :laughing: :laughing:

bohvie ci to neni len nejaka snaha o napodobnenie znacky ala pawasonic, alebo sonny :smiley:

Pannasonic

Panensky cisty zvuk :laughing:

Skúste mi niekto vysvetliť:

1. MDPT dlhodobo hovorí o predražení úseku o 50% - potvrdil to aj Prokopovič aj Vážny.
  2. NDS, a.s. zase tvrdí, že úsek si na seba presne takúto sumu zarobil kurzovým rozdielom.

Kde je pravda :question:

1. Info o predrazeni useku je pravda, diskutovali sme tu o tom uz zaciatkom minuleho roka, vid napr. [Sitiny: vláda si môže pripraviť peňaženku).

2. Kurzovy rozdiel je takisto fakt, hovorilo sa dokonca o 30% posilneni koruny za dane obdobie. Pokial je mi zname, Japonci si doplatenie kurzoveho rozdielu nevydupali.

Presne cisla v oboch pripadoch som zatial ale nevidel, takze je otazka, ci predrazenie v bode 1 pokryje “zlacnenie” v bode 2.

jama pod mostom k tunelu uz je vyhlbena a chyba docela dost aby ten druhy podjazd spojazdnili

benzinka slovnaftu uz ma postavene aj hrubu stavbu budovy a stavaju sa odstavne plochy :slight_smile:

kde co ako? jaka pumpa? ako tam kde bol kedysi benzinol?

ano, presne tam