Spor o pozemky pro dostavbu dálnice D11 jde do finále,
viz:
Spor o pozemky pro dostavbu dálnice D11 jde do finále,
viz:
Kvůli dálnici D11 do Hradce Kralové bude stát vyvlastňovat
neviem, ci toto bolo najstastnejsie riesenie, skor mam dojem, ze to statu vyhovuje, ze sa tam zopar miliard nebude musiet prestavat ..
Přitom ta dálnice už skoro stojí - alespoň po budoucí most přes trať veslký Osek - HK a je nevyužitá. Nedávno se objevila informace, ze které bylo cítit, že nechtějí ustupovat, aby to nebyl precedens pro spekulanty s půdou, ale takhle si vůbec nepomůžou.
aj ked za tych 45 milionov by si este dokupila 15 az 30 ha ..
D11? Stát spoléhá na vyvlastnění:
dialnice.info/viewtopic.php?p=70108#70108
Můj názor: tak nevím jako čistá hra ze strany státu (vlády a MD) mi to tedy nepřipadá - asi by se spousta lidí taky zatvrdila být pí.Havránkovou. Na druhou stranu udělejme jeden precedens a nepostavíme nikde žádné Rko nebo Dčko. Ta novela o vyvlastnění je nutná, ale neměl by to být všelék na existující problémy. Ideálně by měl být stát jednou velkorysý a nabídnout těch 230ha pí Havránkové ještě jednou a to jako poslední možnost před vyvlastněním.
Současně dalším budoucím případům zatnout “tipec” tím, že bude mít možnost snadného vyvlastnění v předkládané novele. Stát by se však měl vždy pokusit se svými obyvateli o dohodu a to klidně několikrát…
Já si rozhodně nemyslím, že je novela vyvlastňovacího zákona nutná.
Mas pravdu v tom ze to ze strany statu rozhodne neni cista hra. Bohuzel ale stat misto aby priznal vinu a potrestal prislusne uredniky z PF, kteri maji na teto situace hlavni vinu, tak se stale snazi vystupovat z pozice sily. Ackoliv me stavajici situace dopaluje, tak rozhodne stojim na strane pi. Havrankove.
Já bych zkrátil D 11 na křižovatku se silnicí II/ 611 a dále že by D 11 pokračovala jako D 33 a R 37. Na stránkách http://www.dalnice.com jsem viděl, že úsek Jaroměř - Trutnov - st.hranice CZ/PL je plánován jako R 37 a R 11 je chybné označení.
Připojuji, že R 37 je (Chrudim) - Pardubice - Opatovice nad Labem (odtud peáž s R 35) - Sedlice (odtud peáž s D 11) - Hradec Králové (odtud peáž s D 33, neoficiální označení) - Jaroměř (konec peáže) - Trutnov - st.hranice CZ/PL.
V označení se řidím dle označení původních označení. V rozhovorech tedy místo D 11 v úseku HK - Jaroměř budu používat D 33 a v úseku Jaroměř - Trutnov - st.hranice CZ/PL označení R 37.
Další problém s označením je na polské straně. Protože v úseku st.hranice CZ/PL - Bolków je označení S3, přestože podél vede silnice 5.
Já si zase myslím, že označovat jednu dálnici třemi čísly daleko větší chyba, protože je to především pro řidiče nepřehledné. Na jednu stranu v ČR existuje systém označování dálnic čísly souběžných silnic, na druhou stranu není důvod se toho držet za každou cenu, pokud dálnice nekopíruje jednu silnici.
Aha, já jsem myslel, že to je pravidlo. Ale D 11 jen do Jaroměře, protože se plánuje R 11 na Moravě (dále D 11 označovat jako R 37). Stačí do Jaroměře.
R11 se nikde na Moravě neplánuje. Pouze má být přeložkována u Šumperka jako směrově dělený čtyřpruh I/44, v úseku od Opavy do Ostravy a za Ostravu jako směrově dělený čtyřpruh I/11, mezi Ostravou a Českým Těšínem jako výhledová R67 a za Těšínem zase jako směrově dělený čtyřpruh I/11, u kterého je snad pravděpodobné pozdější přeznačení na R, ale nejspíše jako R68.
Já myslím že plánuje. Zdroj: http://www.dalnice.com/seznam_d_r.htm. Ale opravdu nevím, jestli máte pravdu vy nebo web, na který odkazuji. Myslím, že pravdu má web, protože tohle je jen diskuse.
Jestli nebude taky dobré se podívat třeba na třeba na www.dalnice.com, tím chtěl říci pouze to, že komunikace se má stavět na směrově dělěný čtyřpruh souběžně podle dnešní I/11, nic víc. Mimochodem to, že u Ostravy žádná R11 nebude, je obecně známá věc …
ŘSD zveřejňilo publikaci o D11, na: rsd.cz/doc/Silnicni-a-dalnic … alnici-d11
podle textu na této stránce se zdá, že D11 bude nakonec přeci jen ještě před dodažením k HK ukončena provizorním sjezdem u Praskačky
Spor s farmářkou po 15 letech končí, stavba dálnice D11 může pokračovat
tak snad už konečně:
dialnice.info/viewtopic.php?p=76776#76776
dle Aktualne.cz (aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy … ?id=619380) o rozhodnutí vlády ví i farmářka:
…
“Jsem ráda, že to pro mě skončilo,” řekla Aktuálně.cz Havránková. “Budu teď moci normálně žít a dál hospodařit.”
…
Tak farmářce gratuluji k prosazení svého a nám ostatním přeji co nejdřívější svezení po D11 až k Jaroměři !!!
On-line rozhovor s farmářkou, jejíž pozemky zbrzdily stavbu D11:
aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … 787&online
tak snad brzo najdu článek, že se výstavba zbytku D11 rozbíhá… !
Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové bude od 15. prosince o zhruba tři kilometry delší. Sjezd z dálnice již nebude u Libišan, ale až u Praskačky.