I/18 cez Lubochnu rozdeluje obec na dve casti, teda nejde okrajom. To chod vysvetlit tym stovkam obyvatelov za riekou, ze to sa nerata, oni snad ani neexistuju podla teba.
Ja viem dobre citat, len ty porovnavas neporovnatelne. 13 tisic v/24h porovnavas s 3-5 v/24h davas ich na jednu uroven.
V Tvojom povodnom prispevku nic nie je o tom, co prevezme dialnica a co ostane na I/18
[quote=“devil”]
Stavebné práce na moste Apollo sú ukončené]
Je tam jedine uvedene, ze “turany-hubova ma 13.000 intenzitu na krasnej ceste”, nic o nejakom presmerovani/nepresmerovani v suvise s krizovatkou I/18xI/70
a teda som primerane reagoval, ze tam na useku Turany - krizovatka I/18xI/70 je vyssia intenzita a az bude Visnove v prevadzke budu tam zase len vyssie intenzity a to o niekolko tisic v/24h.
Ja som poukazal na to, ze tam stat tie peniaze vyberie a nijako to nesuvi s tym, ze ako ich pouzije alebo ci inde na cestach I.triedy tiez stat zaraba cez dane.
O tom mam pochybnosti. Udaj zo scitania 2015 je len severne od Dobrej Nivy a dalsi udaj juzne od Dobrej Nivy je 5049 v/24h, sice sa tam pripaja cesta II/527 lenze urcite nie vsetky vozidla z tejto cesty idu smer Dobra Niva, aj keby 80% z II/527 islo smer Dobra Niva, tak medzi tou krizovatkou I/66xII/527 a Dobrou Nivou je intenzita priblizne 6700 v/24h a z toho na obchvat Dobrej Nivy 7000 v/24h nedostanes ani nahodou.
Aj ked z tych 3 obchvatov na juznej R3 by toto bol ten najvytazenejsi.
Nie si tu novacik, takze mnohe rozdiely poznas ako je smerove a vyskove vedenie, ochranne pasmo, suvisiaca infrastruktura, bezpecnostne prvky, mimourovnove krizovanie so vsetkymi cestami, prip. chodnikmi aj ked napojenie na koncoch RC je urovnove, obsluzne komunikacie/prelozky ak je par domov ci druzstvo/nejaka firma tesne pri trase a urcite este dalsie, ktore sa daju vygooglit. Len na cca 5 km pri Ozdanoch mas 2 mosty nad RC a mosty na RC, ktore zabezpecuju mimourovnove krizovanie RC s miestnymi komunikaciami.