D1 všeobecne

I/18 cez Lubochnu rozdeluje obec na dve casti, teda nejde okrajom. To chod vysvetlit tym stovkam obyvatelov za riekou, ze to sa nerata, oni snad ani neexistuju podla teba. :laughing:

Ja viem dobre citat, len ty porovnavas neporovnatelne. 13 tisic v/24h porovnavas s 3-5 v/24h davas ich na jednu uroven.

V Tvojom povodnom prispevku nic nie je o tom, co prevezme dialnica a co ostane na I/18

[quote=“devil”]
Stavebné práce na moste Apollo sú ukončené]
Je tam jedine uvedene, ze “turany-hubova ma 13.000 intenzitu na krasnej ceste”, nic o nejakom presmerovani/nepresmerovani v suvise s krizovatkou I/18xI/70

a teda som primerane reagoval, ze tam na useku Turany - krizovatka I/18xI/70 je vyssia intenzita a az bude Visnove v prevadzke budu tam zase len vyssie intenzity a to o niekolko tisic v/24h.

Ja som poukazal na to, ze tam stat tie peniaze vyberie a nijako to nesuvi s tym, ze ako ich pouzije alebo ci inde na cestach I.triedy tiez stat zaraba cez dane.

O tom mam pochybnosti. Udaj zo scitania 2015 je len severne od Dobrej Nivy a dalsi udaj juzne od Dobrej Nivy je 5049 v/24h, sice sa tam pripaja cesta II/527 lenze urcite nie vsetky vozidla z tejto cesty idu smer Dobra Niva, aj keby 80% z II/527 islo smer Dobra Niva, tak medzi tou krizovatkou I/66xII/527 a Dobrou Nivou je intenzita priblizne 6700 v/24h a z toho na obchvat Dobrej Nivy 7000 v/24h nedostanes ani nahodou.
Aj ked z tych 3 obchvatov na juznej R3 by toto bol ten najvytazenejsi.

Nie si tu novacik, takze mnohe rozdiely poznas ako je smerove a vyskove vedenie, ochranne pasmo, suvisiaca infrastruktura, bezpecnostne prvky, mimourovnove krizovanie so vsetkymi cestami, prip. chodnikmi aj ked napojenie na koncoch RC je urovnove, obsluzne komunikacie/prelozky ak je par domov ci druzstvo/nejaka firma tesne pri trase a urcite este dalsie, ktore sa daju vygooglit. Len na cca 5 km pri Ozdanoch mas 2 mosty nad RC a mosty na RC, ktore zabezpecuju mimourovnove krizovanie RC s miestnymi komunikaciami.