D1 Turany - Hubová

Random, podla mna ta tvoja mapa nie je az tak presna. Presnejsi je nahlad od Tibx

dialnice.info/album_page.php?pic_id=929

kde to sice vyzera tak, akoby dialnica isla v kopci, ale nie je to tak, len autor fotky tam dialnicu zakreslil aj vtedy, ked je za kopcom (pre nazornost), takze ten kto to tam nepozna vobec nemusi tusit, kade to pojde. :wink:

Dalsi postreh - JG umiestnil na svoju stranku novu mapu, kde je aj tento usek

highways.sk/highways/img/Zil … ok_map.gif

a ked si to lepsie pozries, su tam male nezhody s tvojim nacrtom.
Aby som nebol len kriticky tak sem pridavam aj moju naskenovanu tuisticku mapu od VKU :stuck_out_tongue:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=993

kde su tiez zakreslene aj jednotlive varianty dialnice, “povrchove” varianty su tam dokonca 2. No, snad som neporusil takto licenciu VKU. :unamused: Tiez to nie je na 100% presne ale snazil som sa podla informacii od vsadial spravit to co najpresnejsie. :slight_smile:

Takze popis:
Zlty variant - variant presadzovany NDS s tunelmi Sutovo, Mala Fatra, Rojkov, Havran a Cebrad

Cerveny variant - cez tunel Korbelka a Havran

Modry variant - tunel Mala Fatra je podstatne dlhsi, kedze vedie hlbsie popod svah. Nemusel by sa vsak robit v tomto pripade narocny zarez do svahu juzne od Kralovian. Inak tento variant som nasiel iba v tej turistickej mape

Zeleny variant - o nom som iba pocul od poradcu MMD, ktory ho odporucil kvoli tomu, ze je najlacnejsi a celkova dlzka tunelov je tam cca 4,5 km. Trasu dialnice som nakreslil len z hlavy, ale podla opisu by mala priblizne sediet. :unamused: