D1 tunel Višňové

A nie náhodou ľavá tunelová rúra - servisný tunel - pravá tunelová rúra ? :slight_smile:

Hej ževraj kvoli tomu že sa zdynamizuje a skapacitní cesta popod Strečno.

Čo je DSP ?

DSP je Dokumentácia pre stavebné povolenie…

No, tak potom je 2+2 v min. dvoch dokumentoch. 3+3 bol jeden návrh vopred rozhodnutý ako neschválený: financie, financie, …

Tunel sa urýchlene pripravuje na vyhlásenie tendra - boli aktualizované DÚR, DSP aj štátna expertíza cena sa bude pohybovať okolo 25 mld SKK za dielo

Kiezby to rozbehli aspon do konca tohto roka…

Rýchlo rýchlo, kým si to zas niekto nerozmyslí :stuck_out_tongue:

Najviac ma zaujíma budúci zhotoviteľ tunela a cena za ktorú to postavý. Tých 25 mld je priveľa za 7 km tunela a príjazdových ciest k tunelu.

ano… technicky a finančne kyslé jablko dozrieva. Good news. Nech všetci bohovia geológie stoja pri stavbároch tunela :slight_smile:

fuha, ejha ale toto .. 25 miliard .. tak to je uz ine susto … ak to je len za tunel ..

No snáď tú prieskumnú štôlňu nerobili pre srandu králikov a budú na prípadné problémy pripravení… Či vlastne kde to sme? na Slovensku? :stuck_out_tongue:

ved to je viac ako 1.5mld za kilometer jednej rury :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth:

skor vyse 3,5 miliardy za 1km … ak sa jedna len o naklady na tunel …

hovorim o kilometri JEDNEJ rury :wink:

jaj, sorry, nepochopil som na prvy pohlad :laughing:

inak ta cena by bola ok keby bol do toho zaratany aj usek dubna skala-turany :sunglasses:

Zarátané sú asi zložité geologické podmienky :sunglasses: .

Presne tak. :wink:

No, lenže tunela je to 14 km. :wink: A zrejme je tu aj DPH a inflácia na 5 rokov dopredu. Ale medzinárodný tender môže ceny pomeniť bez problémov o 10-15% smerom nadole.

nikto ma nepresvedci, ze toto je ozajstny tunel v tuneli, ak to ma stat 25 miliard korun …

nemecky dialnicny tunel rennsteig na A71 v nemecku, ktory bol dokonceny v roku 2003 s dlzkou 7877 m resp 7916m a konfiguraciou 1 m + 2 x 3.75 m + 1 m = 9.50 m stal 201 milionov euro co je cca 8 miliard korun, ked dam kurz ~ 40 skk/euro … a to vratane prieskumnej stolne!

co bude na visnovom drahsie, ak uz je tam aj prieskumna stolna, ktora mimochodom stala 580 milionov korun …