D1 tunel Višňové

Ľudia som tu chvíľu, ale čo píše ten kuko, tak mi je do smiechu, to musí byť riadny … No nechajme ho nech sa má ešte vianoce.

Pipajam sa. uz to tu sledujem par rokov ale toto som este asi nevidel…

kuka treba nechať, nech ho aj roztrhne, až sa začne tunel Višňové stavať :slight_smile: že vás to baví odpisovať mu, … nech si píše tie svoje bludy … nevšimol som si, že by sa postupovalo podľa jeho žvástov a žiaľbohu nepostupuje sa ani podľa toho, čo tu píšu ostatní, postupuje sa oveľa pomalšie … takže ak už diskutovať, tak k veci a slušne, lebo aj tak to nemá moc veľký zmysel.

Môže mi niekto poslať odkaz na dokumenty, na základe ktorých sa tu šíria klamstvá o 40tis voz/deň na tomto úseku? Podľa oficiálneho sčítania z r. 2005(čo je jediné skutočne relevantné a spoľahlivé číslo) to bolo okolo 23tis, a podľa smerového sčítania z r. 2007 to bolo ešte menej (na výstupe zo ZA 20tis a na výstupe z Martina 17.8 tis) - ideálne čísla pre strečniansku trojprúdovku. To sú čísla menšie ako na R-ke medzi Košicami a Šacou, a tam sa s R-kou ešte na dlhú dobu neplánuje nič… A tu sa ale robí humbuk, akoby sa do Žiliny sťahoval celý New York…

scitania sa priebezne robia ale nie su az tak reprezentativne ako tie cyklicke. tych 40.000 moze byt zaokruhleny udaj npr. z piatka…urcite by sa nemal prezentovat ako keby to bola priemerna denna intenzita.

máš pravdu. myslím, že po zavedení mýta budú tie čísla veľmi zaujímavé. ja by som bol dosť prekvapený, ak výrazne neposkočí napr KE-Milhosť (ako výťazstvo slovenskej tuposti). ale možno to dopadne naopak: kamióny odídu do Maďarska, a viac osobných áut sa vráti na R1+R2…

Visnove sa oplati stavat, aj keby sa tu presunulo menej nez 50% premavky spod Strecna (co je celkom mozne).

Je jasne ze tie cisla nemaju nejaku presnejsiu vypovedaciu kvalitu. Ale aj celkove sa to precenuje, mnohi to beru ako za naj. Pre vystavbu celej D a R siete ma byt najdolezitesi ciel statnej politiky, teda co a kde che rozvijat, ake su moznosti a co sa tam deje v sucasnosti. Urcite je treba brat v uvahu okolite staty. Ja som raz uz napisal, preco Madarsko tak usilovne stavia dialnice teraz aj na vychod/ teraz kvoli suchotam to poriadne ubrzdili, ale chcu to /? Myslite ze len rozpinavost ci podobne nazory? Nie, chcu rovnomerny vyvoj krajiny, pokial sa da. Preco ich zaujima ze kadial ide tranzit z Ukrajiny, preco ich zaujima aj okolite Rumunsko. Aby si zaspinili viac krajinu od tranzitu? Kto isiel po dialnici do Debrecina vie ze ziadne pocty o intenzite tam neboli. Je to proste o inom. Myslite ze kamiony pojdu z Ukrajiny cez Slovensko ked budu mat chodit po tankodrome medzi Kosickymi Olsanami cez Rozhanovce na Presov? A potom to nestastie v Presove? Pre pana Miroa, som ozaj aby tunel Vysnove sa konecne zacal stavat, ale ta poznamka o par autach medzi Michalovcami a hranicou bola podprahova, asi Ste tu nikdy nebol. Dalsia parada, Michalovce- Trhoviste. Pritom opat, ktory kamion nemusi, tak tade neide. Takze ake pocty. A tiez, preco su dolezitejsie nejake R pri Banovciach n B. ci zaerkovanie pri Seredi, ani sa mi nechce dalej patrat. Preco nie Rvystavba Lucenec- Rim. Sobota, ktory region to viac potrebuje? Pre vyvoj v state je naj napr. D3 pri Bratislave alebo za tie peniaze poriesit polovicu vychodu? Ale zrejme teraz by sa viac malo diskutovat ako pise Dialniciar, to co sa teraz realizuje a tomu napomahat aby to bolo cim skor.

Máš pravdu. :wink: Môže mi niekto povedať, prečo by sa tunel Višňové neuživil, hoci s 14 tis. intenzitami ?

To zalezi od toho co znamena “uzivil”. Otazka potom skor znie ci na take intenzity treba dvojrurovy tunel, 50% strecna = 12 000

Strečno = špičky 40.000 štandard 28.000 … 50% tam prejde .. a to je dnes
o 10 rokov tam bude +1/3
o 20 rokov celkovo +50%

Cim je to cislo 40k podlozene?

Jasne, ze to nie je dlhodobe riesenie ale aj keby sa druha rura posunula len o 10 rokov tak to vyrazne pomoze financovat stavbu z rozpoctu bez PPP. Stat na to v sucasnosti nema, resp. nechce dat…

Sčítaním SSC.

Ale ja neviem čo riešiš so štátom, Hochtief to bude stavať.

Za predpokladu ze to niekto zafinancuje, co sa dufam nestane, dost sme uz preplatili na druhom a asi aj na prvom baliku. Tvoj nazor (priamo zainteresovany v tomto obchode) poznam, takze na to nemusis ani reagovat, pretoze sa aj tak nikam nepohneme.

Je to scitanie SSC verejne pristupne?

Bolo to aj tu a preto tak veeeľmi DrX a devil spochybňujú, lebo im to nehrá do karát. :slight_smile:
Ja s III. balíkom nemám nič spoločné.

Mas odkaz? Lebo mne sa to nepodarilo najst

Ved v pripade ked by to staval stat je to, to idealne a spravne riesenie (presne ako Branisko najskor 1 tunelova rura o par rokov dalsia). Cez PPP to bude takisto financovat stat s niekolko nasobne vyssimi sumami! Co uz nie je priechodne tak pre verejne financie ako aj ostatne dovody o ktorych sa tu na fore diskutuje.

Co znamena “keby to staval stat”? Ak je tym myslene rozpocet+eurofondy, tak moznost stavat len jednu ruru kvoli dlzke tunela odpada.

Kym sa tunel postavi (realne okolo roku 2015) uz budu intenzity vyssie… Pri naraste o 5000 voz. za 5 rokov budu vtedy priemerne intenzity 30tisic, polovica z toho je stale dost. A pomala vystavba cez zdroje statneho rozpoctu a eurofondov bude stale vyhodnejsia, ako PPP.