D1 tunel Prešov

minireport:
facebook.com/watch/?v=418077302369948

Probíhající práce na tunelu Prešov se přehouply z ražby tunelů do betonáží definitivních obezdívek. Aktuálně pracovníci divize 5 betonují v každé tunelové troubě jedním bednícím vozem sekce dlouhé 12 m. Z celkem 380 sekcí je aktuálně dokončeno 35. Díky rychlejšímu postupu ražeb bylo možné zahájit sekundární ostění s dvouměsíčním předstihem.

facebook.com/146739700912/p … 490470913/

info z 20.11.
asb.sk/stavebnictvo/inzinie … y5ktwSmUVM

Razba kaloty tunelu bola dokončená v predstihu, ale razba dna je oproti pôvodnému zadaniu už značne náročnejšia technicky i časovo. Metrostav preto pristúpil k paralelnej výstavbe definitívneho ostenia za súčasného dokončovania razieb v snahe zaistiť objednávateľovi dodržanie postupového termínu. Razby budú ukončené na prelome rokov 2019/2020.

Definitívne ostenie tunela by malo byť podľa plánu hotové v septembri budúceho roku.

Zdroj:
asb.sk/stavebnictvo/inzinie … y5ktwSmUVM

stav sekundarneho ostenia k 31.3. v tuneli:

STR cca 1692m (cca 75,8%)
JTR cca 1776m (cca 79,1%)

zdroj: FB skupina “D1 Presov zapad - Presov juh”

Mimoriadny pracovný úspech pri výstavbe tunela Prešov.

Po zabetónovaní 28 blokov za 29 dní vo Februári a 27 blokov v Marci, kde zdržanie spôsobili objektívne náročnejšie bloky zálivu, sa pracovníkom divízie 30 našej spoločnosti v mesiaci Apríl 2020 pri výstavbe tunela Prešov pod vedením manažéra projektu Ing. Miroslav Žáka podaril mimoriadny pracovný úspech. Po každodennej betonáži sa vybudovalo za 30 dní na jednom pracovisku 30 blokov štandardného profilu sekundárneho železo-betónového ostenia hornej klenby tunela v dĺžke jedného bloku 12 metrov, čo je celkovo 360 metrov sekundárneho ostenia tunela za jeden mesiac. Podobné výkony sa pri výstavbe tunelov celosvetovo považujú za veľmi ojedinelé a mimoriadne. Ďakujeme všetkým zúčastneným pracovníkom spol. TuCon za kvalitne odvedenú prácu a príkladné reprezentovanie našej spoločnosti pri výstavbe diaľnic na Slovensku.

facebook.com/tuconzilina/po … 7850525935?

super, sice nepisu v ktorej rure ale predpokladajme priblizny postup prac bol v oboch a stav sekundarneho ostenia by mohol vyzerat cca:
STR - 2052
JTR - 2136
na FB som nasiel udaje k 22.4.
STR 1850m cca
JTR 2000m cca
v kazdom pripade, ak vsetko pojde OK tak koncom maja alebo zaciatkom juna by mali mat sekundar hotovy :slight_smile:

sekundarne ostenie hotove cca tyzden… :smiley:

aktualne obrazky
presov.korzar.sme.sk/c/22504557 … esova.html

v tuneli sa svieti,
coskoro technologie
casopisstavebnictvi.cz/clan … -d1sr.html

Niečo inšie som hľadal a pri tom som na toto naďabil na FB Metrostav Infrastructure, a.s. (26. november 2020):

[album]46511[/album] • • • [album]46513[/album] • • • [album]46516[/album] Je to trochu už staršie. [size=77]1536[/size]

aktualne sa v tuneli inštaluje osvetlenie, ak sa všetko podari (a korona to nezdrží) prelom jar/leto budú skúšky…

V časopise ASB.sk som naďabil na článok o tuneli Prešov, sú tam obrázky, ktoré na dianice.info sa neobjavili, holt iný fotograf, iný pohľad. asb.sk/stavebnictvo/inzinie … nel-presov

Tak vcera som mal prvy krat moznost ist cez tunel. Musim sa priznat, ze celkom zaujimavy zazitok. Ta dlha rovina posobi dost zvlastne. Hlavne teda v noci. Tak ci onak, tunel paradny. Skvela praca vsetkym stavbarom

Parádne bolo aj obstarávanie, za parátneho ministra.