Neviem naco riesite take bludy, je hadam jasne ze znamka je platna na celom uzemi SR cize v NDS ta poslu kade lahise. Denne chodim PO-KE a uspora po strarej ceste by nebola ziadna, kvalita povrchu starej cesty katastrofalna a celkove spomalenie na D1 pri useku ktory ma cca 20 K nieje viac ako 5 min oproti povodnemu stavu. Polhora je dasli tunel na tomto useku a co je najsmutnejsie asi najvecsi problem, kratky pripajaci pruh ktory z Agip (po novom Slovnaft) na smer PO nebude nijako predlzeny. Moje poniky tam pri max. snahe rozbehnem na 80km\hod. Pruh ma cca 150 metrov co urvite nesplna normy, ak chceli investovat peniaze mali ist tam.
Takze v podstate ti tieto obmedzenia vobec nevadia a vsetko je uplne v poriadku. Napriek tomu, ze v civilizovanejsich krajinach to dokazu robit rychlejsie a bez takychto obmedzeni?
Pokial planujes cestu cez celu SR a obmedzenie mas na 30% usekov asi to porblem je, ale ak planujes jazdit denne 20 Km usek a vies ze to obmedzenie tam je tak to az taky problem nieje. Inak kedze v PO asi neexistuje cestna stavba ktora by bola odovzdana vcas tak tempo ktorym stavia Skanska je priam zazracne . Robia kazdy den vratane vikendov, prilis sa nieje naco stazovat a Doprastav pri Polhore doteraz ziadne obmedzenie nemal. Ovela horsie su rekonstrukcie smerom na Michalovce alebo Roznavu kde ziadne stvorprudove cesty niesu a doprava je pustana priebezne. Netvrdim ze to spomalenie nieje ale nieje to nijako tragicke. este aj pocasie im praje, takze mozno bude reko ukoncena skor.
kvoli samotnej reko je lepsie, ked tam jazdi len ten pocet vozidiel, ktory je obmedzeny znamkami, netreba tam zbytocne zvysovat zdrzania
nuz jedno stastie, ze tu nie je obmedzenie MPR. ale reko totho pruhu sa pripravuje, videl som dokumentaciu, ktoru vypracoval dopravoprojekt.
[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=j67HEEvcCtY[/size]
- par foto z druhej strany gallery/album.php?album_id=124
Len otázka - bolo potrebné stavať nový most z dôvodu že ten pôvodný je už starý, alebo by neuniesol väčšiu váhu?
A ešte sa opýtam - bude tam kvôli pripájaciemu pruhu z križovatky a zároveň odpájaciemu na pumpu znížená rýchlosť?
Andi celú D1 KE-PO si nenatočil? momentálne som bez ročnej nálepky, tak by som si rád pozrel, kde všade sa menia zvodidlá
vsade,dokonca mam pocit ze este pribudli
Nie, ja som len cestou z Beniakoviec zle odbocil a kedze v pripajacom pruhu sa uz zeleni kamarati pripravovali na meranie, tak som nechcel vymyslat a pokracoval som v jazde, ze aspon natocim toto a potom som sa otocil pri Lemesanoch.
stredove budu vsade, cca 1/3 je urobena, 1/3 sa robi a zostane 1/3, konkretne usek janovik budimir
Ako pisal matiqos v inej teme ale pre tento usek, zacinaju striekat akusticke VDZ. Vcera otestovane, davaju to od cca MUK Lemesany smer PO.
Ano, zatial su od odpocivadla po 415km v oboch smeroch
Uz sa vie kde budu dialnične vyjazdy v smere od Budimira do Michaloviec, myslim tento novo pripravovany usek kde čoskoro pridu vykopať-zakopať zakladny kamen?
Ako sa bliži zima alebo aj voľby tak sa prace z letneho spanku začinaju zázračne prebudzať a približuju sa tempu ktore už zjavne nasvedčuje že sa na MUK Polhora niečo deje, prekvapil ma čuly pracovny ruch aj tuto sobotu podvečer ked sa betonovali zaklady noveho mosta v smere PO-KE!
inak poslednym prejazdom som si vsimol, ze na novych new jersey chybaju odrazky…
a paradox bezpecnosti su new jersey pri emergency hlasicoch, ktore uz roky nefunguju. su osadene tak, ze sa ku nim neda dostat. foto dodam neskor
V smere do KE su pri new jersey profiloch stlpiky s bielymi odrazkami, tam kde stlpiky nie su, je biela odrazka priamo na NJ, v smere do PO su biele odrazky priamo na NJ, a myslim si, ze osvetluju dostatocne. Po krajniciach su oranzove odrazky na stlpikoch alebo ocelovych zvodidlach.
Co sa tyka tych telefonov, tam su NJ s vyrezom, tak sa k telefonu da v pohode dostat.
Ano, isiel som tadial vecer a potvrdzujem, ze odrazky uz su.
Usek je hotovy na 3/4, obmedzenie zacina uz len tesne pred CSPH Agip, po novom Slovnaft. Paralelne s vymenou zvodidiel robia upravy na CSPH, ale to s D nijako nesuvisi, len menia branding a informacne lizatko. Nasleduje MUK Nova polhora a az do konca D je obmedzenie v oboch stranach. V smere do KE sa uz ani neunuvali dat dvojpruh, ide sa v jednom pruhu az po koniec D.
SOS hlasice posudte sami…
gallery/image_page.php?album_id=124&image_id=30856
niekto na tych prielezoch rozbije hubu a potom to mozno urobia tak ze sa k nim dostane aj vozickar
Nebude prístup k tým SOS hlásičom cez “medzeru”, čo vidieť asi 5 metrov napravo od neho (hlásiča), t. j. 2 NJ profily, ako to vidieť i na tejto snímke: dialnice.info/gallery/image_page … e_id=30856 .(?) Medzeru asi nedali priamo pri hlásiči, ale ďalej, aby volajúci mal aké-také “krytie”.