mozes byt prosim ta konkretny v com johhan klame?
V tom, že jediné dve možnosti sú Višňové a úžinový variant. Úžinový variant je katastrofálny k ŽP a k dotknutým obciam, ale to bol predsa jeho účel… Aby sa proti akejkoľvek alternatíve mohli vyťahovať stanoviská. Takže nejaká diskusia o 3,5 km ľavobrežnom tunely Strečno, ktorý by obišiel chránené aj zastavané oblasti bola zabitá, pretože obce sú vraj proti, aj keď jediné čo obciam reálne ponúkli bo variant, ktorý ich doslova preťal.
to si uviedol velmi pekny priklad, kedze treti pruh pod Strencom sa prave uvazuje zrusit, kvôli pripomienkam hasicov a zachranky . Za prokopovica malo ist do vystavby vselico, avsak to by musel byt vtedajsi pan minister trosku schopnejsi a odborne spôsobilejsi, potom by sa ani terminy vystavby neposuvali rok co rok. Navyse to nic nemeni na fakte, ze nam tu johhan dava fakty, ktore sa casto dozvieme az s odstupom casu, pripadne vôbec a osobne budem rad, ak bude prispievat aj nadalej. Ked sa niekomu nepaci, nemusi tymto informaciam verit ani ich citat
inac argumentom “drahy variant” si ma velmi pobavil Uz vidim, ako EK povie - stavajte krizom cez obce, NP a o 10 rokov neskôr, namiesto pripraveneho a plne ekologickeho riesenia
. Ad Korbelka - keby sa schvalil tunelovy variant, uz sa mohol davno stavat. A poslednu vetu si strelil uplne vedla - preco by potom EK stopla Turany-Hubova ci preco mali aj Poliaci rovnaky problem ?
aaha takze ty tu stale snivas sny o svojej trase ktoru si si nakreslil v skicari? jak male decko ktore je presvedcene o tom, ze ma jedine pravdu, vsetci ostatni su hlupaci, klamari a demagogovia…gratulujem k tomuto vnimaniu sveta…
Koro, velmi by som ti prial presadzovat tvoje riesenie v Budatine, Teplicke nad Vahom, Varine, Strecne, Nez.Lucke a nasledne pred ochranarmi, EK, SSC, ZSR, ZSK a obzvlast pred vsetkymi vodicmi. Zrejme by si sa velmi cudoval, kedze by si nepochodil pravdepodobne nikde z uvedenych a neostalo by ti nic ine ako sa vratit k Visnovemu. Cize jedine, co by si dosiahol, by bolo oddialenie vystavby.
A je velmi skarede zavadzat s 3,5 km tunelov, kedze takmer 3 km tunel by bol aj pri Budatine a hned sme pri cisle 6.5 km
Whatever, ja už nič nepresadzujem len som sa pozastavil tam tým manipulačným príspevkom.
Tak to nebolo pekne. Keby nebolo prispievatelov ako johhan (bohuzial od minuleho roka prispieva zriedkavejsie asi aj vdaka podobnym prispevkom ako od i15) , diskusia by bola nudnejsia. Kedy si nejakou novou informaciou prispel Ty?
chlapci, podaktori by tu radsej mohli vazit slova, johhan uz raz odtialto odisiel a ja osobne dufam ze sa to druhy krat uz nezopakuje…vam akosi unika ze on nie je minister dopravy a teda nema vsetko pod palcom, dava sem aktualne info, ktore ale v nasich podmienkach nemusia byt vobec definitivne a tak treba aj brat to co napise…
devil sranda je, ze ty na johhana utocis hlavne ked napise cokolvek o vystavbe D1
Ja si vazim ludi, ktori prispievaju informaciami zo zakulisia, ako napriklad expwy, alebo Martin 4 a ludi, ktori sem davaju informacie z terenu, ale strasne mi vadi, ked niekto “keca”, cize siri klebety a polopravdy a tvari sa pri tom ako strasny macher.
podla teba su to klebety a polopravdy, podla mna zaujimave zakulisne informacie…a to tvoje 1% nie je uspesnost johhanovych predpovedi ale podiel zmysluplnych prispevkov na tomto fore…
i15, ak ti pride clovek s priamym kontaktom na ministrov dopravy uz od cias komunizmu ako macher, tak prosim To uz môzes nazvat klebetami aj kazde vyhlasenie ministra a je jedno za ktorej vlady
johhan, nenechaj sa znechutit
pohodak & Andrej vy ste nejaky informovany. ale taketo veci sa na forach nevypisuju, to ste sa uz mohli naucit za tie roky. ak je niekto anonym tak nech sa netvari ako majster sveta a ak ano - tak poprosim meno, funkciu a cislo topanok k tomu na potvrdenie toho co pise.
teraz ma napadlo ze johhan tu vytahoval nemecku vladu a merkelovu ktora strasne lobuje v prospech hochtiefu a PPP3. nakoniec bolo -s odstupom casu- zrusene a hochtief bez slova odisiel…
Uz vidim, ako EK povie - stavajte krizom cez obce, NP a o 10 rokov neskôr, namiesto pripraveneho a plne ekologickeho riesenia
ale no tak, to akoze europa sa toci okolo Sk dialnice ? my povieme ze chceme toto a toto a EK sa k tomu nejak vyjadri, najskor v zmysle ze robte si co chcete ale dodrzte zakon v nasom pripade neznicte domasinsky meander. EK schvalila aj PB s pofidernou eiou. turany-hubova s korbelkou by sa sice stavat mohla len neviem odkial by ju zaplatili, samozrejme mimo PPP. alebo by sa staval systemom visnove - zoberme ostatnym cestam, zoberme zdravotnictvu, zoberme ucitelom.
Devil, čistá demagogia, a strašenie ala politici " by sa staval systemom visnove - zoberme ostatnym cestam, zoberme zdravotnictvu, zoberme uciteľom.", Radšej si prečítam úvahy a riešenia, ktoré nie vždy sa musia naplniť, ako takéto táraniny, ala Žilinocentralizmu, a podobne blaboly sko sever proti juhu.
Este sa ani nevyhlasil tender a uz sa spekuluje, kedy sa bude usek otvarat. To sme tu uz mali 100x a nikdy to nedopadlo dobre. Coskoro sa ukaze, kto si vymysla. Nemusim byt odbornik aby som videl, ze ukoncenie Visnoveho do volieb 2016 (cca marec) je nerealne, lebo kym sa podpise zmluva, bude april-september 2012 a to by doba vystavby musela byt menej ako 48 mesiacov. Uz 48 mesiacov v ramci PPP3 bolo velmi natesno, koncesionar podla vsetkeho pocital, ze to nestihne a poriadne sa to premietlo do ceny. Podla poslednych informacii bude doba vystavby 60 mesiacov a kvoli financnej narocnosti sa pravdepodobne pocas vystavby termin dokoncenia este natiahne.
visnove ma ist z toho isteho statneho rozpoctu ako skolstvo a zdravotnictvo a nie z fondov.
i15, aj Branisko sa otvaralo pred volbami hoci este bol rok do dokoncenia, tunel Bôrik 3 tyzdne pred otvorenim a planovala sa otvarat aj Sitina. Obrovska slavnost v ramci predvolebnej kampane sa môze stat aj z prerazenia, ktore bude najskôr 3-3,5 roka po zacati razenia. Zial, v SR sa nerozbiehaju stavby podla toho, kedy su potrebne ale podla toho, kedy môze politik strihat pasku. Okrem ineho, preco zrazu ide vyhlasit najväcsi tender po pade vlady, ktora ma len obmedzene moznosti ?
devil, pises, ako keby SR nikdy nestavala zo st. rozpoctu, pricom od 1991 do 2010 sa mnoho stavieb stavalo vylucne zo st. rozpoctu - a namiesto toho, aby sme tento pilier financovania zvysili a okrem eurofondov rozbehli aj ostatne potrebne stavby, tak sme sa opät dostali takmer na nulu. Ad prvy odstavec - staci mat trochu otvorene oci a citat forum, aby bolo jasne, ze okrem ministerstva dostavame “zakulisne informacie” z tejto institucie ec.europa.eu/dgs/energy_transpor … rends_2030 /index_en.htm
Ak si viaceri myslite, ze Visnove sa ide stavat preto, aby sa mohla v roku 2016 strihat paska na nedokoncenom a neprejazdnom tuneli, radsej sa do tejto diskusie nebudem miesat.

visnove ma ist z toho isteho statneho rozpoctu ako skolstvo a zdravotnictvo a nie z fondov.
ale , ale, to že je to z toho istého rozpočtu, ešte neznamená, že keď chceme stavať Višňové, musíme zobrať zdravotníctvu a školstvu!!, ale dobre sa to píše, lebo ľudia sú citlivý práve na zdravotníctvo a školstvo, (+ socialne) že. Prečo nezobrať z obrany, alebo z vnútra?. veď to je ten istý rozpočet. Alebo byt nie darovať na charitu, ale predať v dražbe, a bolo by aspoň, na jeden “obrubník” , alebo "hrdzavé " sitka predať transparentne, alebo, … tu by sme mohli písať do nekonečna, . A o tom je ta tvoja demagogia, napíšem zoberieme školstu… tak všetci povedia, radšej školstvo ako tunel. Keď by si napísal zoberieme vnútru, alebo obrane, tak všetci povedia postavme hneď dva tunely.

Ak si viaceri myslite, ze Visnove sa ide stavat preto, aby sa mohla v roku 2016 strihat paska na nedokoncenom a neprejazdnom tuneli, radsej sa do tejto diskusie nebudem miesat.
Ja som z johhanovho prispevku pochopil predovsetkym to, ze na Visnove je politicky konsenzus. Moznost strihat pasku rok pred uplnou kolaudaciou je len hypoteticka, ale nie nerealna, kazdopadne obdobie zvane volby vie robit divy a zazraky
devil, pises, ako keby SR nikdy nestavala zo st. rozpoctu, pricom od 1991 do 2010 sa mnoho stavieb stavalo vylucne zo st. rozpoctu - a namiesto toho, aby sme tento pilier financovania zvysili a okrem eurofondov rozbehli aj ostatne potrebne stavby, tak sme sa opät dostali takmer na nulu.
staval krizovatku pri stupave alebo obchvat stubne npr. to je trochu iny level. ciste z rozpoctu by sa vobec nemali riesit D/RC uz len preto lebo tam nevies zagarantovat stabilne ciastky rok po roku, tj. neda sa dopredu planovat. rozpocet je dobry pre cesty ktore sa stavaju 1 max 2 roky. a mozes flexibilne pridat/priskrtit stavby podla toho aky je rozpocet.
Pacho chudobna krajina rata miliony a statisice na vsetko mozne. zdravotníctvo a školstvo su citlive veci ale akekolvek min. ma pod kontrolou velmi citlive polozky. mne sa figel uz nezda velmi zasadovy. stale hovoril ze treba cerpat eurofondy. teraz zrazu uz nie je grecka cesta. sice jeden tunel z nas grecko nespravi, ale toto je o principe. ked sa da zrazu najst v rozpocte ciastka na visnove tak preco sa neda najst dotacia na skol., zdrav., soc. veci, nove hradze proti povodniam, vodovody, kanalizacie a mohol som pokracovat do vecera. samotne mindop vie ze chybaju vlakove spoje, alebo tych par sto mil. poskytnut VUC aby opravili cesty II-III tr. ktore dostali toho casu od statu v dezolatnom stave.