Tak ak si myslis, ze sa Vazny v niecom poucil . . . tak asi si velmi naivny . . . tito kvaziodbornici su tam akurat nato, aby drzali tasku velkemu sefovi, ktory im povie, ako sa to ma robit . . . a najma. . . komu to ma dat. ))))) aj za nekonecne prachy . . . ja si ziadne iluzie nerobim.
aale poucil sa… I. a III. balik sa im nepodarilo uzavriet do volieb 2010 a to bol neuspech z kazdeho hladiska, aj keby bolo cielom len dohodenie zakazok spriaznenym firmam
Podľa mňa sa Vážny nepoučil a ani sa nepoučí nakoľko musí počúvať hranola. To že neuzavreli I. a III. balík PPP do volieb oni určite nepovažujú za neúspech a keby si sa ich na to opýtal som si na 100% istý že by si našli tisíc výhovoriek prečo sa to nestalo a ako to mali všetko po voľbách naplánované a pod. ale potom prišiel “zlý, zlý” Figeľ a všetko im to stopol.
Bohužiaľ takáto je realita týchto oblbovačov 40-tich percent národa, oni si proste neúspech nepripúšťajú a nikdy Ti nepovedia, že sa im niečo nepodarilo alebo že neuspeli.
Co hovori je jedno, ale neuzavretie PPP do volieb pre neho muselo byt velkym pruserom. Aj v tomto clanku je vela prskania a nezmyslov, ale vidno, ze v rozbehnutych usekoch zo zruseneho I. balika chce pokracovat a rad vyuzije na podnose pripravene useky s financovanim EU: viewtopic.php?f=35&t=15944
Ak porovname vytendrovane ceny na usekoch D1 oproti cenam v PPP1 - v akom pripade by sa pravne jednalo o zalozenie zlo…ckej skupiny?
st09,
toto trapi aj mna … ale musis dokazat umysel a suhru. Musis dokazat, ze skupina bola organizovana a koordinovala svoje kroky. Najlepsie dokumentami, nahravkami.
Bezi trestne stihanie za manipulaciu s dokumentami o vyhodnosti PPP projektov predkladanych vlade. Predpokladam, ze sa to uz bud neuzavrie a pojde do stratena alebo budu chybat dokazy o vine tych realnych manipulatorov a odserie si to nejaky plankton, co vtedy robil na ministerstve … A mame este jeden nepriamy dokaz, aj ked to asi nesuvisi priamo s ppp: nahravka o vlastnej hlave …
OT on
Hlas podobný Ficovmu, pár dní pred voľbami, kto ešte nesadol na lep, nech sa hlási u s. Žinčicu.
Nie som Ficofan, ale ten hlas a najmä dikcia sa podobá len veľmi z diaľky…
OT off
Za tie “poupravené” analýzy PPP by si ale zaslúžili po prstoch, najlepšie gilotínou
Sentilj, preto ten smajlik na konci.
NDS pise, ze tender zacne v novembri, zo skusenosti z ich vyhlaseni vieme, ze to bude najskôr v decembri, ale aj tak skvele. Takze len tradicne pripominame, ze by sa uz patrilo vyhodit do vestnika predbezne oznamenie
Co je velmi potesitelne, na vystavbu nie je potrebny ani uver, bude sa stavat predovsetkym z usetrenych penazi na ostatnych tendroch D1.
kohezny fond bude po spusteni hub-iva prakticky vyceprany a ak aj nie, nebude v nom suma ktora by postacovala na visnove. nehovoriac o tom ze postavit 7,5 km tunel za 3,5 roka je nemyslitelne. takze toto je populisticky tah a takuto zakazku bude musiet vykryt buduca vlada.
Ku KF boli vyclenene peniaze na spolufinancovanie. Kedze useky maju ovela nizsiu cenu, ako sa cakalo, z KF pôjde na dalsie tendre maximalne mozne % (85% ) a zvysne peniaze na spolufinancovanie tychto usekov môzu ist na iny projekt. Pôvodny plan bol 55:45, t.j. tych 45% môze byt aj 700 mil. €, z ktorych sa pri 15% minie mozno tak 200(priklad). Visnove aj tak nie je financovatelne z eurofondov 2007-13.
Kedy, ked nie teraz ? O rok cez PPP za 5+ mld. € ?
v navrhu rozpoctu ale visnove nie je zahrnute, mindop striela naslepo.
Kde vidis konkretne useky ? Preco by rozbiehali tender bez fin.krytia - este pred padom vlady ?
nevidim tam potrebnych 700 mil. €.
700 mil. € ? Jednak bude cena radovo nizsia a jednak na 1 rok postaci pravdepodobne menej ako 100 mil. €.
Ja vidim v dokumente polozku:
ŠR mimo spolufinancovania - MSF + NN OPD (nad GAP) 189 291 381 €
a oni uz dopredu vedia nielen to ze cena bude radovo nizsia ale aj to ze kazdy rok len tak vyclenia navyse 100-200 mil. €, to sa nechyta ani SAV ci cela EU kde ani len netusia aky bude rast ci dlhova sluzba na dalsie roky…oni tam urcite podavaju aj sportku vo velkom lebo maju k dispozicii vestecku gulu.
hlavne ze na reko ciest rokuju lebo sa neda najst 100 mil. €, to je potom skor tak ze sa pokusaju zhrabnut vsetky statne zdroje ktore nie su ucelovo viazane.
A ty uz dopredu vies, ze Visnove bude stat vyse 700 mil. € (100-200 rocne by sa vysplhalo az na mld. €). Prosim, zastavte ten tender, co ak sa zisti, ze to bude stat nebodaj okolo 400 mil. € a nebodaj sa tento najvytazenejsi usek v SR zacne riesit !
100x5 rokov nie je miliarda eur. mozno to bude 400, mozno 500 co je samozrejme “bezny standart” pre 8 km usek. a keby ho nebodaj nestavali tak by ostali peniaze aj bezne cesty, pretoze tu sa uz bavime o statnych peniazoch ktore nie su viazane na TEN-T… len tak pre zaujimavost, za 8,5 mil. eur opravili 100 km ciest, cize za 300 mil. sa dal opravit 3.500 km co je komplet siet ciest I. tr.
Nezabúdajme, že okrem týchto 8 km je potrebné postaviť aj ďalších 5 km ku LL (tie sa samozrejme musia začať stavať až 2 roky po začiatku stavby tunela Višňové.
Ale tunel by sa mal zmestiť do 500 mil. € (2x7,5km)
Ked sa postavi tunel a dialnicny usek k LL, tak potom aka bude trasa cez Zilinu? Ked niekto ide z BA poje smer Prievidza a potom na LL, To je ai najkratsia cesta, len tam vidim jeden kolizny bod, a to je tam kde auta idu z rampy a chcu sa dostat na smer PP a musia davat prednost autam co idu z BA/CA smer Prievidza. Uvazuje sa o uprave tejto krizovatky? Alebo tranzit pojde stale ako teraz ,teda severnou trasou a cez semafor pri Tescu?