D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala

Jeden termín je odovzdanie do užívanie a druhý je dokončenie všetkých prác. I po sprejazdnení bude dodávateľ ešte niečo robiť. A sprejazdnenie je na 02/2026 … zatiaľ …

To je teoreticky iba ukončenie prác nie sú tam ešte funkčne skúšky to bude nejaký ten mesiac trvať

Takže tunel bude sprejazdnený bez funkčných skúšok? Či ako sa to myslí?

Na tomto úseku budeme čakať na technológie , ktoré ešte bude treba odskúšať…môj názor je že sa prevezieme tunelom niekedy v Máji

ČIže dodatkom posunieme termín, aby sme potom “urýchľovacími” míľnikmi vyplatili naviac 6 mega za dodanie v pôvodnom termíne? Chápem tejto chobotine pod patronátom NDS správne?

Strastiplný príbeh sa po 20 rokoch končí. Vieme, kedy konečne otvoria Višňové

Len o 2 mesiace neskôr, než bolo pôvodne avizované… Viem, že nasledovné bude trochu od témy, no je to priam neuveriteľné, čo všetko bude v priebehu najbližšieho roka+ odovzdané do užívania týkajúce sa dopravy. Uzol Žilina, obchvat Žiliny, obchvat Ružomberka, dokončenie obchvatu Košíc, D1xD4, Kriváň-Mýtna, petržalská električka.

Takže Tvrdošín nebude?

Sorry, na ten som zabudol.

Nevrav hop, kym nejazdime. Nie je to tak davno, co sme do roku 2025 mali jazdit popod fatru

Pozerám posledné foto , kde v blízkostí sú postavené nové domy??. Za pár rokov, budu všetci vyplakávať, že dialnica je hlučná… Síce pHS je tam, ale podľa mňa samotný most bude dosť hlučný, a hlavne keď sa “vyjazdia” prechody na mostoch. A štát zasa plať. Podobný prípad ako ivachnová, dvadsať rokov bola dialnica, ale pred nedávnom si vydupali ivachnovčania novú dočasnú PHS, ktorú budu musieť zbúrať, pri realizácii ľavostranného odpočívadla. ale čo už zo štátneho netečie krv.

Ak myslíš vo Višňovom, tak tam je plánovaná ďalšia výstavba ešte bližšie. Na tej strane mosta, kde sú tie krátke, resp. žiadne PHS

Zdravím, všimol som si že sem občas niekto uloží odkaz na moje stránky a mal som tam trochu resty v odkazoch.
Dnes už je stránka 360pano.sk/air-pano/ aktualizovaná a dostupné galérie sú tam už uvedené.

parádne zábery, vdaka z link.

podla tych zaberov defacto je hotovo mimo tunela teda.. uz len natiahnut znacenie ,caka sa uz zrejme len na tunel na dokoncenie technologii na otestovanie a nasledne spustenie do prevadzky, nekonciaca kalvaria sa pomalicky blizi k svojmu slavnostnemu koncu..

Ano, vyzera to tak, ze povrchova cast je v podstate hotova a uz sa dorabaju terenne upravy v okoli a pod mostami.
Ja hlavne dufam, ze sa bude dat po dialnici ist previezt na bicykli skor nez sa dorobi technologia tunela.

podľa openstreet, je hotových prvých 500-600m od križovatky LL smer DS. , ostatok zatiaľ nie. openstreetmap.org/#map=16/49.17364/18.73768

Na fotografii je vidno, ze hotove to uz je vsetko. To co je naznacene na openstreetmap, je uz aj v prevadzke.
Oni pustili do prevadzky aj dobudovanu cast krizovatky ktora pred tym dobudovana nebola.
Tu odkaz na poslednu fotografiu krizovatky maps.app.goo.gl/9FKmNEdqsH4C35jo8
Tu odkaz na celu galeriu so vsetkymi fotografiami air.360pano.sk/241130_D1_zilina/

to openstreetmap je zjavne uz riadne zastarale a pozadu.. davno neaktualne

To nie je neaktualne, prave ze je to presne podla skutocnosti. Skuste si to priblizit. Tam su nakreslene uz aj casti ktore boli vo vystavbe a oni su stale nakreslene ako vo vystavbe az do casu kym nebudu spustene do prevadzky. Takto to bude az do otvorenia tunela. Podla mna je to uplne dobre spravene.