Wow, to je ale nekvalitna praca stavbarov. Este dobre, ze je to zavrete a nikomu to nemoze spadnut na hlavu. Dufam, ze pri tych jednaniach sa NDS pozrie aj na to, ci nie je lepsie viest D1 povrchovo vedla jednotky.
…a tunel zostane ako pamätník našej blbosti.
A blbosti nazorov DrXa
Drx radšej nech závažia ci korčuliarom medzi lucencom a Rožňavou nebude stačiť cyklotrasa… (keď sa tvoj primitivizmus otočí na teba)
ja to skôr vidím, na neodbornosť pracovníkov NDS, na čele s ministrom z rovinatých oblastí, kde tunel ani nevideli. Takto diletansky vyhnať stavbárov zo stavby, bez opatrení, (Presne toto sa deje aj s mostnými objektmi, veď pre laicku verejnosť j e známy z D3, kde museli po rokoch pôvodne stlpy zbúrať) len aby potešil občanov typu DRX, tak to je už veľmi silna káva. Ale presne na konci článku trefne píšu, že M-H už tam nebude, tak sa správaju po mne potopa.
Túto trápnu demagógia si nechaj do tvojho topicu o R2. Tu maj aspoň trochu sebareflexie.
Praveze prispievatelom do tohto vlakna chyba zakladna schopnost objektivne vidiet a hodnotit situaciu. Mokre sny a miliardove nezaplatitelne tunely je tu standard. Takze pripominat vam vasu odtrhnutost od reality je nevyhnutne minimum, co sa tu musi robit, tak ako v case, kedy som bol mozno jediny, co hovoril, ze PPP3 bola nezaplatitelna grecka cesta, ktora sa musela stopnut ak Slovensko nemalo skrachovat.
No ale ani ty ani nikto z nas nerozhoduje ako a kde sa bude stavat ale NDS.
To nic nemeni na tom, ze niektori z nas sa trafaju do rozhodnuti, co spravi MD a NDS viac, a niektori menej
Drx logika nepusti… VHS aj DPS, teda tí dobre platiaci úradníkom, vždy preferovali stavbu mostov… Keby sa dalo ísť inak ako tunelom tak by sa išlo…
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=43652
Z toho fakturacneho planu vidno aky rozdiel v plane a v realite bol uz na konci roka 2016, plan nebol plneny ani na 50%. Ale roky to tolerovali lebo im to vyhovovalo, ale opakovane otazky na dovod necinnosti statu uz sa nedali jednoducho odbit a tak to uplne zastavili a maju pokoj, pretoze pripravit sutazne podklady trva roky, ked sa chce.
“Zarážajúce je, že už 27.11.2018 boli na NDS vypracované súťažné podklady, ktoré stanovovali predpokladanú hodnotu zákazky pre nového zhotoviteľa. Podklady vypracovala firma Contract management SK, s. r. o., spracovateľom bol Ing. Ondřej Vaněček a vytlačené boli na NDS 5.12.2018, teda v deň, keď sa Pellegrini s Érsekom prišli vyhrážať Talianom k tunelu Višňové.”
https://janmarosz.blog.sme.sk/c/523386/dialnizrada.html?ref=tit
Teda nechali si uz pred viac ako rokom vypracovat sutazne podklady, ale doposial ziadny tender nevyhlasili. Neda sa nic robit, madar ma ine priority.
uz by si mohol prestat s tym madarom, dobre vies ty aj vsetci na fore kto to riadi
jano skor sa bojim , ze to ze to mali ,nove podklady, vznika problem pre SVK.. kde im medzinarodny sud moze kludne odrbat o hlavu ze vyhodenie Talianov bolo dopredu naplanovane.. bez varovania… a kedze vieme ake bolo byvale vedenie mozno su-boli si toho vedomi a mali dohodu ze im nieco kapne zo sudneho odskodnenia od talianov
..
^^^ Zhotovitel uzavrel s objednavatelom dohodu o ukonceni prac, neslo o vyhodenie zhotovitela alebo nejake pokrutene paragrafy. Ohladom ukoncenia prac pochybujem, ze bude nejaky spor. Spor je o kvalitu prac, penale, vykonane prace navyse.
Tender na Visnove nemozno vyhlasit pred Soroskou, lebo Skanska, ked by nahodou zobrala Visnove, nebude sa uchadzat o Sorosku, ako sa v podobnych pripadoch uz viackrat stalo a ceny pekne poskocili. Takze Visnove najskor par mesiacov po Soroske, co na tom, ze uz vyse roka ma NDS sutazne podklady pre Visnove.
No daj, ja som na dialniciach novy a neviem ako to chodi. Tak kto to riadi?
Zase prikladať blogu Jana marosza nejakú reelevanciu… Ako mohli mať podklady bez inventarizácie? To nedáva zmysel…
Pocul som, ze pripravuju presmerovanie useku od Visnoveho (dediny) cez Stranavy na napojenie I/18 Strecno (alebo sa mi to len snivalo? - kazdopadne, ma to rovnaku vierohodnost ako tvrdenie “Tender na Visnove nemozno vyhlasit pred Soroskou, lebo Skanska, ked by nahodou zobrala Visnove, nebude sa uchadzat o Sorosku”). Urcite je to ale dobry napad - ak nahodou by niekedy tunel Visnove dokoncili, toto by sa dalo pouzivat ako obchvat Ziliny aj ked by bol tunel zavrety (podmienovaci sposob pouzity umyselne…)
Drx zasa trepe . Naozaj to bol jeho sen alebo prianie so škodoradostou.
Na dokoncenie useku treba snahu od MD/NDS a ta kym je priorita R2 absentuje. Takze ked odtial madar vypadne, snad bude vola dokoncit rozostavane useky, nie len vykrikovat, ze ich mame vo vystavbe, aj ked realne skor nevystavbe.