D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Takých "odborníkov"tu už bolo ,vravím je to len remetova špinavá hra nič viac nič menej.. nič na tomto úseku nemešká, kedze v tuneli nedošlo k žiadnemu zdrzaniu či sklzu, proste všetko su to špinavé hry ktoré si vymysleli aby sa mohli nabaliť.. viaceré zdroje vrátane NDS potvrdili a stále potvrdzujú platný finálny termín úseku,teda koniec 2019 ..verím že tie sankcie zaberú, termíny sa jednoducho dodržiavať musia pokiaľ nie sú na úseku vážne a opodstatnené problémy

Stavaju najdlhsi dialnicny tunel na Slovensku a robia si z toho p..u

Hovorí sa, že úsek D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala pri Strečne a Žiline bude meškať. Aké bude meškanie?

Talianska strana požiadala o predĺženie lehoty na dokončenie stavby, s ktorým ja mám problém. Podľa mojich informácií si pýtali až dva roky. Nie je tam problém s razením tunela. Problém robia vonkajšie objekty. Dnes ma informoval generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), že sa otvorila nová 5 čelba s inou tunelovacou metódou razenia (NRTM), ktorý je ešte rýchlejší. Dokopy je zatiaľ teda vyrazených okolo 9 km v oboch rúrach. Z jednej strany je zosuv a problém je s výstavbou mostov. Talianski zástupcovia firmy ma pri návšteve daného úseku informovali, že podľa ich odhadov bude úsek meškať pol roka.

spravy.pravda.sk/ekonomika/clan … t-drahsie/
autor: Martin Majerníček, Pravda 20.05.2017 07:00

Vie niekto vysvetliť tú piatu čelbu? Podľa mňa by to bolo možné len od nejakej vetracej šachty, ale ako by odtiaľ dopravovali vyrúbanú zeminu v takých množstvách?

A nemohli prejst z rury, kde boli popredu, do druhej rury cez unikovu spojku a zacat tak razit “uprostred” druhej rury?

cisto teoreticky by sa to dalo, ak je jedna rura napr. 200 m popredu tak moze nastat situacia ze este nie je prerazene ku spojovacej chodbe a tak je mozne razit jednu ruru z dvoch celieb v jednom smere a ked sa stretnu tak uz rovno mozu ist o par desiatok metrov dalej a ziskaju tym potrebne metre navyse aby stihali termin.

To ale závisí od vzdialenosti čelieb v susedných rúrach, keďže nemôžu strieľať naraz v určitej vzdialenosti. Ale na druhej strane podobne postupovali na Považskom Chlmci, keď mali problém so zaistením portálu.

povazsky chlmec bol od zaciatku tak projektovany a stredna cast vyuzila nizske nadlozia, ale to pri visnovom nehrozi, kedze tam neni tak nizke nadlozie v priebehu tunela … cize som zvedavy odkial budu razit, jedine ako pise Maxx, ze sa preburaju nejako z povodnej prieskumnej stolne

vzdialenosti rur su v strenej casti cca 40 m od seba bezbecna vzdialenost je cca 100 metrov takze staci cez pytagorovu vetu zistit kolko musi byt jedna rura pred druhou aby bol medzi dvoma odpalmi 100 m odstup
C = 100 m, A = 40 m, B = ???
B = SQRT(C^2 - A^2) = SQRT( 10 000 - 1600) = SQRT 8400 = 91 m
hm no myslel som ze to bude vacsi rozdiel nez 9 m ale budis :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: ak teda je nejaka rura 150 - 200 m popredu bezpecne mozu razit par desiatok metrov v druhej rure.

Aquila, nie to som nemyslel. Na Chlmci sa šlo tak, že nemohli v jednej rúre raziť od východného portálu, tak sa začali danú rúru raziť od prvého priečneho prepojenia od východného portálu.

nema niekto info kolko metrou je vyrazenych tuneli ? už dlho nikdo nedal nič

minuli 9km.. nejakych 9200 metrov z 15000

presne cisla prinesiem v spolupraci s redakciou ZD v priebehu nielkokych dni.. mame ludi na stavbe

Dakujem za info a kedy je naplanovane prerazenie ten rok či na druhy myslim prvu ruru cca ?

k dnešnému ránu bolo vyrazených v oboch rúrach dokopy 8925 m (bez zarátania prepojok, štôlní a šachy)

21.5.2017:

30.5.2017:

čo to zahrabali? hm, to mi nevychadza, 9 dni rozdiel
to prve je asi ako pise medima aj s tými prepojkami a stolnami, alebo neviem

Ja si osobne myslim, ze to razenie ide v celku dobre, a nad tymto by som sa velmi nepozastavoval. Skor by som sa zastavil pri povrchovych pracach. Aktualne foto neviem nikde najst. Vie niekto ci sa to uz rozbehlo?

Aktualne foto byva v skupine na FB: " D1 Lietavska Lucka-Visnove-Dubna Skala"
A podla tych foto to vyzera ze stale sa robia len zaklady pre mosty…

len pre tych ktory este nevedia co su Duha a sudruh Remeta zac.. aktuality.sk/clanok/492363/ … -dialnice/

Nové foto z dneška skoro z celého úseku odtiaľto:
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=37251

Most 203 - vŕtajú pilóty
Zárez SO 224, 225 - odťažujú zeminu
Okolie odpočívadla Turie - stiahli znovu zeminu a navážajú tam kamenivo
Most 202 - nerobí sa nič
Zárez SO 222, 223 odťažujú zeminu
Most 201 - pilóty navŕtané, niektoré základové pätky aj s armatúrou pilierov už stoja
Zárez SO 221 - nerobí sa nič
križovatka LL - nerobí sa nič, sú tam navŕtané pilóty, vyzerá to ako pre most privádzača ponad D1