D1 Ladce - Sverepec

Tak je tu taký predpoklad. :sunglasses:

No ja mám informáciu, že 6. 12. 2005, čo je dosť pikantný dátum :confused: .

sneh aspon zasype vsetky nedostatky:-)
a niekto ma vtedy meniny!

A to ešte na starom fóre Feroslav napísal, že keď budú tento úsek otvárať, tak príde, opije sa a bude krepčiť s ostatnými vivatmi :smiley: . Takže bude veselo… :wink:

[Pred voľbami sa budú otvárať nové úseky diaľnic)

tak bude to december 2005 :wink:

Bude to december, keď stavebná firma povie, že to bude december a nie keď si to nejaký politik spomenie. :sunglasses:

ten siesty december bude mikulassky darcek?

Aha, tak preto to farebné prevedenie mosta pri Sverepci do cervena.. :slight_smile:

Ale vazne, to farebne prevedenie mosta (niektore prvky v cervenej farbe) sa mi paci. Ked to uz stalo tolko penazi, nech to aj vyzerá..a vyzerá to fakt pekne. Siel som tadial pred dvomi tyzdnami autom a akurat to natierali. A este len tak pre zaujimavost - bolo velmi nezvycajne, ze bol piatok tesne predpoludnim a cesta od Beluse az po zaciatok PB v mojom smere uplne prazdna..to sa mi teda na tomto useku este nestalo

Tak Beluša-Sverepec je problémom už od začiatku, to mal byť totiž úsek ktorý mal spadať priamo k Ladciam, ale išlo tam o zakázky pre firmy - projekt naviac, úradné práce naviac, zakázka naviac. Hovorí o tom dĺžka úseku. :wink:

Tento úsek by sa mal tento rok, v decembri otvoriť.

Viac info: dialnice.info/viewtopic.php?t=1658

V tom clanku v SME je urcite chyba, pretoze provizorne napojenie bude mat nanajvys 350 metrov. Staci sa pozriet na nakres tuto:

highways.sk/highways/Sverepec-PBzapad.html

Za provizorne napojenie sa moze povazovat teraz budovane prepojenie D1 a I/61, ale aj usek I/61, ktory sa bude burat. Autori zrejme scitali prepojenie D1 s I/61 spolu s celou prelozkou I/61 pri tejto krizovatke.

Toto je Trend, nie SME. A za istych okolnosti to moze byt tato dlzka tak ako JG pise. :wink:

Je to presne ako Dialniciar povedal, ze tento usek je preto kratky, lebo v PB boli problemy, ale tento usek sa da postavit bez problemov.

Aj ked je to len 500 m, tak je to lepsie nez nic. Aj ked je otazne, ci uz tu nie su potom zbytocne drahe rozne administrativne prace. :wink:

ja si skor myslim, ze to bolo preto urobene lebo neboli este zname na 100% variantne riesenia a je lepsie ked sa to to postavi ad hoc ako by sa to nestavalo bohvie ako dlho :wink:

v tomto je to pekne vidno na useku mengusovce janovce, kde na prvom useku je velmi dolezita krizovatka poprad bez ktorej vlastne neni mozne sprovoznit obchvat popradu :wink:

Budem reagovat.

1. Nemas pravdu, pretoze SR preraba na takychto kratkych usekoch. Ja som to nechcel hned pisat. Na to sa musi spravit prilis vela dokumentov, povoleni, planov, harmonogramov, je to samostatny usek, ktory ale sam o sebe vobe nepomoze doprave, to je len predlzenie predchadzajuceho useku o ani nie 600 m, … to su miliony SKK prec - pretoze to sa dalo spravit v ramci dalsieho useku. Alebo takto: Mas pravdu, ale je to neefektivne spravene.

2. Tu su teraz snahy taketo: Vsetko uz pojde podla planov a potom sa otvori vsetko naraz - tie dalsie stavby sa nebudu ponahlat. Horsie je, ak teraz nieco nepojde podla planov. :wink:

adoas: ja som nehovoril o efektivite :slight_smile: je jasne ze takyto kratky usek je relativne neefektivny :wink:

Ten kratky usek tam bol preto, aby sa dalo napojit na I/61 bez nutnosti vystavby docasneho napojenia, kym sa definitivne vyriesi PB. Niekde som vsak pocul, ze aj ten kratky usek patri do katastra PB a tak sa zviezol (v negativnom vyzname) s celym usekom v PB a stavia sa docasne napojenie.

No … a tomu ja hovorim - neefektivnost. Predsa ked neviem co bude, ako to ma byt, ked su nejake problemi, tak radsej nebudem stavat nic. A potom postavim normalny 10 km usek bez problemov.

Okrem toho vsetkeho - je to velki stres pre tych ludi, co tam byvaju a este aj trpia - pretoze dialnica rozostavana 10 rokov, to nie je nic moc - piliere v takej peknej prirode a k tomu este aj problemy v meste, … :wink:

Zaujímavá situácia na tomto úseku je okolo futbalového ihriska, ktoré bolo vyvolanou investíciou obce Visolaje. V trase diaľnice stálo toto ihrisko a obec žiadala vybudovať nové. Nové sa vybudovalo, ale obec ho už nechce. Predstavitelia obce povedali, že ho nepreberú do svojho majetku. Toto je krásny príklad ako sa na Slovensku vyhadzujú peniaze…