D1 Ladce - Sverepec

No ak sa nemýlim tak jedna tá “kruhová vetva” ba mala ísť na odpočívadlo a súčasne asi aj ako prístup k motorkrosovému areálu a tá druhá je myslím fakt len kôli motokrosovému areálu

to je jedno ci motokrosovy areal alebo odpocivadlo. je to prehnane. motokrosovemu arealu stacia vyjazdy Belusa alebo Pov.Bystrica zap. A odpocivadlo sa dalo postavit o kilometer alebo dva skor kde je dialnica v urovni terenu.

podrobnosti na

highways.sk/highways/Ladce-Sverepec.html

otazka znie, vie niekto kedy presne je planovane uvedenie do prevadzky tohto useku ?

bude to ozaj az koncom roku, alebo sa to stihne este skorej?

Aquila, presné otvorenie je jedna vec a realita je vec druhá, to by si mohol vedieť. :laughing:

Úsek Ladce-Sverepec sa na 50% otvorí v r. 2005 a ak pôjde všetko tak ako má ísť, tak sa otvorí v mesiaci november/december.

Ak by sa mal otvárať skôr, tak hrozí, že niektoré úseky by neboli na 100% na plný profil, ale je veľmi ťažké sem momentálne uviesť z mojej strany viac informácií. :sunglasses:

Výstavba motokrosového areálu bola podmienkou, za to stavebná spoločnosť nijako nemôže.

Je súčasťou diaľnice, resp. jej výstavby. Môj osobný názor je, že všetky aktivity súvisiace s jeho výstavbou a následne aj s D1 sú zbytočné a naviac, ešte viac predražujú tento, už aj tak drahý úsek. :sunglasses:

Ladce-Sverepec, stavba desaťročia, krach stavebnej spoločnosti Hydrostav celú výstavbu tohto úseku výrazne zdržal a ešte sa zisťuje, že Hydrostav tento štát tuneloval …

Dúfam, že tento úsek sa plynule dostavia a otvorí v r. 2005 aj keď sú tu stále problémy.

Nie je problém to tu už aj otvoriť pomaly.

Ale inak máš pravdu, Dy, Ladce-Sverepec, to sú v podstate len “piliere v horách”, už dosť dlhú dobu. :laughing:

… byty, štadión, okná, motokros, … toto sú úplné zbytočnosti, zdieranie celého národa.

Pochopím ešte preložky ciest. :laughing:

Problemy su vzdy a vsade, ale je dost vela ludi ktorym velmi na tom zalezi aby bol otvoreny v novembri 2005 a je to aj prestiz vlady (pokial ju uz uplne nestratila), takze je dost velky predpoklad ze bude otvoreny do konca roku 2005. Dovolim si povedat ze na 99% sa to stihne.

MH: bodaj by si mal prvadu, tento usek by docela dost pomohol (aj ked vsak ktory nie, ze ano ? )

lebo visolaje aj sverepc su docela divocina prechadzat

No toto je pravda, ale vyzerá to tak, mám to potvrdené z viacerých zdrojov, že sa to bude otvárať tento rok. :laughing:

Podľa mojich posledných informácií by sa tento úsek mal otvárať v r. 2005 na plný profil. Takže D1 bude pred PB. :sunglasses:

Pre vládu je jedno, či sa to bude otvárať v r. 2005 alebo v r. 2006, ale ide o to, aby sa dodržala tabuľka počtu otvorených km a Ladce-Sverepec túto tabuľku výrazne naplnia. :laughing:

Tak včera som prechádzal týmto úsekom.
Zdása, že slúbený tohtoročný termín optvorenia tohoto úseku je reálny, pretože práce pokračujú rýchym tempom, hlavné veci sú už skoro hotové,videl som, ako sa dokončujú nejaké terénne úpravy.
Čo sa týka telesa diaľnice, čo bolo vidieť bolo hotové.

Tak včera som prechádzal týmto úsekom.
Zdá sa, že slúbený tohtoročný termín otvorenia tohoto úseku je reálny, pretože práce pokračujú rýchym tempom, hlavné veci sú už skoro hotové,videl som, ako sa dokončujú nejaké terénne úpravy.
Čo sa týka telesa diaľnice, čo bolo vidieť bolo hotové.
Pracovalo sa aj v nedeľu, čo je pozitívne.
Vyústenie diaľnice bude na kopci pred Pov.Bystricou, už tam robia probizórnu cestu.

Škoda, že admin stránky www.highways.sk nemá čas hodiť tam nejaké nové fotky.

Ano, je to tak ako píšeš. :sunglasses:

Keď sú peniaze, tak je aj výsledok. :sunglasses:

Bude snahou tento úsek otvoriť v r. 2005, takže je len normálne, že je vidieť aj nejaká zmena na danej stavbe.

Ale zase treba byť aj trošku “obozretnejší”: Aj na RK R1 sú úseky, kde už je na pohľad takmer všetko hotové a tento stav pretrváva dosť dlho, … :laughing:

Tieto úseky, na D1 budú postupne otvárané do r. 2006, takže by nemal byť problém vidieť aj reálne zmeny na stavbe, pretože peniaze sú. :laughing:

dneska som isiel okolo, a stav aj oproti minulemu roku je neporovnatelny, vsetko co bolo vidno zo starej cesty, bolo pekne dostabane. ten most pri sverepci/motokrosovom arealy a tie terenne upravy su uchvatne. pekne su aj tie dalsie mosty. cize odovzdanie je fakt realne a bude len vitane :slight_smile: aj ked zrovna dneska sa cez visolaje/sverepec islo velmi pohodovo :slight_smile:

ale kedze som sa tradicne ponahlal.. tak nebolo casu na fotrky bohuzial :unamused: