D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

[video_youtube]YouTube
crash test v 35 mph (56 km/h)

Rychlost vobec nemusela byt vysoka, ale ak zacal brzdit az dole kopcom a bol tam sneh/lad, tak ho to nespomalilo vobec, ved takyto double-decker ma vyse 20 ton…

Na stranke prepravcu sa objavila zaujimava informacia…
noblessline.cz/data/pictures … sline4.png

Hm, smutna udalost. velmi. ja som si az doteraz myslel, ze pri brzdeni dole kopcom trafil tento stlp: google.sk/maps/@49.014579,2 … ERyfkQ!2e0. Ze pri brzdeni z relativne prudkeho klesania dostal balanc, pripadne pre zlu viditelnost zle zatocil a nabural. Nikto z projektakntov urcite necakal, ze tento nechraneny stlp moze byt “trafeny”. Paradox je, ze na toto obmedzenie ja uz roky rokuce nadavam, kedze prejst 80 sa v pohode da. Samozrejme za dobreho pocasia. A stale tam stoja a meraju najrpv nezmyselnu 60ku a potom nezmyselnu 40ku. Ako sa vsak ukazuje, pre TIR ci BUS ma toto obmedzenie vyznam. To by vsak mala riesit dodatkova tabulka.

Mozno ani nemusel aquila. Ja ked som jazdil PHA-PO, tak som chodil prave Nobless Linom. Boli prvy “luxusni”, ale nielen busmi, ale aj sofermi a ich spravanim ako na ceste, tak aj k cestujucim. Samozrejme, tento vodic mohol byt “iny”, podla svedkov vsak patril k dlhodobym profikom. Mohol podcenit situaciu, ci precenit kvalitny stroj. Podla foto vsak vobec nemusel ist rychlo, bus nie je velmi rozbity, co dokazuje aj crash test, ktory je tu postnuty. Mohol len pri toceni nabehnut na lad, ci dostat balanc a uz to neukociroval. Smutne, ze si to vyziadalo obete.

Hm, akurat, ked som pisal prispevok, tak som uvazoval aj nad touto alternativou, avsak nevdel som, ze obidvaja vodici su vo vaznom stave a za druhe, ze neveril som, ze by media nepriniesli informaciu o inom vozidle.

Stlp moze byt zalozeny ako chce ale 20 ton o rychlosti 50km/h ho zo zeme vytrhne celkom jedoducho

Tak sa nam ten termin otvarenia pekne blizi. Je skoro za dverami.
Jedine teda, ze by sa to 13.2. nepodarilo otvorit.
Aky je posledny realny termin otvorenia ?

Tento usek by sa mal otvorit niekedy po 6.2015.

Ako to vyzera s druhym usekom, kedy ho otvoria?

To podla coho si usudil? Ak to chcu otvarat v juni abo v juli, tak im treba ruky dolamat, co by len chceli dovtedy? Vysmech sickym. Ci malo nehod bolo na Ja-Ja1.??? Pockaju kym bude vecej?
Par dni snezi, uz vidim ako prosikaju NDS o predlzenie terminu z dovodu “krutej” zimy… Takze tak, koho by napadlo ze pocas februara by na Spisi mohlo aj snezit :slight_smile:))))

Počkať, kým sneh zmizne, potom za vhodných podmienok položiť vrchnú vrstvu asfaltu a porobiť dokončovačky…
Do februára mali len pripraviť dokumentáciu na sanáciu problémov s tým zárubným múrom. Takže po februári to vidím na predĺženie lehoty na realizáciu sanácie. Ak sanácia bude niečo zložitejšie, tak to otvoria asi len v obmedzených podmienkach, ako už hrušo spomínal šuškanice o otvorení len polprofilu.

Termin je uz “davno” predlzeny. Tento termin 13.2.2015 ktory je spominany, nie je terminom pre ukoncenie ale pre preprojektovanie nejakeho zarubneho muru. Termin po 6.2015 uz bol niekde spomenty a odhadujem to aj ja s tym ze vsetky dalsie upravy sa budu este dokoncovat pocas spustenia useku. Samozrejme sa jedna o upravy nesuvisiace s dialnicou ale okolo nej. To iste sa tyka druheho useku ktoreho otvorenie sa planuje v letnych mesiacoch a finalne ukoncenie niekedy 9.2015. Treba zhruba pocitat ze 3 mesiace su potrebne pre upravy tokov, ciest, vegetacie, atd atd. Myslim si ze na 75% je toto co som vyssie napisal realne no viac si nedovolim tomu doverovat. Uvidime ako sa do toho pustia. Bohuzial je tu situacia kde motivacia neexistuje a sankcie tiez nie. Konci sa nam programove obdobie vyuzitia eurofondov a preto je potrebne aby stavbari zabrali vdaka fazovanym projektom a vyuzili sme aj kazdy ten centik aj ked je otazkou spravodlivost pri vyberani zhotovitela ci verejnej sutaze.

V záreze Doľany-Klčov, ktorý začiatkom októbra vyzeral, že mu už chýba iba asfalt gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24637

usek so Sibenikom maju otvorit tento rok v septembri? hm..to sa mi nezda…

oficialne otvorenie 2. useku je momentalne 11/2015, ale asi tak v lete budeme mudrejsi (po jarnych zaplavach a majovych dazdoch)

Ak sa to nestihne do konca 2015 EU nam to nepreplati.

Ktovie ako to je s mostami na MUK Levoča ktoré si trošku “sadli”. :smiley:

Ako som pisal v inom vlakne, kde som sa stavil, ze sa vsetko bude otvarat pred volbami, rozumej december 2015+…
Pozdrzat takmer 2 roky otvorenie hotovej dialnice - mozne len na Sk.

no este si pockaj na to otvaranie, par zivnostnikov alebo ukratene firmy pridu spolu s vladou prestrihavat pasku tak bude rusno :slight_smile: smeru to moze viac uskodit ako priniest %

pocul som nieco o opore, ktora si mala sadnut az 10 cm… ale ci to je aj pravda, hmmm