jedna otazocka mimo off topic…to vas pri takom blízkom fotení priamo zo stavby nikto nechytí? nemaju reči, že čo tam robíte? to vám dovolia len tak? ale inak diky za fotky a info, su fantasticke
Väčšina foto sa dá urobiť aj mimo staveniska. A keď sa nedá treba si dávať pozor a postupovať obozretne alebo presvedčivo.
Aby som nezabudol. Posuvná plošina v Klčove je už na treťom zábere http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=22879.
Vie niekto, čo reálne zabraňuje otvoreniu prvého úseku? A ako je to s kolaudáciou stavby?
Doplnim este Haskyho otazku. Co vsetko je nutne k tomu, aby sa dala DIALNICA (nie cesta 2. abo 3. triedy) aspon do predcasneho uzivania.
Zhrnieme to, co mame: Uz su mosty hotove, teda uz maju asfaltove vrstvy a keby aj niekde jedna chybala, spolu s chybajucim zabradlim na Stvrtockom moste to bude do par dni OK. Dokonca aj vychadza pocasie na nasledujucich par dni!!! Cize mosty na konci tyzdna by mohli byt OK. Asfalt je zrejme uz vsade na telese s finalnou vrstvou. Ostavaju len osadit PHSky, dopravne znacenia (zvisle-znacky a aj vodorovne-kresby na samotnej ceste), zvodidla… Drenaz a okapy na mostoch sa daju riesit postupne. zabradlia na mostoch musia byt hned a tak isto aj znacky, ale to je kratkodoba zalezitost. Problem moze byt so zvodidlami. Min. tie stredove musia byt. Tak isto osadenie nemusi byt dlhodoba zalezitost. Co tak zvodidla oddelujuce cestu od krajnice? Na R2 (KE-USSKE) som videl na dlhom useku len stredove zvodidla ale bocne neboli ziadne, hoci zraz pod cestou bol aj hlboky 1,5m a viac…Taze tak. Co nam teda brani pouzivat D Janovce-MUK Levoca?
tusim ze bocne zvodidla sa davaju na nasype tam kde je klesanie viac ako 1:4 teda meter dolu a 4 metre do boku…a v zakrutach a podobne…len na okraj. predcasne uzivanie by bolo super ale myslim si ze keby chceli po novom roku to uz moze byt odovzdane ved tam neni roboty na viac ako mesiac…+kolaudacia.
už je tam týžden: gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=22597
ja som sa zo začiatku bál vojsť priamo na stavenisko, ale napríklad pred pár mesiacmi som pri jazde bicyklom po záreze pri Doľanoch stretol strážnika, ktorý ma nielenže nevyháňal, ale ešte sa mi aj slušne pozdravil , kým človek neohrozuje vlastné, či cudzie zdravie, alebo nesiaha na uskladnený materiál tak ho väčšinou ignorujú
Presne ako píše atolentak,Ak stretneme strážnika ,alebo robotníkov pekne s manželkou pozdravíme,hodíme slóvka ,pofotíme ,pobleskujeme a o týždeň dva sme tam zas.
Tak hodte slovko kedy to otvoria
Keby mali dostatocnu motivaciu tak mozno aj na konci 2014. Podla mna velmi mala pravdepodobnost. Neviem aka je tam denna aktivita. Ale pokial by vydrzal november tak podla mna by sa v aprili mohlo aj strihat.
A ak sa nebude strihať, malo by sa vešať …
TRÁVA?
KABÁTY?
Dík Hruso za foto z tvojho “kontrolného bodu”, z miesta kde to vyzeralo vždy najhoršie. Teraz to vyzerá tak akoby nebol žiadny problém behom “pár dní” sprevádzkovať úsek a ostatok dorobiť za prevádzky. Možno tomu teraz bráni legislatíva, alebo VHS nechce aby sa strihala páska tesne pred voľbami? Praktický význam však tento úsek nemá bez druhej etapy, možno je to o zdravom rozume. Ale do konca roka to predsa musí byť hotové aj pri minimálnej aktivite.
Jaro, čo najrýchlejšie ukončenie JaJa1 má pre VHS veľmi veľa plusov /voči mínusom/:
peniaze po odovzdaní úseku /skončí asi najviac míľnikov/
umorené mozgy treba na západnejšie úseky
zlepšenie image voči verejnosti, NDS, MD a súdu
čo najskôr ukončiť trápenie /bo sa trápi aj Bögl&Krýsl/, prípadné “pozostalostné konanie” by narobilo obom /, aj NDS/ ďalšie problémy
celé vedenie musí rezervovať na JaJa1 väčšiu rozumovú kapacitu, ako úseku podľa prevádzaných výkonov prináleží
neproduktívne náklady /napr.na stráženie/ sa neredukujú
V neposlednej rade treba povedať, že počasie stavbárov zatiaľ miluje. Niet čo riešiť.
Stale mi nejde do hlavy preco az taky vysoky termin odovzdania diela…
No čo tu veľa rozprávať, všetko je jasné. Keď sa nevieš sústrediť na prácu, lebo musíš mať v merku veľa dôležitejších vecí, a dokonca všetko ti padá z rúk, polhodinová práca zaberie aj 8 hodín.
A nečaká sa tak náhodou na koniec reštrukturalizácie? Ak by úsek stihli odovzdať teraz, tak peniaze, čo dostanú za tento úsek od NDS, sa budú musieť rozdeliť veriteľom. Ak tie peniaze dostanú po ukončení reštrukturalizácie, tak im ostanú. Je tu nejaký právnik, čo vie potvrdiť / vyvrátiť, že to tak môže byť?
Je tu ešte jedna možnosť a v danom prípade možno najvážnejšia. Všetky faktúry za služby a materiál musia uhradiť v termíne splatnosti, keďže sú v reštrukturalizácii. Takže si môžu dovoliť objednať len toľko koľko v daný mesiac môžu zaplatiť. A to nemusí postačovať na dokončenie(zábradlia, zvodidlá, ploty, poddodávky …).
Asi najskôr. Vidno to na úseku v Turci. Asfalt položený, stredové zvodidlá hotové, krajné zvodidlá hotové, všetko na dokončenie PHS-ky pripravené. Len čo tak vidím, nákladiak s tými segmentmi z LEIER-u z Maďarska príde tak pár krát(narátame na jednej ruke) do mesiaca, z nákladiaka rukou resp. za pomoci žeriavu ich osadia a zasa na určitý čas pokoj. Zvodidlá sú pritom spravené aj v okolí PHS-iek, ktoré hotové nie sú. Zatiaľ takto sú tam hotové len dve PHS-ky(ak privrieme oči, lebo polia, kde by mali byť dvere ešte spravené nie sú) a jedna po oboch stranách rozrobená.
Roboty tu ešte je, ale už len zábradlia, PHS-ky, zvodidlá, finálny asfalt, odvodňovacie žľaby… a počasie praje.
Podla mna najskor asi to ze su useky kde ich tlacia terminy, teda sv-sk a hp-ll (aj ked tu iba kvoli dopravnemu obmedzeniu na D3. No a predsa nebudu sa nahanat tuto ked im uz vlada schvalila posunutie terminu o pol roka. Skor si logicky zacnu zlepsovat mienku dodrzovanim terminov na usekoch ktore zatial este nepohnojili
Otvorenie úseku Jánovce-Levoča do konca roka je nereálne,aj keď sa na ňom konečne intenzívne pracuje. Presný termín spustenia tohto úseku nevie asi nikto a ak to niekto vie ,tak si to nechá pre seba.Možno až pred veľkými voľbami príde Ficko Cladia-fišer-belmondová struhnúť nožnice stušku. . *Bodaj by som nemal pravdu.