D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

Na to, že im tam chýba iba dokúpiť nejaké dva pozemky a doriešiť pár podielov “neznámych” vlastníkov, by mohli kopnúť do vrtule a aspoň tieto malé vylepšenia diaľničnej siete postupne dorábať a neodkladať to neustále na neurčito.
Minimálne to nahodiť do excelu s termínmi. Veď to musia vedieť dokončiť aj z prachov za 10 dňové známky naškrabkaných za rok.

1 lajk

Na co sa vlastne dava taky kamenny obklad, ktory nevydrzi roky?

1 lajk

bohuzial v nasich klimatickych podmienkach pokial sa ten obklad nespravi precizne, tak to dopadne ako na obrazku. Aj ked myslim, ze ten kamen uz je cely odstraneny. Inak tu by sa mohli projektanti zamysliet, ci by na tie velke zarubne mury sa nedali instalovat fotovolticke panely. A rovnako aj na protihlukove steny. To su velke nevyuzite plochy a takto by si NDS vyrobila elektrinu aspon pre usek, na ktorom by boli nainstalovane.

6 lajky

keď sa MD odhodlal, stavať Rajec, mohol robehnúť aj privádzač SNV. Aspon tú maličkú skratku, z kruháča na D1 a 533, spolu to môže byť, keď preženiem 500m.

13 lajky
3 lajkov

A bude to len 1x2 nie? 2x2 mi pride maximalne zbytocne, ked niekedy idem do Levoce, tak som rad, ze tam vobec vidim auto…

Pre Harichovčanov asi smutná správa.

Most v strede dediny je kvôli dezolatnemu stavu na semafor. Rekonštrukcia je v ďalekej budúcnosti. Možno ho stihnu opraviť do otvorenia prípojky k MUK Levoča.

Predpokladám jeden lievik bude v Harichovciach a ten druhý pred podjazdom v Spišskej Novej Vsi. Už teraz sa ráno v podjazde stojí. Spišská má ten “benefit”, že všetky cesty vedú do centra.

2 lajkov

A zase iba polovicne riesenie, ktore na jednej strane prinesie uzitok, ale na druhej strane aj nove problemy. To bol fakt taky problem potiahnut to az po SNV ?

Aha, vlastne konsolidujeme, takze nic .. Klasika NNN projekt … Neskoro Neúplne, Nekvalitne

skratena verzia= mackopes, vyhodene peniaze .. aky to ma vyznam takto stavat a nepotiahnut to az po SNV? akoze toto nieje privadzac ale akasi odbocka do pola ktora konci zase len na nejakej ceste 2.triedy ..presne suhlas s tym co tam pisu pod clankom polovicate riesenie ktore sa bude musiet tak ci tak doriesit az po intravilan mesta SNV skor ci neskor tak ci tak.. tie obce potrebuju jednoznacne obchvat aj ked len dvojprudovku odklonit dopravu mimo dediny, pre tych starostov obci to musi byt teraz doslova na porazenie tolko rokov cakaju na obchvat a privadzac aby sa obce zbavili konecne kamionov, aut a teraz toto.. cele zle a hlavne nedomyslene

4 lajkov

predsa by mal danný privádzač aj pozitívny dôsledok, ato lepší prístup do priemyselnej zón na juhu levoče. Autá by nemuseli prechádzať cez mesto :innocent:

Zatiaľ tá priemyselná zóna v Levoči je čistý urbex.

Cestu č533 v úseku Levoča Harichovce mal PSK opravovať, (pred Harichovcami sa prepadáva krajnica). Bohužiaľ samospráva na to nemá peniaze.

no neviem, právež, ja tam chodievam do jednej firmy , ktorá je v celku úspešná a veľmi dobre sa s ňou spolupracuje. Takže toľko moje skúsenosti,

Tak ako ma PRESOVSKA ZUPA a mesto Presov poriesit ich privadzac Grofske…
Tak by mala Kosicka zupa a mesto SNV poriesit tento resp nadvazujucu cast, miesto nezmyselnych TRNKOVYCH nakupov typu kupele Sobrance, Gelnica atd v milionoch mali dat vystavby takychto usekov, kt su pre obcanov a maju vacsi uzitok.

2 lajkov

V bývalom Strojsmalte je galvanizovňa. Ja som myslel na jednu firmu vyrabajucu sadrokartón. Jej sídlo sa nachádza na pravej steane pri vjazde do Levoče od Harichoviec. Administratívna budova pôsobí a asi aj je nedokončená. Či v halách pod ňou sa niečo vyrába, to neviem.

tak s tymto len max suhlas jedine co mu kvitujem je oprava mostov a zdevastovanych usekov okresiek no okrem neriesenych a zbabranych dialnicnych privadzacov takisto zabuda napr na cyklistov pod neho spada vacsia cast Eurovela 11 , s tym tiez vramci KSK dodnes ani nepohol.. otras a pritom sa bucahaju do hrude aj s Polacekom ako oni makaju pre cyklistov a kolko cyklotras postavili a azda ta najdolezitejsia a medzinarodna ktora navyse ide z fondov eu stale ani prstom nepohnute.. oproti PSK je to brutalna blamaz a hánba

1 lajk

1 lajk

4 lajkov

Niekedy okolo roku 2009 si nás majiteľov pozemkov pod dialničnym privádzačom MUK LE - SNV pozvali, aby nám ukázali kde a ako bude viesť cesta. Opýtal som sa jedne z tých kravaťakov kedy sa to asi začne stavať. Jeho odpoveď bola, budem citovať; toho sa možno doźijú naše deti, ale my nie. :grinning_face:

6 lajky

stavia sa, zle je, nestavia sa, zle je.

áno, Harichovce budú mať pár percent nárast. ale určite nič svetoborné. všetko, čo chodilo po tej ceste teraz bude chodiť aj naďalej, akurát sa im to skráti o preskočenie LE. a nárast bude akurát tak tých, ako ja, čo chodíme smer PP na Sp. Štvrtok a budeme sa môcť rozhodnúť, či pôjdeme jedným alebo druhým smerom. Kým to po novom bude 1:1, doteraz sa to práve cez tú, 5km kľukatú a so samými rýchlostnými obmedzeniami, alternatívu absolútne neoplatilo.

6 lajky

urcite postavia aj obchvaty dedin takto to je dlhodobo neudrzatelne, myslim ze KSK bude za to bojovat so starostami tych dedin nejake fondy sa vybavia podstatne je aby bola ta prepojka aspon ten maly privadzac postaveny potom sa poriesi aj ostatok po SNV to uz pojde vramci KSK

6 lajky

miesto kupovania nezmyslov, mohli investovat do vystavby takejto novej cesty…

2 lajkov