D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča | tunel Šibenik

Voči kolaudačnému konaniu na druhý úsek bol podaný rozklad.
Mesto Spišské Podhradie žiada kompenzáciu vo forme minimálne 500 ton frézovanej asfaltovej zmesi. Mesto žiada túto kompenzáciu na základe využívania ciest v intraviláne mesta zhotoviteľom počas výstavby diaľnice napriek tomu, že dané komunikácie neboli v schválenom projekte organizácie výstavby.

Ahojte,

vrátim s k navigácii Sygic, ktorá sa tu preberala dávnejšie, možno niektorí používate Voucher edition ako ja kde nie sú aktualizované mapové podklady a zaujímalo ma prečo, tak som im poslal otázku:

“Mapa Slovenska nie je aktualizovaná minimálne 1rok.
Viete mi prosím povedať kedy prebehne aktualizácia?
Napr. D1 - Dubná Skala - Turana, Jánovce - Jablonov atď.”

Tu je odpoveď:

"Dobry den prajem,

Aplikaciu Sygic Voucher Edition caka coskoro zasadna aktualizacia. Po nej bude moct aplikacia pouzivat novsie, aktualizovane mapy, ktore v sucasnosti nema k dispozicii a musi pouzivat mapy o nieco starsie. Novsie mapy totiz pouzivaju iny format, ktory aktualne aplikacia nepodporuje.

Mapy aktualizujeme niekolko krat do roka, nespravujeme vsak vlastne mapove udaje. Mapove data mame od spolocnosti TomTom, a sme teda odkazani na udaje ktore maju oni v databaze, v case kedy pripravujeme nase aktualizacie.
Viacere chybajuce useky dialnice sme im uz nahlasili a dufame ze v blizkej dobe ich zahrnu do svojej datbazy, aby sa nasledne mohli objavit v nasich aplikaciach."

Sú určené nejaké termíny na dostavbu privádzača od D1 k SNV?

ani nie pol roka po otvorení je tu prvá uzávierka

https://infrastruktura.sk/t/na-dialnici-smerom-do-levoce-je-pre-udrzbu-obmedzena-premavk/20413/1

a to sme nemali ani tuhú zimu ani intenzívnu údržbu. Prečo opravu realizuje NDS a požaduje to od zhotoviteľa???

jedine mne napada, ze je to oprava po bouracce, to asi zhotovitel neresi, ci ano?

Konečne je už tento úsek tam: google.sk/maps/@49.0114896, … a=!3m1!1e3 , len odpočívadlo tam (ešte) nie je.
(Fričovce - Svinia ešte nie je, len “stavenisko”.)

Na ASB som našiel čerstvý článok k privádzaču do SNV asb.sk/inzinierske-stavby/di … -ii.-etapa .

Dnes sa vo VVO objavilo toto : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/337871 . Ma ist o dodatocne zvysenie ceny za dielo z titulu vykonania prac naviac - upravy podlozia pod mostom 206.

Harichovce by mohli prestať blokovať ten privádzač. Z rozprávania domácich viem, že po dokončení D1 J-J sa veľa áut presunulo na cestu cez Harichovce aj napriek krkolomnej zachádzke cez Levoču.

Pozeram na mapu a rozmyslam, ake auta by prave dokoncenie D1 J-J mohlo priviest na cestu cez Harichovce. Jedine samotnych Harichovcanov. Nezda sa mi, ze by pre kohokolvek ineho vznikla casovo alebo kilometricky lepsia trasa v ktoromkolvek smere. Google mi dava za pravdu.

Stavať II.etapu privádzača južným smerom v terajšej podobe nikomu (okrem levočanov) v ničom neprospeje. Tak načo tákú stavbu podporovať. Chápem Harichovčanov, zmenu projektu s nimi nikto nediskutoval aj keď tá sa ich zásadne dotkne.

SN-PO cez Levoču je o minútu dlhšie, ako cez Jamník a Klčov, ale D1 má vyšší komfort, ako 3-triedka. Ja osobne by som šiel cez Klčov, ale mám potvrdené od domácich, že sa jazdí cez Levoču

A co tak postavit privadzac v povodnej trase, ale len ako 1/2 profil ? :wink: Vytvori sa kvalitna cesta SN-LV, ktorej cena nikomu nebude az tak bit do oci a hlavne cislomani nebudu dostavat infarktove stavy, ze sa vybudoval 4-pruh pre nizke ocakavane intenzity.

staci len obchvat harichoviec a opravit dvojku, tym to hasne.

Najprv treba napojiť na 533. Kilometer s jedným kruháčom nič nestojí, už dávno to mali tendrovať

to je samozrejme, ja som to uz pocas tendrovania tohto useku pisal, ze mala sa osekat cast od I/18 po D1, urobit rozumnejsiu MUK levoca a za tie peniaze urobit kompletne na jeden sup privadzac po 533 a podla mna by vysli aj peniaze na obchvat harichoviec

opravit dvojku je otázka 2-3 rokov, preprojektovat obchvat Harichoviec 10-15rokov. Roky dohodnuté riešenie privádzača SNV je v troskách a nové riešenie je v nedohľadne.
SNV upúšťa myšlienku skapacitnenia II/533 a snaží sa skapacitniť II/536. Ak im to víde, rovnaký problém aký majú teraz Harichovce bude mať Sp.Štvrtok.
…na truc…

Peterle: si ma predbehol. :smiley:
gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=34253

Zatiaľ napojiť na II/533 a čo sa týka Harichoviec, tak tam predsa nemôže byť nič jednoduchšie ako ťahať obchvat obce popri železničnej trati. Nieje tam západne od trate žiadna zástavba, urobiť spoločnú protihlukovú stenu, nemôže predsa existovať nič jednoduchšie, ako ťahať cestu nezastavaným územím, popri elegantnom širokom oblúku železnice..