D1 Ivachnova - Važec

s tou prefou ma to tz napadlo, zeby tam robili NJ zvodidla ???

ZIPP-ka je tam jedine kvôli prefe a po novom je to už STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo - príde čas kedy sa aj títo legálne obohatia v reštrukturalizácii

pravostranne smer PO. meviem ako sa vola, ale nedavno bolo zmoderznizovane. povodna 80ka je uz teraz len v pravom pruhu, v lavom je 100ka

Strabag sa nedostane do reštrukturalizácii, aspoň otom silne pochybujem. Je tam úplne iné vnútropodnikové riadenie firmy ako v Doprastave a Váhostave.

Velinok je toto: www.google.sk/maps
Ak je zrekonstruovane, tak beriem spat. Informacia o uvazovanom zruseni je ako som pisal starsieho data (cca 2012). Aj ked ak si dobre spominam, este relativne nedavno to bolo zavrete a pristup zablokovany betonovymi panelmi.

ano, hovorime teda o tom istom. je zrekonstruovane este z pred zimy, celkom pekne. aj opravili kratucky pripajaci pruh a trochu ho improvizovane predlzlili (len pomocou VDZ): google.sk/maps/@49.055971,1 … KXfELA!2e0
a hlavne v pravom pruhu je uz 100ka.

gallery/image_page.php?album_id=78&image_id=29650

nemali by byt doplnene na drotoch tie cerveno-biele signalizacne prvky? na novych usekoch je to samozrejmost, ale co na tych starych?

Uzávierka odpočívadla Velínok
http://www.ndsas.sk/aktuality-uzavierka-odpocivadla-velinok/10827s49106c

tak v takomto pripade by som ocakaval prekrytie znaciek obmedzujucich MPR na 80 v pravom a 100 v lavom jazdnom pruhu, pretoze znizenie MPR nebude nutne.
Ak sa tak nestane a niekto z Vas ma chut a jazdi tadial frekventovane, stalo by to zato napisat na NDS na prislusneho spravcu a idealne aj na prislusny dopravny inspektorat. Zeby LM?

Správny postreh.

Viadukt Podturen opravi za cca 2,9 mil. € Swietelsky Slovakia, vid : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/330594

OT: Keď sme pri tej Podturni, aký je rozdiel medzi viaduktom a mostom? Myslel som že keď popod to tečie vodný tok, tak je to most. Čo presne je viadukt?

viewtopic.php?f=20&t=4938#p27553 :slight_smile:

Takže som sa pri definícii mostu nemýlil.
Potom to ale nieje viadukt Podtureň, ale most Podtureň. Keďže premosťuje rieku Váh.

Podla mna je to viadukt :slight_smile: nezalezi ci premostuje rieku a podobne je to styl stavby ktora je dana svojou konstrukciou vid

sk.wikipedia.org/wiki/Viadukt_% … s%C5%A5%29

Ufonaut, tak to by potom v BA nebolo ponad Dunaj 5 mostov, ale 5 viaduktov. Ked pod tym tecie vodny tok, mal by to byt most. Uz sme ale dost OT, takze aspon za seba koncim disputu o mostoch/viaduktoch.

Ale vlastne to môže byť chápané ako most aj viadukt zároveň. Takže jedno aj druhé je pravda.

Nová sezóna výmeny zvodidiel pokračuje, jupíí.

Ach ako mi len chýbali mnohokilometrové rýchlostné obmedzenia.

Začali pri Važci, pri Hybiach, dokonca aj pri Mikuláši.

to je este z rovnakeho balika penazi?

ano, kedze je to dlhy usek, rozdelili rekonstrukciu na 2 roky