Ale veď na začiatku súčasného úseku stojí vážne plnohodnotná križovatka Ivachnová s cestou I/18, aj mapa mi ju ukazuje, aj si ju dobre pamätám… Tá rampa pre smer RK - LM a opačne na JGho mapke možno vyrastie ale čokoľvek iné mi tam príde zbytočné…
Prečo by nemala byť na smer RK? Veď už teraz je terajšia cesta I/18 na túto križovatku napojená, akurát tam teraz nie je povolený vjazd v smere z RK, je tam jednosmerka kvôli napojeniu I/18 na diaľnicu. Keď sa toto napojenie zruší, bude zrušená aj jednosmerka. Nevidím tam žiadny problém.
Pekne to vidno tu: dialnice.info/images/big/hub … chnova.jpg (5.2 MB)
Sergej a mapman, Branco ma pravdu a aj dobre cita mapu. Na useku Hubova - Ivachnova, ktory je znazorneny na mape bude zo smeru od Ruzomberka na Liptovsky Mikulas napojenie cesty I/18 na dialnicu D1 len v smere na Liptovsky Mikulas. Obaja vsak mate pravdu v tom, ze mimourovnova krizovatka Ivachnova uz existuje, ale ta je az o cca 3 km na vychod medzi Ivachnovou a Liptovskym Michalom (tesne za odpocivadlom Ivachnova) a nie je ju vidno na tejto mape. Tato mapa na ktoru sa odvolavate vykresluje krizovatku medzi Liptovskymi Sliacmi a Ivachnovou v miestnej casti Lazy a tam je jednoznacne len napojenie v smere na Liptovsky Mikulas. To co sa zda akoby napojenie na D1 v smere na Ruzomberok, je len odbocka z cesty I/18 do Ivachnovej miestna cast Lazy.
Trošku sme sa nepochopili, ja som reagoval na aquilu, že by sa hodila MÚK Ivachnová a potom Branca, ktorý vravel, že prvý zjazd do RK v smere od LM bude až v Likavke. Teraz som si však uvedomil, že Branco asi vravel o tom nákrese na 13,5 kilometri, nie o MÚK Ivachnová. Je pravda, že tá mapa nezobrazuje MÚK Ivachnová, ale zobrazuje terajšie dočasné napojenie I/18 na diaľnicu ako aj budúce napojenie, ktoré je už teraz vybudované ale vjazd je tam od RK zakázaný.
Usek by mal stat 15.264.824.000 Sk bez DPH co vychadza temer presne 1 mld Sk/km. Realizacia medzi 10/2008 a 06/2013.
Predpoklad ukončenia prípravných prác:
D1 Turany – Hubová … 2009
Stavebné náklady (v tis. Sk) bez DPH v CÚ 2005: 14 194 044 .
dialnice.info/viewtopic.php?t=6222
To o jakej RC medzi BB a RK hovoril? Nemá ísť R3 náhodou do MT
A za 4 roky neni šanca to stihnúť. Stavajú to vôbec
Veď je to v tom článku jasne napísané, nestavajú a má sa začať budúci rok.
“Na základe viacerých osobných rokovaní so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) môžem konštatovať, že je reálny predpoklad začatia výstavby diaľničného úseku Hubová-Ivachnová už v budúcom roku. Pritom predpoklad dokončenia tohto úseku novej diaľnice v Ružomberskom okrese je už na rozhraní rokov 2010-2011,” prezradil pre Ružomberský hlas M. Slašťan.
ak zacnu v roku 2008, tak je 2010 velmi optimisticky. realisticky je ozaj skor 2012 a ked sa bude velmi darit tak 2011.
Kua, mohli to zacat robit co najskor.
Rok 2008 je najskorší termín.
Preco ta priprava vobec tak dlho trvala ? Je mi jasne, ze ide o dlhy usek, kde je mnozstvo majitelov pozemkov, ale aj tak, najdlhsie useky by sa mali zacat stavat, co najskor…
Neviem, koľko sa hovorilo naposledy, ale diaľničný úsek potrebuje cez 110 potvrdení/rozhodnutí/stanovísk a často sa jedno nedá spraviť bez druhého … stavať čo najskôr sa môže len vtedy, keď je úsek pripravený. Žiaľ legislatíva je silno naklonená právam obyvateľstva aj v otázkach typu významný priemyselný park, diaľničná výstavba, elektráreň atď. a potom sa nikto nesmie čudovať … nakoniec aj KIA, začala sa stavať bez potrebných povolení a krytie je len také, že vláda+primátor obišli legislatívu, lebo keď sme chceli mať fabriku, tak sa to už inak nedalo. Sú to nebezpečené prípady potom na súdoch, ale žiaľ je to tak.
Niekedy nestačí len dookola omieľať, že treba čo najskôr začať stavať. Úsek bude pripravený kompletne do výstavby druhý polrok 2007/prvý polrok 2008, potom treba dať tender atď. a v druhom polroku 2008 sa môže reálne začať stavať. Skôr sa to zákonným postupom jednoducho nedá.
Možno to smiešne vyzerá, ale keby sme vybrali len priority, tak na D1/R1/D4 nie je kde dnes prestavať 20 mld. SKK, pričom celková hodnota nedostavaného bez PPP je cca. 250 mld. SKK … samozrejme, že keby som bol ja minister, tak prestaviam maximum, čo je cca. 22 mld. SKK, ale už to dám na pripravený obchvat Svidníka (mimochodom, už sa mohol stavať), dám viac na úseky, kde sa škrtalo, aby sa výstavba posunula rýchlejšie, dám na opravu vozovky D2 atď. … ale to je sen v rezorte dopravy. Len tým chcem povedať, že peňazí na tento úsek je dosť.
Lebo dávať dnes 20 mld. SKK ročne nie je problém, aj 25 mld. SKK nie je problém, takže rozostavať nové 2 stavby za 50-60 mld. SKK, ktoré sa budú stavať 5 rokov, nemôže byť problém, len nie sú pripravené. Sú to najnáročnejšie úseky, najdrahšie stavby, ale v pripravenosti musia byť na tom tak isto ako aj úseky niekde na nížine, kde mimochodom zase robia problémy ekológovia a mestá (R1).
To je sila…Na Slovensku je to tak. Som zvedavy, ci vobec 2. polrok 2008 bude Visnove pripravene, nie to este stavat…
Heh, opravujem, Hubova-Ivachnova. Neviem, preco ma napadlo Visnove .
Samotný tunel bude pripravený a začne sa raziť bez ohľadu na to, či aj samotný úsek, lebo tam sú nejasnosti stále …
Mas na mysli Tunel Cebrat ?