e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/28224
hodnota 465,708 mil €, doba trvania 1276 dni (42 mesiacov / 3,5 r), otvaranie obalok s ponukami 16.1.2012
technicka sposobilost je konecne narocnejsia:
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/28224
hodnota 465,708 mil €, doba trvania 1276 dni (42 mesiacov / 3,5 r), otvaranie obalok s ponukami 16.1.2012
technicka sposobilost je konecne narocnejsia:
Tri krizovatky, cize Hubova, Likavka a Martincek?
Nemôže tam byť zarátaná aj križovatka ku odpočívadlu? Alebo myslím, že keď sa bude pri Ivachnovej križovať diaľnica s 1/18 tak tam vybudujú nejaké nájazdy. takže asi toto to môže byť.
najazd nie je krizovatka ale most
Tomáš, ja by som zasa skôr povedal, že nadjazd je most, ale nájazd je už skôr križovatka. Konkrétne v tej ivachnovej sa plánuje zo smeru od RK I/18, priame napojenie na D1 spôsobom najazdu, čo by som považoval za križovatku. Zasa na druhej strane, tj. smer od popradu na RK si neviem celkom predstaviť, ako bude riešené odpočívadlo. V súčasnosti tam už postavili novú SHELKU, s pomerne veľkým parkoviskom, gallery/image_page.php?album_id=78&image_id=10421 , ale tá je umiestnená až za jestvujúcou I/18, takže , k nej sa dostaneš len z jestvujúcej križovatky. V pripade, ak by sa to malo využívať ako odpočívadlo pre D1, asi budú musieť spraviť tiež najazd na D1, lebo vracať sa späť na staru križovatku by bolo veľmi nepraktické, ale možno aj reálne pri dnešnom šetrení za každú cenu.
Hm, nepamatam si, ci mame podrobne ortofotomapy planovanej MUK, ale logika mi hovori, ze MUK Ivachnova je uz vybudovana a momentalna cesta tretej triedy ma parametre vhodne na cestu prvej triedy: maps.google.com/maps?saddr=Route … 6&t=k&z=16
Presne tak, v Tvojej mape fakticky od miesta A po severnej strane cesty po začiatok obce je vybudovaná Shelka + neaky amfiteáter, + firma . To by bolo OK, ale v miest bodu B sa bude musieť vybudovať nové napojenie na D1. a to neviem presne ako to je naplánovane, a či vôbec sa tam niečo plánuje.Ak nie tak by sa museli auto vracať spať na starú križovatku. Súčasne napojenie sa fakticky zruší, lebo to je len dočasná prepojka (35 rokov) D1 bude fakticky pokračovať rovnobežne s cestou cca 500m , a až potom prejde na severnú stranu smerom k Liskovej. Už sú tam aj vykonané zemne práce, ako dedičstvo po PPP. gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=7037
Jasne, dik za mapu. Takze nova shellka je v mieste, kde je na mape zltym zaznacene nove odpocivadlo Ivachnova?
Z mapy je jasne vidno, ze na D1 sa bude dat napojit len od RK v smere PP. Do RK od PP sa bude musiet zist v uz vybudovanej MUK Ivachnova a potom prelozkou 1/18 popod D1 a dalej na RK po starej ceste.
prave že to mi nesedí., podľa mapy je to medzi D1 a I/18 a v skutočnosti shelka je severnejšie až za I/18, a tym pádom, ako pišeš, keĎ by som sa chcel o schelky vratit na D1 musel by som sa vracat spet na staru krizovatku. Podľa tejto mapy od pp na D1 nie je vyjazd.
Ta Shellka nie je nove dialnicne odpocivadlo. To bude v priestore medzi I/18 a D1 tak ako je zakreslene.
Z podmienok
Kolko slovenskych firiem splna tuto podmienku???
no to som tiež zvedavý…
Asi ziadna s velkych a prave preto potrebuju do konzorcia niekoho so skusenostami s vystavbou tunelov. Ta poziadavka je logicka, inak by sa zase prihlasil kde-kto a na tento narocny usek su predsa skusenosti potrebne.
Hádam sa predsa len niekto nájde - tým nechcem robiť reklamu tucon.sk/tunely/tunely13/,
skanska.sk/sk/Projekty/Zobra … lang=sk-sk ,
tubau.sk/?idc=17
no a predsa sa ešte môžu spojiť do konzorcia s firmou zvonka, ktorá vyrazí len tunel
Musim sa opravit, Vahostav staval tunel Horelica, Doprastav tunel Laliky v Polsku, tunel Borik stavalo konzorcium pod vedenim IS KE a Skanska stavala Sitinu ako pises. Takze by naozaj nemal byt problem a navyse, prihlasit sa mozu aj zahranicne firmy. Skoda ze takato rozumna podmienka nebola aj v tendri na II. usek Janovce - Jablonov.
len tam je len ktatky tunel… Cebrat je uz ine kafe…
Ale je tam klasicky razeny tunel “se-vsim-vsudy” a je tam viacero narocnych mostov a firma, ktora to bude stavat, by s tym mala mat skusenosti. Myslim si, ze keby s nimi Hant necvicil, tak aj v tomto tendri na hubova-ivachnova by boli benevolentne podmienky pre ucastnikov
Pokial bude mozne vyuzit referenciu inej firmy, môzes dat do podmienok mat v referencii vystavbu troch 5 km tunelov a firmy ako Hant sa môzu stale prihlasit do tendra.
Btw, po zruseni PPP sa najmä DPS velmi stazoval, ako prisli slovenske firmy o zakazky, ale napr. aj tento usek mal stavat v ramci PPP1 Mota Egnil PL. Teraz o tento usek môzu pobit cisto slovenske firmy, kedze bez problemov splnaju referencie. Detto Janovce-Jablonov, ktore mal stavat Boyguyes.
Tri krizovatky, cize Hubova, Likavka a Martincek?
3 krizovatky, z toho 2 mimourovnove, 1 urovnova
KRIŽOVATKA IVACHNOVÁ
Na konci úseku je trasa diaľnice plynule napojená na jestvujúci úsek diaľnice pri obci
Ivachnová. V tomto úseku je zabezpečené aj napojenie jestvujúcej cesty I/18 na diaľnicu D1 zo
smeru od Ružomberka cez križovatkovú vetvu (objekt 113-00). Križovatková vetva sa odpája
z cesty I/18 a pravostranným smerovým oblúkom R 1300 m sa napája na diaľnicu D1 v km
14,167 58. Dĺžka križovatkovej vetvy je 0,683 67 km. Na začiatku je navrhnutý odbočovací pruh
z cesty I/18 na dĺžku 126 m a na konci úseku pripájací pruh na diaľnicu D1 v dĺžke 350 m. Po
dobudovaní bude predmetná križovatková vetva daná do správy SSC. (citat z tendrovej dokumentacie)
Krizovatka Martincek nie je sucastou stavby
Lehota na predkladanie ponuk: 16.1.2012
Cize MUk Hubova, MUK Likavka a pripajaci pruh od 1/18 v smere od RK (spolu s odpajacim pruhom od 1/18)