D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Tu sa o tom píše.

14 lajky

Stal sa zázrak. Prekryli značku. :clap: Aby som si nerobil veľké nádeje, tak ju prekryli, len preto aby tisíce vodičov nebolo v pomykove - mám alebo nemám dodržiavať prečiarknutú značku :thinking:

OHLA ŽS, člen združenia realizujúceho túto stavbu, je na predaj:

Nevie niekto čo ešte vŕtajú do svahu kde je estakáda v zosuvnom uzemi za Váhom?

Ja sa v tom novom značení nevyznám, ale ešte by tam asi mohli byť tie zuby - vodorovné značenie, ako doplnok ku značke daj prednosť v jazde.

dodatocne kotvenie kotevneho prahu, nakolko niektore kotvy bolo potrebne navrtat nanovo, kedze bol problem s ich predopnutim. Isiel som dnes okolo, chybaju im este 2-3 kotvy. Museli kvoli tomu zdemontovat ornitologicku stenu, uvidime, ake to prinesie obmedzenia pocas prevadzky, ked sa budu napinat kotvy.

11 lajky

Aky je Tvoj približný odhad, kedy by mohli byť s touto časťou hotoví do tej miery, že to už nebude ovplyvňovať dopravu?

do konca týždňa by mali mať túto “špinavú” prácu hotovú, potom majú ešte necelé 2 týždne do oficiálneho otvorenia diaľnice času na opravy a vyčistenie.
Dnes bolo v tuneli ďalšie hasičské cvičenie. A rovnako dnes večer si má prejsť celú stavbu Ráž, Choma a Macháček.
Tak zajtra môžeme očakávať nové videá.

24 lajky

Video z TK pred VP tunela Čebrať:

3 lajkov

https://my.sme.sk/liptov/c/dialnicny-obchvat-ruzomberka-otvoria-5-oktobra

1 lajk

Inak, opravte ma ak sa mylim, ale nenastane po otvoreni tohto useku prvy krat od roku 1993 situacia, ze vo vystavbe nebude ani jeden usek D1 ?

5 lajky

Nie, lebo je vo výstavbe ešte privádzač D1 Lietavská Lúčka - Rajec. :wink:

8 lajky

Video z FB p. Ministra

Video z useku od HN

Škoda toho orientačného dopravného značenia, že sa tomu nepovenoval projektant s NDS a schvaľovateľ MD SR poriadne. Asi sa viac venovali značkám o nespoplatnení tejto autostrády, čo je za mňa úplný fail! To za chvíľu môžeme zrušiť diaľničné známky úplne, lebo takýchto obchvatov miest je na diaľničnej sieti neúrekom.

6 lajky

4 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Spoplatnenie/poplatky za uzivanie siete D a RC

inak Ráž tam natrepal tolko nepresnosti, ze az. A ak som spravne vyrozumel z tej jeho tlacovky, tak povedal, ze obchvat RK je pre tych, ktorí maju kupenu dialnicnu znamku, zadarmo, kamiony samozrejme budu platit myto.
A teraz mi vysvetlite, ako moze byt usek zadarmo, ked som si kupil dialnicnu znamku.

11 lajky

však predsa už ju máš kúpenú tak už doplácať nemusíš :smiley: :smiley: :smiley: aj jedlo z chladničky máš zadarmo, však si zaň zaplatil už dávnejšie :smiley:

21 lajky