D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

korčuliar potrebuje evidentne viacej času ako vo Višňovom..

10 lajky

Starne… :wink:

6 lajky

aký je rozdiel medzi verejnosťou a pospolitým ľudom? :smiley:

11 lajky

“Verejnosť” je návšteva bez áut (aka kolieskové korčule). “Pospolitý ľud” je už bežná prevádzka pre autá

3 lajkov

4.10 tam teda pojde Hranaty sa korculovat? Nezabudnite mu pripomenut, ze pri Hubovej je to celkom z kopca a na konci ma skokansky mostik rovno do Vahu

16 lajky
12 lajky

Dnes pri prejazde krizovatkou hubova som si vsimol ze vymenili znacky

Uz tam nie je hlavna cesta ale dan prednost v jazde . Bez dodatkovej tabulky.

Zatial bola obalena ciernym igelitom
Fotit som nestihol.

18 lajky

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

to expwy

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Vyzera to tak, ze naozaj dojde k zmene dopravneho znacenia v smere od MT do RK po I18 a dopravna znacka “Hlavna cesta s dodatkovou tabulkou” bude vymenena za znacku “Daj prednost v jazde”.

Mozno si niekto z kompetentnych vsimol tento navrh - a zvazil jeho + a -
a rozhodol sa na zaklade tohto navrhu z ludu.

Vnutorne som o tom presvedceny, ze tato zmena znacenia zachrani mnoho zivotov a aj predide mnozstvu zraneni na tomto useku.

5 lajky

Pohľad na obchvat Ružomberka, úsek D1 Hubová-Ivachnová 09/2026 - od AAA 5AAA

4 lajkov

bratři z mapy.com to už zakreslili :slight_smile:

2 lajkov

však bratři turisti sú ešte nedočkavejší jak hejslovácko :slight_smile:

7 lajky

nezakreslili, iba prevzali z openstreetmap

7 lajky

mas potrebu mudrovat? toto nie je FB

SK CZ

Budú sa tvoriť kolóny za zjazde D1 pri Hubovej smer ZA? Ja si myslím, že jednoznačne. A ten zjazd pri Likavke od LM smerom na DK je riadne krátky, tam sa mal ešte urobiť 100m odbočovací pás. Otázka času, kedy niekto napáli do toho ostrovčeka.

Tipol by som si, že nebudú sa tvoriť pred zjazdom pri Hubovej, ale už pred tunelom pri Likavke. Netuším, ako bude organizovaná doprava, ale je možné, aby sa vyhli stojacím autám v tuneli, tak bude tunel v smere na Žilinu len jedným pruhom. Uvidíme…

Urcite sa bude uzatvarat tunel. Som zvedavy, ako to bude znacene, lebo ak sa “len” uzavrie tunel, auta pojdu cez Likavku a RK po starej ceste a budu zhorsovat kolony pripajanim zo starej cesty

Kolóny sa nebudú vytvárať na zjazde v Hubovej, rovnako ako sa nevytvárajú na zjazde v Ivachnovej. Kolóny sa vytvárajú až na nasledujúcich križovatkách. V tomto prípade to je najmä v Kraľovanoch a následne v Ľubochni. Od Ľubochne po tunel je skoro 5km čiastočne dvojpruhovej cesty, kde sa uloží viac vozidiel ako dnes na 5km pred Ružomberkom.

Ak bude extrémny víkend (prázdniny, vianoce), tak sa bude tunel uzatvárať, ale to bude výnimočná situácia.

3 lajkov