D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Niečo o predčasnom užívaní stavby:

8 lajky
Otvoriť príspevok na Facebooku
4 lajkov

Takze vin diesel uz ani neslubuje terminy. Bud sa poucil, alebo je to uplne v prdeli

To by som tak nevidel. Stále platí, že najbližší možný míľnik sú komunálne voľby. Čiže tlak je na to, aby sa to stihlo dovtedy.

Samozrejme, že je možné, že to potom na jar na 2 týždňe uzavrú kvôli “sezónnej údržbe tunela”.

6 lajky
1 lajk

Cize ak tomu dobre rozumiem, najskor sprejazdnia usek od Hubovej do Likavky?

Nie, ako prvý by sa mal pustiť úsek Ivachnová - Likavka pre autá idúce na Oravu a do PL. Úsek Hubová - Likavka možno neskôr, alebo až pri sprejazdneni celého úseku Hubová - Ivachnová.

1 lajk

Toto neviem teda ako chcu kontrolovat aby tam sli len auta smerujuce na DK a Polsko.

na kruháč dajú betónové zátarasy, prípadne dajaké značky a fajront.
Teda aspoň pre nich.

Každý, kto bude chcieť ísť smer RK vyjde kúsok vyššie, otočí sa a spokojne smer RK.

Dalo sa to vyriešiť podobným rozperným rámom, ktorý by bol rozopretý pod úrovňou aktívnej zóny. Úsek by bol zvrchu otvorený a nehrozilo by riziko zmeny jazdných vlastností vozovky počas prevádzky (zvlášť v zime tam budú zvýšené nároky na údržbu, keďže v tieni sa bude ľad a sneh chovať úplne ínáč ako 2 m vedľa na slnku)

Moj tip je, ze daju znacku prejazd zakazany :smiley:

Taká značka už neexistuje.

1 lajk

neexistuje veľa značiek a stále ich vidno :smiley:

stačí dať prikázaný smer a ako vravím, betónové zábrany nás tam asi neminú.

Presne preto si myslim, ze sa tam objavi :slight_smile:

Potom ju nemusíš rešpektovať.

3 lajkov

A s tym kompletnym otvorenim to je ako? Da sa to do septembra?

Ja typujem na betón! :slight_smile:

ak by vôbec skôr sprevádzkova iv-lik, tak podľa mŇa ten prejazd do rk, by namuseli vôbec riešiť. Jedná vec je či by to vôbec výhodnejšie, = kto by to chcel využívať. Max tam dajú prikázaný smer, a keby to bolo zlé postavia tam neakých vberačov penazí do ŠR. Druhá vec u informácii vyplýva, že tam by bol rozdiel od celkového spustenia, len zopár mesiacov. Ja to skôr považujem, za ďalsie táraniny krížom krážom.

1 lajk