To som písal o plánovaných D1 1. Muk Hubova, 2.Muk Likavka, 3.Muk Ivachnova Lazy, 4. Muk Ivachnova R1 Ma 5.Muk Korytnica, 6. Muk L.Osada, 7. Muk Biely Potok, 8. Muk Ruzomberok pri Mondi
nieco k novym terminom otvorenia obchvatu RK: link
no ďakujem pekne, iné €, sa tam “utopia”. Tiež, ten termín koniec roka, vravia veľmi opatrne !! Tiež, je zaujímavé, že sa nikde nepíše o akejkoľvek zodpovednosti za tento stav. Podľa, mňa bolo to veľmi zlé politické rozhodnutie, a politici, za nič nenesú zodpovednosť
.
Za spustením VO a výstavby tohto úseku sú tí istí politici ako za 13. dôchodkami.
6 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Verejné financie a politika
Takze to mozno bude v zime? A mozno o rok? O dva? Za toto nikto nenesie zodpovednost ze to uz malo byt 9 rokov v prevadzke?
Otvorený v júli 2017 mal byť pôvodný projekt, pôvodná trasa. Toto je úplný iný projekt.
Čo sa týka zodpovednosti, tak ja by som vedel, kto je za toto celé zodpovedný. Napoviem: “V roku 2010 sa prevezieme po súvislej diaľnici az do Košíc.”
ok viem , ale nepoviem
, ale projekt sa menil fakticky od likavky po hubovú. Pokiaľ si dobre pamätám ivachnova - likavka, v podstate stál, alebo len minimálne sa ňom pracovalo. Myslím si, že keby sa tento úsek nepozastavil, mohlo sa skôr sanovať zosuv okolo hradu. Viem, že to je len laicky pohľad, a že v skutočnosti, to nie je také jednoduché. Zaujímave, že ivachnovú galeériu a liskovú dokázali podchytiť skôr?.
v križovatke Hubová je už položena posledná vrstva asfaltu ktorá tam ešte chýbala na prepojení s diaľnicou
Nedala by sa aspoň spustiť časť Ivachnová - Likavka aspoň od smeru Poprad, ak tento smer nie je ovplyvnený problémami na mostoch (opačný smer je predpokladám pasé kvoli problémovým mostom, jedine že aj opačný smer v tom istom jednom dialničnom páse a bola by v ňom obojsmerná premávka) tzn Smer PP - DK aby bol obslúžený v jednom dialničnom páse
To svaco: veru nedala by sa. Jednak aj táto zjazdova vetva je ovplyvnená zosuvom a taktiež NDS už X-krát komunikovala, že úsek sa spustí do premávky jedine ako celok.
Ak je aj tato vetva zasiahnuta tak nie je o com
čiste teorticky a hubová -likavka, by vedel fungovať. ?.
Vedel, tam problém nie je žiadny. Ale opäť, nik si nedovolí pustiť dopravu cez Likavku.
tunel Cebrat je hotovy takze toto by bola schodnejsia varianta ale ako pise garip kto by si to vzal na seba.. cela D1 by sla cez Likavku ,starosta a miestne obyvatelstvo by asi zosaleli, aj keby si mensia cast Ruzomberka vydychla moc by to situaciu teda neporiesilo pravdepodobne by dochadzalo k este vacsim zapcham a zahlteniu v samotnom meste ale problemy by urcite boli aj v samotnej Likavke pri vyjazde/zjazde z D1..
len tak rozmýšľam - aký je rozdiel medzi Likavkou a povedzme Hubovou?
pozri mapu a uvidis aky je rozdiel
rozdiel tam je. domy pri ceste: likavka 500 m. hubova 1500 m.
tak tak..a okrem toho by sa aj cela Orava vyblokovala ![]()