D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

To som písal o plánovaných D1 1. Muk Hubova, 2.Muk Likavka, 3.Muk Ivachnova Lazy, 4. Muk Ivachnova R1 Ma 5.Muk Korytnica, 6. Muk L.Osada, 7. Muk Biely Potok, 8. Muk Ruzomberok pri Mondi

nieco k novym terminom otvorenia obchvatu RK: link

14 lajky

no ďakujem pekne, iné €, sa tam “utopia”. Tiež, ten termín koniec roka, vravia veľmi opatrne !! Tiež, je zaujímavé, že sa nikde nepíše o akejkoľvek zodpovednosti za tento stav. Podľa, mňa bolo to veľmi zlé politické rozhodnutie, a politici, za nič nenesú zodpovednosť :grinning_face:.

Za spustením VO a výstavby tohto úseku sú tí istí politici ako za 13. dôchodkami.

6 lajky

6 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Verejné financie a politika

Takze to mozno bude v zime? A mozno o rok? O dva? Za toto nikto nenesie zodpovednost ze to uz malo byt 9 rokov v prevadzke?

1 lajk

Otvorený v júli 2017 mal byť pôvodný projekt, pôvodná trasa. Toto je úplný iný projekt.
Čo sa týka zodpovednosti, tak ja by som vedel, kto je za toto celé zodpovedný. Napoviem: “V roku 2010 sa prevezieme po súvislej diaľnici az do Košíc.”

22 lajky

ok viem , ale nepoviem :grinning_face:, ale projekt sa menil fakticky od likavky po hubovú. Pokiaľ si dobre pamätám ivachnova - likavka, v podstate stál, alebo len minimálne sa ňom pracovalo. Myslím si, že keby sa tento úsek nepozastavil, mohlo sa skôr sanovať zosuv okolo hradu. Viem, že to je len laicky pohľad, a že v skutočnosti, to nie je také jednoduché. Zaujímave, že ivachnovú galeériu a liskovú dokázali podchytiť skôr?.

1 lajk

v križovatke Hubová je už položena posledná vrstva asfaltu ktorá tam ešte chýbala na prepojení s diaľnicou

10 lajky

Nedala by sa aspoň spustiť časť Ivachnová - Likavka aspoň od smeru Poprad, ak tento smer nie je ovplyvnený problémami na mostoch (opačný smer je predpokladám pasé kvoli problémovým mostom, jedine že aj opačný smer v tom istom jednom dialničnom páse a bola by v ňom obojsmerná premávka) tzn Smer PP - DK aby bol obslúžený v jednom dialničnom páse

To svaco: veru nedala by sa. Jednak aj táto zjazdova vetva je ovplyvnená zosuvom a taktiež NDS už X-krát komunikovala, že úsek sa spustí do premávky jedine ako celok.

9 lajky

Ak je aj tato vetva zasiahnuta tak nie je o com

1 lajk

čiste teorticky a hubová -likavka, by vedel fungovať. ?.

Vedel, tam problém nie je žiadny. Ale opäť, nik si nedovolí pustiť dopravu cez Likavku.

6 lajky

tunel Cebrat je hotovy takze toto by bola schodnejsia varianta ale ako pise garip kto by si to vzal na seba.. cela D1 by sla cez Likavku ,starosta a miestne obyvatelstvo by asi zosaleli, aj keby si mensia cast Ruzomberka vydychla moc by to situaciu teda neporiesilo pravdepodobne by dochadzalo k este vacsim zapcham a zahlteniu v samotnom meste ale problemy by urcite boli aj v samotnej Likavke pri vyjazde/zjazde z D1..

1 lajk

len tak rozmýšľam - aký je rozdiel medzi Likavkou a povedzme Hubovou?

1 lajk

pozri mapu a uvidis aky je rozdiel

rozdiel tam je. domy pri ceste: likavka 500 m. hubova 1500 m.

1 lajk

tak tak..a okrem toho by sa aj cela Orava vyblokovala :smiley:

3 lajkov