D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Jedná sa iba o plochu co je na fotke, alebo bude celý pás v danom úseku medzi mostami vymenený?

iba toto, co vidis na fotke, cca 120 metrov

2 lajkov

Len uvažujem, NDS chce na konci roka otvoriť Višňové a Čebrať (či sa to podarí, alebo nie, nie je teraz podstatné), ale - ako uvažovali plánovači z NDS užívanie tejto diaľnice ako také? V smere z BA je posledná pumpa/odpočívadlo pred Považskou Bystricou - Slovnaft (pod mostom) o ktorej kopec ľudí nevie, lebo čo nevidíš - neexistuje. Potom je ešte jedno malé odpočívadlo Predmier a podobné malé ešte Turčianska Štiavnička. Najbližšia pumpa je znova Slovnaft v Ivachnovej, tj cca 100 km bez pumpy. Naspäť je to ešte horšie, lebo posledná pumpa je OMW na odpočívadle Hybe, potom máme malé odpočívadlo Dechtáre, na chýbajúcej diaľnici je Motorest Rieka, potom už vyššie spomínané odpočívadlo Tutčianska Štiavnička a Predmier a najbližšia pumpa Shell nad Považskou - tj cca 160 km bez pumpy… Opravte ma, ak som na niečo z hlavy zabudol…

2 lajkov

hej, dobre uvažuješ. možností na tankovanie je viac, ale v každej z nich musíš zísť z D.

inak dosť podobné to je keď ideš z BB cez Čertovicu, pred BB je OMV, potom jedna malá pumpička Jurki pri brusne a potom až Štrba a shell, teda cca. 110km.
Celkovo je toto “národný šport” nestavať odpočívadlá a benzínky. keď to porovnám s Rakúskom, to aby som sa dobre vys(p/r)al pred jazdou z východu na západ :smiley:

3 lajkov

V podstate to ani nevadi. Najblizsie benzinky k dialnici su este hned na okraji LM (Shell - cca 1km od dialnice), potom na Kozom vrsku obojstranne (Slovnaft+nejaka OIL-ka :slight_smile: ), 1x v Kralovanoch, potom na okraji Martina a potom az ZA. Bezne auto by malo v pohode prejst z vychodu na zapad bez potreby tankovania. WC si vsak treba dobre naplanovat :grin:

1 lajk

V Kraľovanoch je už zavretá.

2 lajkov

Ešte si zabudol na Podbrezovú, tam je jedna s názvom ČS Podbrezová hneď vedľa 1/66 na vjazde v smere od BB.

Ani ja jednu z tychto pump nenavadza znacenie na dialnici, navyse cast tych pump ( DaliOil Kozi vrsok, Kralovany - to je skor dedinsky stojan, okraj ZA z D1 ) nie je 24/7 .

A aj tie zachadzky na kraj MT alebo ZA je zachadzka na niekolko km .

2 lajkov

Kozi Vrsok je skoda, ze tam nenavadza znacka. Je to pekna velka pumpa s miestom na TIR (aj ked len par) elektronabijackou a restikou. Lepsia ako niektore pumpy priamo na dialnici

2 lajkov
3 lajkov
1 lajk

Niekoho táto reportáž prekvapuje?

3 lajkov

mňa prekvapuje, že tým blábolom o termínoch ešte niekto verí :smiley:

2 lajkov

Takze dajme tomu nejdem po D1 popri Martine ale idem I/18. A idem smerom na Zilinu.
Takze v Turanoch po pravej strane je DALOIL.
V Sucanoch po lavej strane je Orlen.
Na vjazde do Martina po lavej strane je Slovnaft.
Potom dalej po I/18 v Martine smerom na Zilinu je po pravej strane Slovnaft a oproti OMV.
Na konci Vrutok na lavej strane je zase Orlen.

V krizovatke Hubova je uz namalovane vodorovne dopr. znacenie na povodnej opravenej ceste 1/18 plus osadene zvodidla od strany Váhu

10 lajky

Dokončenie úseku liptovskej diaľnice D1 Hubová – Ivachnová sa oddiali o niekoľko mesiacov. Dôvodom je podľa ministra dopravy Jozefa Ráža neočakávaný zosuv pôdy, ktorý mal vplyv na jeden mostný objekt. Predtým Ráž počítal s otvorením úseku na konci tohto roka.

„Technické riešenie sa pomaly už rodí, ale áno, bude to znamenať, že obchvat Ružomberka pravdepodobne tento rok nebude. Kolegovia na tom intenzívne pracujú, myslím si, že už máme nejaké riešenie na svete, ale áno, chvíľku to bude trvať,“ uviedol Ráž.

Viac o úseku Hubová – Ivachnová:

• Je dlhý takmer 15 kilometrov a jeho súčasťou je 19 mostov, tri križovatky a tunel Čebrať s dĺžkou 3,6 kilometra.

• Vytvorí obchvat mesta Ružomberok a po dobudovaní sa napojí na štvorprúdovú diaľnicu do Košíc.

• Diaľnica pri Ružomberku ušetrí motoristom 16 minút v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy.

3 lajkov

mňa stále udivuje, keď už to vedia dlho a ešte aj skoro všetci (aj pospolitý ľud), že aj tak neprizná žiaden politik farbu a nepovie narovinu “Nebude”. stále len “pravdepodobne nebude”. ale však vždy ovečky sklonia hlavu a povedia že chudák minister… hlavne že sme politicky korektní.

11 lajky
7 lajky

Podľa WAZE by sa už malo jazdiť po opravenej I/18 v križovatke Hubová

Áno, dnes presmerovali autá opäť na 1/18.

3 lajkov