D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

a za prvych 24 hodin od otvorenie tam boli uz 2 dopravne nehody, dalsie urcite pribudnu k krizovatke Ivachnova, kde sa zmenila prednost v kazde.

Mne sa paci ako vsetky noviny svorne pisu ze bol odovzdany dvoj km usek dialnice.

Na Slovensku niet novinárov, sú to len Ctrl+CV čkari … presne to so si všimol že jeden pripájací pruh nazývajú 2km diaľnicou …

ak pojde niekto cez sviatky fotit usek a zbada toto: gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49639 tak nech sa nezlakne.
na vychodnych oporach mosta SO 210-00 v krizovatke Likavka sa idu menit mostne loziska, takze preto sa musel vodnym lucom rozrezat beton na rimsach a pri mostnom zavere. Tie sa po Novom roku vyberu a potom budu nasledovat dalsie prace na zaisteni opor, nakolko doslo ku deformaciam opor v dosledku zosuvu. Ten sa uz zaistuje napr. dodatocnym kotevnym prahom pod zjazdovou vetvou smerom na DK a dalsimi inymi opatreniami. To je dan za nevhodne trasovanie tohto useku. Takze tu budeme naozaj radi, ak sa takto o rok po tomto useku prevezieme. Ja osobne si myslim, ze to bude az v lete 2026.

Takto to bude aj lepsie :smiley: , nasledne 3 roky sa bude vzdy nieco odovzdavat :smiley:

Na tom moste je letopočet 2017. Takže je tam 7 rokov, ešte sa po ňom nejazdilo a už ho treba opravovať. Ja by som to prihlásil u Guinessa.

kks neskutocne.. rozpadavajuci sa most po takmer 10 rokoch natahovania vystavby , iny bananistan.. ..toto pojde do sveta, kebyze neuvidim neuverim, nestras, snad aspon ten 2025 dodrzia.. dalsi rok cakat to uz by bolo nenormalne cosi ved na viacerych usekoch je polozeny asfalt uz niekolko rokov! to uz mame 12 rokov od zaciatku vystavby!!! kebyze nepozriem este raz datum zaciatku vystavby useku (2013), neuverim.. chore ,zvratene.. a oni este chcu dalsi rok? :slight_smile: :blush: byt na mieste Raza s korbacom by som uz nad nim stal aby to dokoncili do terminu ani den navyse! inak mastna pokuta a penale.. bez pardonu ,bodka.
ved podla povodneho planu sme sa mali vozit usekom tusim niekedy od 2016-17? neskutocne aki sme neschopny stat

neschopných ľudí si volíme a potom zberáme (hnilé) ovocie. o zosuvnom území sa vedelo už za Prokopoviča a NIČ sa pre to do začiatku výstavby neurobilo.

Nemec s 5 poschodovou vilou ukazuje z okna Slovákovi diaľnicu: " Vidíš tu štvorpruhovú diaľnicu, ona mala mať pruhov šesť, hahaha".
Slovák z vilami po celom svete ukazuje z okna diaľnicu Nemcovi: “Vidíš tú šesťpruhovú diaľnicu bratu?”. Nemec: “Nevidím, kde je?”
Stromček, Počiatek, Široký a ďalší však tí to vedeli správne preinvestovať…

Presne to sme tu písali. Dlho rozostavaná stavba bez porastov generuje takéto problémy. Už sa mali aj medzi Likavkou a Ivachnovou robiť hydroosevy. Voda uplne inak pracuje na siahodlých odkrytých územiach. A to sa tu deje. Všetko čo je odkryté dlhšie ako tri roky je potenciálne riziko. Takýchto situácií tam bolo už niekoľko. A ešte bude kým to dopackajú.

Niekto dal aj prejazd už: youtube.com/shorts/qCPsX7OEddg

skoda ze nie uplne od zaciatku

v piatok som sa konečne previezol po prepoji, ale kvalita povrchu, je fakt akási divná?.

Už je chladno, pri pokládke sa pokles teploty asfaltu rýchlo prejaví v nerovnostiach… teda, ak nie je iný dôvod (totálna fušerina, čo si nemyslím)

Nema niekto nejake nove info z tunela? Nejako to vsetko utichlo…

To co sa teraz opravuje v roku 2020 este neexistovalo.
Ja som vtedy este nefotil, ale na streetview je dostupna fotografia z Februara 2020
maps.app.goo.gl/xqdakzMMh7saWiMN8
Nasiel som aj svoj zaber zo Septembra 2022 a ani vtedy to este neexistovalo.
maps.app.goo.gl/2g3AnehXA4HGQKtB9
V Juli 2023 to uz bolo postavene
maps.app.goo.gl/amBMFkH9mWL9tQBv8
Na fotografii z Juna 2024 to bolo kompletne
maps.app.goo.gl/sCfzTRdUULtHwRDWA
Vlastne to je stare nieco viac ako dva roky od kedy to vzniklo.
Zaujimave ze to potrebuje opravu po tak kratkom case.

cerstve video z tohoto useku od Rodinka na vylete: https://www.youtube.com/watch?v=HXUBgzWn2F4&ab_channel=RODINKANAVÝLETE

NDS | VÝSTAVBA TUNELOV ČEBRAŤ A VIŠŇOVÉ
youtube.com/watch?v=Smx1ouIfUuQ

Podľa videí a aj v reale nasadenie 5% …

Nikde nikoho, roboty tam je ešte veľa, bez komentára!

Križovatka Hubová - tam behajú 2 buldozery, pokrok slabý
Ivachnová - odstránili do zeme starý výjazd na dialnicu, ktorým sa chodilo minulý rok.

Prečo sa nemože robiť na viacerých častiach naraz? Tento úsek sledujem od začiatku a stále mi to pripadá ako keby tam robila JEDNA partia chlapov , už 13 rokov…

cerstva sprava z nds.. ndsas.sk/press/spravy/pokrocili … ove-skusky