D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

@Pacho … tak ako píšeš. Čiže celý budúci rok, resp. do otvorenia úseku sa pôjde vždy cez Ivachnovú. Po spustení D1, kto chce ísť cez RK, tak zbehne v križovatke Bešeňová. Myslím si, že po otovrení D1, narastie počet áut, ktoré pôjdu cez Ivachnovú. Ak nerátam rôznych špekulantov, ktorí si skracovali cestu atď, tak muselo chodiť cez Ivachnovú málo aut, po spustení D1 im narastie počet.

I18 ide aj cez hubovú, lubochnu, stankovany a mnoho iných dedín na slovensku… iba ivachnová sa tvári že vlastne tá cesta tam nikdy nebola

Tí, ktorí pôjdu na Donovaly, pôjdu vždy cez Ivachnovu, ten počet áut ktoré pôjdu cez obec,bude výrazný

Dnes tam chodia vsetci, co zastavuju na Kozom Vrsku. Nie je to az tolko ako na donovaly, ale netvarme sa, ze na I/18 sa pred tym hrali deti alebo co

Vážení diskutéri, načo je dobre zrušiť rok pred otvorením D1 hotovú cestu, ktorá bola využívaná doteraz. Je to také slovenské (ironicky). A pre tých, ako to riešiť. Tak ten 100 metrový úsek od opravy do hĺbky 20 metrov novej D1 urobiť do mesiaca a zase využívať hotovú pôvodnú obchádzku. Pred finálnym otvorením D1 nebude ani potrebne rušenie obchádzky, ani nejaké obmedzenia na D1, lebo pri rušení obchádzky sa to dá odstrániť bez obmedzenia D1 po otvorení. Takže po finálnom otvorení D1 samozrejme, nech sa ide MUK, ktorú uvádzate. Načo skomplikovať infraštruktúru rok dopredu? Alebo sme takí slovenskí, že musíme komplikovať našu infraštruktúru takýmto spôsobom a sťažovať život nielen vodičom ale aj nemotorizovanému obyvateľstvu. To sa nedá použiť sedliacky rozum. Na mieste občanov Ivachnovej, by som nedovolil prepoj zrušiť, hoci aj súdnou cestou, dokiaľ nebude otvorená D1. Starosta a poslanci sa môžu realizovať, nech príslušný súd vydá predbežné opatrenie na neodstránenie tejto stavby a jej využívanie do otvorenia D1.

ach vladik67, takto sa to samozrejme neda spravit. Kebyze zachovas prepoj, tak by doslo ku krizeniu dopravy po zjazde z tohto prepoja s cestou I/18 (s autami, ktore by isli smerom po ceste I/18 na LM). A nejde o usek dlhy 100 m, ale musel by si potom dokoncit usek dlhy cca 250 - 300 metrov. A to urcite nespravis za 1 mesiac. Okrem vyburania povodneho zjazdu musis dokoncit kanalizaciu + ORL, vykopat a polozit ISD a v neposlednom rade tam pojde aj PHS, takze musis vrtat piloty.

Milý garib a doteraz sa to nekrižovalo? Čiže spevnenie podkladu vozovky hoci aj 300 metrov trvá cez rok? A ďalšie tebou spomínané práce sa nedajú dorobiť aj po finálnom otvorení D1 mimo zvodidiel, ktoré za mesiac hádam by vedeli osadiť pred otvorením D1. Veď tie piloty až na 2 tri kusy môže urobiť aj pri tom dočasnom prepojení, obdobne aj kanalizáciu. No a to križovanie aut v smere od RK do LM sa nedá riešiť dopravnou značkou zákaz vjazdu všetkých vozidiel, veď úsek od RK po MUK Bešeňová nie je spoplatnený a aj do Ivachnovej sa takto dá dostať, hoci naokolo, ale bez zbytočných kolón v obci Ivachnova, ale po D1. Ak doteraz bolo v špičkách 20 až 30 minút, tak teraz to bude hodina aj viac.

@vladik67 … tiež ma to napadlo, že skoro rok bude urobená obchádzka cez Ivachnovú. Určite sa to dalo skrátiť a začať napr. od marca, apríla … Ale ak chodíš okolo, tak si vieš urobiť obraz, vyše 10 rokov výstavby, veľa úsekov z toho bolo roky rokúce bez pohybu atď.

Tipujem, že tam neurobia dlhú dobu nič, a tesne pred koncom to urobia celé za 2 mesiace …

@garip … nedá sa zachovať úplne všetko, presne ako ty píšeš, križovali by sa všetky cesty .. Je to asi jediná možnosť, uvidíme, čo sa bude diať v lete počas dovoleniek smerom z LM na RK.

Pomôže tento 2km niečomu? Veľakrát boli kolóny z RK na LM a pred samotnou diaľnicou sa šlo krokom, uvidíme.

@vladik … mne sa zdá, že sa nekrižovalo. Z RK do obce Ivachnová je zákaz, okrem autobusov.

A teraz bude v Ivachnovej obojsmerná premávka, asi, tipujem.

nie, v tomto smere sa nic nekrizovalo, jedine autobusy mali povolene odbocenie a vjazd na I/18 do Ivachnovej. A novy usek od RK smerom na LM uz je spoplatneny, preto vsetky ostatne automobily uz budu jazdit smerom na LM po starej ceste cez obec.

Takže sám vidíš, ak je vôľa, tak všetko sa dá. V Bratislave cez 40km nespoplatnených úsekov a tu na 5km akože zbohatneme?

čo sa týka spoplatneia, podľa mňa spoplatneie nebude. Naposled ysom pridal foto, kde pod značkou dialnica je dodatkovaá tabula, ale je zakrytá, tak neviem čo tam je. Úsek po slovnaft bude zrejme 80km. Ináč to kríženie, pokiaľ by to spravili ako navrhuje vladika, bolo by to o držku, neviem si to predstaviť ako to rozumne zrealizovať. To samotné napojenie D1 na I/18, je len dočasné síce od roku 75, ale dočasné, a určite v územnom pláne obce to bolo aj tak uvedené. A to, že ľudia si popri ceste dokonca postavili nové domy, tak to robili s vedomím, že raz tam bude prechádzať obojsmerná I/18. Myslím si, že ivachnovčanom sa vyšlo dosť v ústrety, keď im postavili dočasnú protihlukovú stenu, ktorá sa teraz bude búrať, a stavať nová. Zrejme by stálo za úvahu, postaviť PHS až za I/18, podobne ako je to v ZA strážove.

je tam tato znacka: sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_do … A1mkou.svg
spoplatneny usek

Ministerstvo dopravy SR: OTVÁRAME DIAĽNIČNÚ GALÉRIU NA LIPTOVE
https://www.youtube.com/watch?v=RaII_o1TnY0

Jediný, kto bude vysmiaty je majiteľ Kozieho Vŕšku, tržby mu určite stúpnu viac ako v jednotkách percent. Veľakrát som si hovoril, že by som tam rád skočil pozrieť, ale nikdy sa mi nechcelo odbáčať z D1, teraz budem mať nie mnou vyvolanú príležitosť.

má niekto video z prejazdu?

Ja pojdem az v noci, to nebude vidiet ani prd :frowning:

Sorry, ale dovolím si nesúhlasiť..
[album]49638[/album]

Takze opat mam z toho taky slovensky pocit. Usek fajny, konecne sa nemusime triast na panelovom prechode. Znacenie mi prislo nie uplne idealne. Napjprv na velkej navesti odbocenie do praveho uhla, nie odpojenie (urcite to ma aj oficialny nazov, snad ma doplnite). Tesne pred odbockou znacka prikazany smer rovno okrem vozidiel stavby. V tme a dazdi nevidiet docasne znacenie ani odbocku do pola, takze som chvilu vahal, ci odbocit alebo nie.

Na celom useku je 80. To chvalim. Urcite lepsie ako keby tam malo byt slovenske 40-60-40. Kvalita asfaltu mi prisla pod uroven. Cakal by som na novom useku hladky asfalt ako detska prdelka, ale je tam citit prechody medzi jednotlivymi usekmi asfaltu.

Na druhej strane dialnice (LM → RK) sa makalo aj v noci.