Po dokončení obchvatu RK bude doplnená križovatka o nový zjazd z D1 za Ivachnovou, takže cez Ivachnovú pôjdu iba tí čo budú musieť.
a vies aj v ktorom roku bude tato krizovatka hotova? lebo najblizsich 5 rokov to urcite nebude, takze Ivachnovcania budu musiet najblizsich najmenej 5 rokov trpiet tuto dopravu popod svoje okna
budú “trpieť” rovnako ako v 100vke iných obcí.
Ak by niekto rozmýšlal dopredu - štát/obec …tak by nepovolil výstavbu nových rodinných domov tesne pri ceste I/18 a D1…a nemusela sa robiť druhá MUK kúsok ďalej…plus za chvíľu budú vyplakávať nad nedostatočným hlukovým opatrením
@garip: Odkiaľ vieš, že sa to neplánuje spraviť teraz? Ja som si myslel, že tá nová križovatka za Ivachnovou bude daná do užívania hneď pri otvorení diaľnice.
Alebo aj oveľa menej než inde. Veď I/18 ide len úplným okrajom obce (a D1 zase nie je o moc ďalej). Oproti súčasnej situácii by to snáď malo byť aj tak značné zlepšenie, keď tranzit na LM-ZA pôjde po diaľnici. Podľa mňa by sa bez ďalšej MÚK úplne dobre zaobišli.
hovorime o tej istej krizovatke? tejto: facebook.com/photo?fbid=195 … 6132288711
tato krizovatka je uplne nova stavba, v ramci tejto stavby sa urcite robit nebude. Takze hovorit o dokonceni novej krizovatky spolu s tymto usekom je v rovine sci-fi.
garip, áno myslel som tú križovatku. Bol som v tom, že Ivachnovčania si to vydupali až tak, že to bez toho neotvoria (presne pre to, lebo LM->RK im pôjde cez dedinu). Ďakujem za info.
ANO mas pravda ALE: vseobecne ako dlho chces drzat ,stavebnu uzaveru, ? Samozrejme je logicke ze ked vies ze tam do cca 5-10r bude stavba lebo sa slubila, tak to tam nedovolis postavit lebo ocakavas pripravu /vykup-vyvlastnenie, VO atd /, lenze nedokazes ludom zakazovat stavat, ak sa nic nedeje 30r.. Lebo neviem si predstavit niekoho aby dalsich 60r nestaval pri planovanej napr R9 lebo sa len raz slubila..
Smaozrejme ak vidim ze sa tam realne nieco chysta tak nemozem nadavat ze sa menia podmienky pre zivot
Tam je trocha iný problém, ako držanie uzávery. Jedná sa konkrétne o cca10 domov. Už ako som písal tá cest I/18, je tam roky rokúce, takže každy kto tam staval, vedeli kde stavia, a čo môže nastať. Proste raz muselo prísť k tomu presmerovaniu. Dialnica, sa tam začala stavať od cca 1971, a to prepojenie bolo len dočasné, čo každý vedel.
Si porovnaj okružnú popradsku dve videá. A tam je rozdiel v prácach. Za polroka podostavovali mosty, zastabilizovali svah v liskovej a robia podklad pod vozovku, tunel majú pred dokončením, a od minulého týždna vedia prejst z jedného úseku na druhý po celom telese dialnice bez využívania bočných ciest. V ivachnovej využívali brod cez Váh.
o niečo novšie video youtube.com/watch?v=T9mwGe1st0c
na open… už je prepoj zaznačený ako ukončený. openstreetmap.org/search?qu … 5/19.40243
ano, uz sa da prejst autom po celom useku bez nutnosti schadzania, teda aj cez estakadu a dalej na most SO 216 (vo stvrtok je na stavbe minister, tak to museli sprejazdnit)
Čo ten miniúsek pred Ivachnovou? Kedy je naplánovaný termín otvorenia?
malo to byt dnes, podla novych info az 20.12., vyjadril sa tak aj riaditel stavby v jednej z reportazi pocas minulotyzdnoveho kontrolneho dna na stavbe
hovorilo sa ze koncom novembra. a co tam moze byt za problem ze este mesiac?
Uzasne, ked to otvoria pocas vianocneho stahovania narodov. Tam budu vsetci zmatkovat a zapcha bude az do Kralovian
je to celkom jasne ako to ma fungovať
neskutocne kocurkovo. tak kratucky usek a take mega problemy s otvorenim. ako toto uz fakt no comment..az sa pytam kde to zijeme, co je toto za meganeschopny zhotovitel,absolutne nic nedokaze dodrzat nacas..
To je snáď problém zmluvy (a teda NDSky a teda štátu), nie zhotoviteľa. Ak im to zmluva dovoľuje naťahovať bez sankcie, resp. to nikto nebude vymáhať, je úplne normálne a prirodzené, že všetko trvá nekonečne dlho.