D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

presne tak, zjazd z dialnice bude v existujucej krizovatke Ivachnova, uz sa aj montuju nove znacky pred zjazdom z dialnice a takisto sa aj upravi prednost na vyjazde z dialnice smerom na obec Ivachnova, teraz davaju auta z D1 prednost autam iducim zlava od Lipt. Michala, po novom budu davat auta iduce po ceste I/18 od Lipt. Michala prednost prave autam iducim z dialnice.
Aj keby sa stihol do otvorenia useku postavit most na konci useku v smere LM → RK (v pondelok sa ide betonovat nosna konstrukcia), doprava cez tento most nemoze byt pustena, nakolko za tymto mostom sa ide burat existujuci docasny zjazd z D1 a bude sa budovat pokracovanie dialnice (lavy lazdny pas) v smere LM ->RK

Čiže, stále sa bude chodiť cez Ivachnovú až do otvorenie D1? Urobí sa napojenie už na novú diaľnicu, mi to tak vychádza.

Takže sa zruší terajšia cesta a ostane len križovatka Bešeňová?

ano, najblizsi rok (dufajme, ze len 1 rok) bude doprava LM → RK vedena cez Ivachnovu az do uplneho sprevadzkovania useku.

no hej, ale doprava I/18, z LM-RK, zrejme zostane už na “veky” cez ivachnovú?. Opačný smer RK-LM I/18 neviem, či zostane zachovaný bezplatný úsek po križovatku Bešenová, alebo pôjde tiež cez ivachnovú. ?.

Mne to vychádza, že po spustení D1, zvyšná doprava pôjde cez Ivachnovú, iná cesta nie je predsa.

Prečo by si mal mať zachovaný bezplatný úsek po už plnohodnotnej dialnici, keď vedľa budeš mať plnohodnotnu cestu 1.triedy?

Hneď na novú prípojku, na čo sa ide otvárať, je už osadená značka Diaľnica s dodatkom o platbe, len som si nevšimol, či je platený úsek či nie, lebo asi to bolo prelepené.

Keď pôjdem okolo, preverím.

logika by dala, že úsek by mal byť spoplatnený. Otázka, či ivachnová nepožaduje neaké ústupky, a po križovatku Ivachnová by bola nespoplatnená, ako doteraz, a “samozrejme” 90 km/h. :slight_smile: , ako doteraz. Tiež ma zaujíma ako to poriešili.

Ak je pod značkou 309 akákoľvek dodatková tabuľa, tak ide o 314 - úsek nespoplatnený. Toto by mohlo byť dočasné.

Vlados, asi máš pravdu. Tak nespoplatnený úsek sa trošku pretiahne. Od križovatky Bešenová je už spoplatnenie.

Nové video: youtube.com/watch?v=_8-oWFZroFg

no pravdupovediac cakal som vacsi posun nieco sa opat pohlo ale ide to vsetko hodne pomaly, pozitivne je ze zacali konecne odbagrovavat svah na zapad od tunela za tym kratkym mostom , do ktoreho este donedavna ani nezakopli, ale nevidim posun na vychod od tunela pri Likavke teda medzi tunelom a MUK Likavka (cca 6:30 vo videu zaber kamery) ten kratky usek kde chyba vozovka a stale to tam viazne na mrtvom bode (dalsie zosuvy?), dalej zosuvne pasmo liskova s tou estakadou len pomaly finisuje ,finalne vrstvy vozovky stale chybaju neviem co tam za posledny mesiac dva urobilli ale mi to pride akoby tam nebol ziadny posun len sa tam furikuju tie nakladiaky ..asi sa finisovalo na tej galerii pri Ivachnovej na jednom pase nakolko to idu spustit a zrejme pavdepodobne robotnici chybaju na inych castiach useku

na videu, v 1´01, v ľavej čast od ivachnovej sa rysuje , akýsi zjazd na I/18, zo smeru LM-RK, Nemá niekto info, čo to je , či je to len dočasný zjazd počas výstavby, alebo bude to už trvalé riešenie, tak aby autá smerujúce do Rk, nemuseli prechádzať cez ivachnovú. ?

To nie je zjazd, to je pôvodná cesta I/18 pred D1, za chvíľku už tam nebude. Jediná možnosť je križovatka.

Video je nejaký týžden staré, sú už namaľované čiary pred Iavchnovou.

@majky ako pokrok je, ale úprimne, sme tu slimáci. Keď sledujem tieto videá, alebo idem okolo, musím riadne číhať, čo sa zmenilo.

Úprimne, chodím celý čas okolo, pripadá mi to, že na tomto úseku (a na väčšine výstavby dialnic) robí jedna partia chlapov. Robia galériu a pomaly nič iné, jeden buldozer KONEČNE robí vstup pri Hubovej, sem tam sa niekto motá. Pozrite si ostané videá R3 Orava - 2 partie tam robia, D1 Strečno - vonku skoro nikto, …

nie nie, porri si 17´59, je to v miestach ako je posledné auto smerom naLM, v oblasto za stromami v priekope.Keď ideš okolo, je to riadne vykolíkované. Teoreticky to môže slúžiť na navážanie hliny na danný úsek z depónie, ktorú vidno v strede dole. Za poslednú dobu z tej depónie celkom slušne ubudlo. Nachádza sa medzi D1 a I/18.

Už to vidím, musel som riadne zaostriť. Podľa mňa zjazd na I/18 to nebude, lebo je plnohodnotná križovatka pred Ivachnovou, to by boli 2 zjazdy po sebe.

veď hej, ono, to aj zasahuje do pruhu dialnice. tiež by bolo veľmi nebezpečné to prepojenie na I/18. ale človek nikdy nevie, kdesi som počul šumy, že Ivacnová požadovala takýto zjazd pre odlahčenie obce. ??

Keď bude už D1 otvorená, koľko % áut pôjde cez Ivachnovú? Všetko je tranzit a turisti, potom tí, čo idú skratkami :slight_smile:

cez Ivachnovu pojdu vsetci ti, ktori maju ciel v RK alebo pokracuju cez Donovaly dalej, moj tip: 50% aut po novej D1 a 50% cez IVA