Na zárezoch sa nepracuje.
Som zvedavý aké sú tie dva varianty. Taktiež tento termín január ako raziť podľa stupňa EIA, sa mi zdá dosť nekonkrétne.
Na zárezoch sa nepracuje.
Som zvedavý aké sú tie dva varianty. Taktiež tento termín január ako raziť podľa stupňa EIA, sa mi zdá dosť nekonkrétne.
na zarezoch sa nepracuje logicky kedze podstatne su mosty a aj tak naco by sa do toho ponahlali ked tunel stoji a nic sa na nom nerobi uz dlhodobo a z toho dovodu nie je mozne robit ani nasypy ci povrchove upravy kedze sa nevozi potrebny material z tunela.. je to cele prehnite mafiou a skorumpovane od hlavy po paty, cely ten usek je v rukach mafianov ktori sa na tom vo velkom nabaluju dlhodobo a tak to aj s celym usekom vyzera, tak co sa cudujete.. tu pomozu len tvrde nekomromisne ostre a dlhodobo riadene strajky a blokady ciest pri ruzobmerku ale musi to byt fest tvrde a nekompromisne a hlavne v tom neprestavat po jednom dvoch, ale naopak stupnovat ich silu tvrdost a intenzitu.. inak sa na tom useku este dlhe mesiace nic nepohne..
Áno štrajky určite pomôžu, skrátia zákonné lehoty procesov EIA, DUR, DSP… Poručíme vetru dažďu
Aj v tomto prípade môže za zdržanie predovšetkým samospráva, konkrétne miestna časť Hrboltová a jej obyvatelia na čele s OZ Zdravý domov.
Proces EIA začal v januári 2016, hneď na to ako bola vypracovaná štúdia nového vedenia trasy v 2015, aj to zabrie nejaký čas.
enviroportal.sk/sk/eia/detai … ivachnova-
Výveska na obci:
hrboltova.sk/w/wp-content/up … -rtf-2.rtf
a rozhodnutie
enviroportal.sk/eia/dokument/239929
viď strana 7 bod 7 stanoviská a strana 8 bod 12
napriek zlepšeniu a pozitívnemu dopadu na ŽP predĺžením tunela a odsunu trasy od obce, obyvatelia žiadajú oproti pôvodnému SP ešte aj:
Takže celý proces od začiatku, posúdiť variantne, čiže nová EIA, ktorá trvá rok, lebo primerané posúdenie musí byť cez 4 ročné obdobia, vyjadrovačky a sme v polovici roku 2018.
Takže nech si každý urobí názor na RK a ich blokády. Milí Ružomberčania, choďte radšej odblokovať zdravý rozum do MČ Hrboltová…
Toto nebolo zlé oba portály sa dali prepojiť cez Dubovské lúky poza Čebrať, postavením cesty 2 triedy. Teoreticky by uniesla stavebnú dopravu aj 10 000 aut cesta niečo ako Branisko.
Takže máme aj 3850m variant… no super nestačilo zbúrať jeden dom? Hrboltová dlhším tunelom získala veľa. Súčasné nevyužité pozemky by mohli byť použité na výstavbu domov. Celý systém pomocných komunikácii by pomohol urbanizácii na južnom svahu Čebrate.
Keď naklikáte Ružomberok sú tam zaznačené mosty na D1. mapy.hiking.sk/
No parada. To ale nie su jedine naslapne miny. Ak EIA zamietne poziadavky Hrboltovej cez Borcek (kedze s tymto trasovanim mala problem uz Technicka studia), tak mozeme ocakavat dalsie niekolko mesacne omeskanie sposobene odvolanim sa nespokojnych obyvatelov, co podpisali peticiu, kym EIA nadobudne pravoplatnost (podobne ako pri EIA Turany-Hubova kvoli vodnym zdrojom)
Presne tak rastislav5, toto sú naše samosprávy. Ale hlavne, že senilný primátor so svojou verchuškou ide blokovať hlavný ťah a obťažovať všetkých obyvateľov GangsterSKa a ešte sa bude sťažovať. Tu je pekne vidieť ako Maďari odborne a ani mediálne nezvládajú tento rezort a najmä NDS (lebo všetkých odborníkov povyhadzovali) a smer si s nimi robí čo chce a v priamom prenose hucká celé GangsterSKo proti MD a neschopnej NDS a pritom pravda je niekde v strede. Veď nakoniec ako vždy. Teraz trošku konšpiračných teórii: Podľa mňa to je všetko pripravené s konečným cieľom prevziať MD a NDS pod svoju pôsobnosť a nechtiac im pomáha aj INEKO a Útvar hodnoty za peniaze.
Priam neuveriteľne ako dokáže značná časť Slovenska trpieť pár babkami zo zapadnutých dediniek…
Jasne sa caka na EIU, az bude EIA okamzite sa zacne s razenim tunela, tu je dokaz priamo od Erseka cas vo videu cca 15:30: youtube.com/watch?v=zXblXBI1mqo&
a to nas mozno caka este aj novy tender na realizatora
myslis ze to vahostavu vezmu ked je fico, siroky a pod oligarchovia a financna mafia pri moci?
Závisí o koľko sa to predraží a aké bude mať podmienky Brusel.
Ze vraj ma vyjst nove dielo z pera isteho slovenskeho autora velmi podobne tomu od S. Becketta Cakanie na Godota, len to bude Cakanie na EIU, ale pointa by mala byt v podstate ta ista. No uvidime ako to dopadne.
V podstate taka absurdna drama, v ktorej budu vystupovat obcania a motoristi a minister dopravy, no a ten im na konci prveho dejstva oznami, ze EIA bude hotova do konca prveho polroka 2017, co sa nestane, ale ze uz do konca septembra to bude urcite. Dopadne to zas rovnako a tak to pokracuje do konca knihy.
nezda sa mi, ze VHS je v nejakej extra kondicii. stary estebak uz ma najlepsie roky za sebou a co som pocul, tak syncek je dost neschopny… skor DPS bude mat zalusk, si myslim.
Mat zalusk a vyhrat tender je dva. Ja myslim, ze po tom, co predvadza Skanska pri Kosiciach, uz teraz nebude chybat pri podpise ziadneho dialnicneho kontraktu. Skanska na hrad!
EIA napr. na turany hubova je a co z toho, ked hned na to podali kadejaki “srandisti” odpor. a tak sa to bude tocit. tzn. ze niekto teraz schvali EIA, potom sa bude pripomienkovat, potom sa bude dokazovat opodstatnenost pripomienok zakonnymi lehotami atd. ako to medima napisal.
Tu-Hu je iny extrem, tam argumenty tym “srandistom” doslova vlozili do ust predstavitelia statu ked cez mrtvoly pretlacali povrchovy nezmysel. A uz len preto je to o to smutnejsi extrem.
SO 213 vysunutý úplne… Tož nosná konštrukcia je hotová.
SO 213 vysunutý úplne… Tož nosná konštrukcia je hotová.
to jest pravda gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=37977
mosty 214 215 216 a 210 chýbajú po dva zábery
zivekamery.sk/webkamera-live … 1209-m-n-m
Celkom zaujímavý online záber na most 213 a okolie z Malina Brda.